Politika

Čarapić: Živković potvrdio da se DPS nikada neće odreći svojih antidemokratskih tekovina

Vasilije Čarapić; Foto: Skupština
Vasilije Čarapić; Foto: Skupština

Teza Danijela Živkovića da nema cijene po kojoj bi DPS prodala tekovine prethodnih političkih generacija je dokaz da se DPS nikada neće odreći svojih antidemokratskih tekovina, ocijenio je predsjednika Kluba poslanika Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

On je reagovao na jučerašnju izjavu lidera DPS-a, koji je kazao da “nema cijene za koju bi DPS prodala tekovine prethodnih generacija”.

<<<Živković u Herceg Novom: Nema cijene za koju bi DPS prodala tekovine prethodnih generacija<<<

“Realnost koju svaki građanin u Crnoj Gori zna je da je DPS decenijama bio politički sponzor kriminala i korupcije, a svojim izjavama Živković potvrđuje da je ovo i dan danas njihova jedina politička platforma. Preko stotinu pedeset hiljada građana Crne Gore i njihovih porodica na svojoj koži nose tragove DPS nasleđa koje se ogleda u gašenju više desetina produktivnih fabrika i preduzeća, jer su upravo zbog DPS-a bili primorani da se bore za goli život i egzistenciju”, naveo je Čarapić u reagovanju dostavljenom medijima.

Tekovine DPS-a, prema njegovim riječima, “su i duboko utkane u naše pravosuđe”.

“Jer su kriminalne aktivnosti i korupcija njihovih članova ruinirale ovu granu vlasti i unazadile našu državu. Tekovine DPS-a pamte i članovi porodice Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića i mnoge druge žrtve višedecenijske torture. Takođe, tekovine njihovog obračuna sa NVO sektorom dobro pamti Vanja Ćalović, a tekovine njihove izborne reforme su svima nama poznate kroz kratkometražni film “Koverta” u kom glavnu ulogu igra njihov Slavoljub Stijepović“, dodao je Čarapić.

Tekovine DPS-a su, smatra on, “i užasi sa Skaj aplikacije”.

“Koja je ogolila čvrstu spregu DPS-a, policije i narko klanova koji su u jedinstvenom nastupu sijali ambijent straha i neterpeljivosti u Crnoj Gori, pružali političku zaštitu dželatima mafije, uništavali živote opozicionim političarima, ispisivali fašističke grafite u Pljevljima i prijetili manjinskim narodima”, istakao je funkcioner PES-a.

Zaključno, Čarapić navodi da glavna tekovina DPS-a je “srozan sistem vrijednosti” koji je, kaže, omogućio “kriminalcima i tajkunima da vedre i oblače Crnom Gorom”.

“A sada, kada pravda konačno stiže, kada nosioci korumpiranog sistema završavaju iza rešetaka, kada se staje na put zloupotrebama državnih resursa za lično bogaćenje i kada smo na korak od toga da dostignemo minimum evropskog standarda u oblasti vladavine prava, DPS sebe pokušava da prikaže neukaljanim braniteljem tekovina prethodnih generacija. U ovu manipulaciju ne vjeruje ni sami Danijel Živković a kamoli slobodan građanin Crne Gore, jer je danas svima jasno da svaki tračak nade za bolje sjutra, da svaki uspjeh Crne Gore, te svako naše partnerstvo i uvažavanje u međunarodnim krugovima, DPS pokušava da obesmisli”, naglasio je Čarapić.

Realnost je, po riječima poslanika, da će građani Crne Gore “imati veće plate i penzije, benefite jedinstvenog tržišta Evropske unije, fer pravosuđe i siguran posao”.

“A DPS-u ostaje da tumara u prošlosti i brani razne aktere Skaj aplikacije, što i jedino rade u deficitu konstruktivnog djelovanja”, zaključio je Čarapić.

21

avatar
1000
15
6
0
 
20
Neka toNeka toRhsheMiljanaVesna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miljana
Gost
Miljana

Pa ako vec govorite o deficitu konstriktivnog djelovanja DPS-a…NE rekoste koji je nivo vaseg konstruktivnog djelovanja …Sta je PES konstruktivno uradio u Budvi,Podgorici….

Vesna
Gost
Vesna

Ovaj je promašio temu.

SjanNkMNE
Gost
SjanNkMNE

Nijesam glasao DPS dok se nijesu pojavili ovi i oni ostali za Mene srbijanci na izbore 2020. A sad cu ih glasat_ DPS _da moram ici pjeske odavde do Pljevalja.
Da je Vjecna!

Neka to
Gost
Neka to

Nisi jedini mnogima su ovi oci otvorili.Ist ja samo DPS sve ostalo su oni sto lutaju

Realan
Gost
Realan

Znate li PES stručnjaci da su prvih 10 godina vladali sa DPS-om vaši partneri sada SNP-DNP-Demokrate???SPC naravno. Da je to bio najgori period zajedničke vladavine: ratovi i sankcije…i DF podrška tome. Na primjer više su oni ili slični period vladali kada se sabere sve u 30 godina nego SDP! A percepcija SNP-DNP-Demokrate nizašta krivi…za propast preduzeća 90-tih…Umiju li is DPS-… Više »

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Čarapane,ti si svetosavac.

Mert
Gost
Mert

Jedino do sada sto smo vidjeli je penzija od 450 eur iz ogromnog zaduzivanja drzave.Sve ostalo je samo prica , bez ikakve realizacije.I dobijanje IBAR je nije vase dostignuce, vi ste samo izvrsitelji onoga sto EU trenutno zeli.

Maja
Gost
Maja

Ti si ti prevrnuo kako tebi odgovara.Naravno da.se.nece odreci nezavisnosti.Crne.Gore, ulaska u Nato i velikog odradjenog posla u integracijama u.Eu.On je na to mislio.A tebe ne.bi bilo nidje da sve ove tekovine nije postigao.DPS.Ne bi bilo ni drzave u cijoj vlasti ucestvujes sada.Sto je vasa demokratija, saradnja sa.cetnicima , malo tamo, malo ovamo, pa cete se okliznuti.

Božidar
Gost
Božidar

Ti si sledeći Rade Milošević, popazi

Crni panter
Gost
Crni panter

Da nabrojimo neke tekovine DPS.
– Sačuvao državu od ratnih zbivanja.
-Obnovio nezavisnost.
-NATO
– Otvorili sva poglavlja za E u članstvo.
– Port Of Montenegro, Luštica bej, Porto Novi, Autoput..
Šta ste uradili Vi:
-Zasuzili državu za 2 milijarde?
-Nezna se broj novo zaposlenih (partijska zaposljenja)
-Uništili Montenegroairlines i na startu napravili štetu turizmu…
– Rusite dobrosusjedske odnose ( Hrvatska, BiH, Kosovo)
-Nijedan infrastrukturni projekat.
Pokrij te se ušima…

Bing
Gost
Bing

Unistili KAP, Zeljezaru
Devastirali primorje gradjevinom
Unistili prosvjetu
Prosiri malo….ima materijala

Rhshe
Gost
Rhshe

Podjelili srbima drzavljanstva sa 9% 1990 godine napumpali ih do 30% 2003…

Neka to
Gost
Neka to

A sad cemo da budemo sluge Beograda,to vi vise volite

mrki
Gost
mrki

zaboravio si podmorski kabel.

Ivan
Gost
Ivan

U HN ste trenutno na nekih 10%.

Luka
Gost
Luka

Mnogo ste naivni.Čovjek vam je poručio da vam ne padne na pamet da radi povećanja broja Srba i krađe na izborima donosite novi zakon o državljanstvu.Pošto ste pukli na popisu ,to više ne pominjete,sada ste se śetili državljanstva.

milica
Gost
milica

Čudo je strah od DPS-a.

Sembegar
Gost
Sembegar

Čarapiću napušti politiku, nije to za tebe.

Optimus _Prime1
Gost
Optimus _Prime1

nemoj ti nikome nista govoriti,umjesto da si se makao iz politike nakon onoga sto si napravio na pregovorima ti se i dalje pojavljujes i nesto pricas

Lscg
Gost
Lscg

Najpametniji si kad ne progovaras.

roki
Gost
roki

Presmesan si Carapicu

Send this to a friend