Ekonomija

Žičara besplatna za djecu iz Crne Gore i njihove vršnjake iz inostranstva

Žičara Kotor-Lovćen, Arhiva CDM-a
Žičara Kotor-Lovćen, Arhiva CDM-a

Vožnja žičarom Kotor – Lovćen biće tokom jula besplatna za djecu iz Crne Gore i njihove vršnjake iz inostranstva uzrasta do 12 godina.

Iz Opštine Kotor je saopšteno da je inicijativa njenog predsjednika, Vladimira Jokića, o besplatnoj vožnji žičarom za djecu bokeljskih opština, koja je upućena predsjedniku Odbora direktora Žičare Kotor – Lovćen, Martinu Leitneru, dobila pozitivan epilog.

U razgovoru Jokića sa menadžmentom Žičare, nakon podnesene inicijative, dogovoreno je da se odluka o besplatnoj vožnji, u cilju izbjegavanja teritorijalnih odrednica, odnosi na djecu iz cijele Crne Gore, kao i njihove vršnjake iz inostranstva, od 1. do 31. jula ove godine.

Odluka važi za djecu uzrasta do 12 godina.

„Želeći da izbjegnemo moguću negativnu reakciju javnosti u smislu tumačenja da se radi o teritorijalnoj, ili nekoj drugoj diskriminaciji putnika na žičari, donešena odluka se odnosi na djecu svih crnogorskih opština, kao i na djecu iz inostranstva koja će u tom periodu posjetiti ovu prelijepu zemlju, čime je vaša inicijativa dobila na značaju i obradovaće još više najmlađih, a nama najdražih putnika”, navodi se u odgovoru Leitnera.

On je dodao da će, uz nove sadržaje na izlaznoj stanici Kuk koje su pripremili za njih, to biti jedinstveno iskustvo.

“Time još jednom pokazujemo društvenu odgovornost i spremnost da aktivno učestvujemo u razvoju turizma u Crnoj Gori”, naveo je Leitner u odgovoru Jokiću.

Tags

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Evo sada škole i vrtići mogu organizovati izlete do Cetinja i nazad sa jednom kartom za vaspitava ili nastavnika

Send this to a friend