Kultura

Radonjić ispratio četvrtu generaciju KIC-ove Škole retorike

Profesor Radovan Radonjić uručio je diplome polaznicima četvrte KIC-ove Škole retorike na svečanosti održanoj sinoć u Multimedijalnoj sali KIC-a.

Vještinama lijepog govora za tri mjeseca, ovladalo je sedamnaest polaznika.

Radonjić istakao je da je ovo veliki uspjeh pogotovo za mlade, buduće retoričare kojima je ova škola donijela nova znanja i iskustva, a koji su kroz interaktivna predavanja naučili da izraze svoje ideje i uvjerenja.
Dobitnici diploma su: Aleksandra Masoničić, Anđela Bulatović, Bojana Đukanović, Veselin Savić, Dragan Blečić, Đina Kontić, Iva Hajduković, Isidora Dragojević, Jovana Mirković, Ljerka Kralj, Ljiljana Jokić, Mersada Sutović, Mirela Ramčilović, Tanja Rabrenović, Hristina Ivanović.

Ove godine prvi putdodijeljena je posebna diploma za završeni napredni nivo Škole retorike, a nju su dobili Vojislav Janković i Dina Knežević.

Polaznici su u okviru svečane dodjele, na posljednjem času demonstrirali naučene vještine besjedništva, govoreći na crnogorskom i na nekoliko stranih jezika. Interesantno je da se pored polaznika, sopstvenim govorom predstavila gošća Manja Dragojević – učenica 7. razreda Osnovne škole “Oktoih” koja je za samo tri časa shvatila kako se pravi sopstveni govor, smogla hrabrosti i bez ikakve treme se pred polaznicima predstavila govorom.

Send this to a friend