Moda

Cvjetne haljine – glavni vjesnik proljeća

Kad pomislimo na proljeće, prva slika koja nam pada na pamet jeste livada puna cvijeća, pupoljaka, mirisa i aroma. Boje koje pršte na sve strane, energija koja se ponovo budi i novi početak koji je konačno na pomolu.

Proljeće se na neki način smatra novom erom, svitanjem novog dana, buđenjem novog života, pa valjda baš zato osjećamo potrebu da ga pozdravimo odgovarajućim odjevnim kombinacijama.

Koliko god da volite monohromatski izgled ili uglađenu, elegantnu modu, vjerovatno ste i vi barem nekim dijelom svog bića poželjeli da ponesete barem jedan detalj cvjetnog dezena, koji će proljeću staviti do znanja da znate da je stiglo i da ste svjesni njegovog prisustva.

Ukoliko ste istinski i vjerni ljubitelj ovog godišnjeg doba, onda znate da je proljeće pravo vrijeme za nošenje haljina dekorisanih dezenom cvijeća, pupoljaka i zelenila, u svim bojama koje vam padnu na pamet.

Dobićete dodatne poene ako pronađete savršenu haljinu u boji godine, ali nećete ostati bez komplimenata ukoliko svoju jednostavnu odjevnu kombinaciju naglasite barem jednim cvjetićem.

Kako god da okrenete, izbor je sasvim vaš i modni stil je subjektivan, baš kao i umjetnost, ili definisanje smisla ljepote.

Send this to a friend