Politika

Ćulafić: Lični podaci građana Podgorice i Zete ustupljeni firmi JDI Solutions iz Srbije

Stefan Ćulafić, Fot: Screenshot/TV E/YouTube
Stefan Ćulafić, Fot: Screenshot/TV E/YouTube

Lični podaci građana Podgorice i Zete su se mogli naći na sajtu Geografskog informacionog sistema kojim upravlja država – kazao je u gostovanju na TV E odbornik DPS-a u parlamentu Glavnog grada, Stefan Ćulafić.

,,Radi se o totalnom amaterizmu i neprofesionalizmu, što dodatno potvrđuje činjenica da je pristup portalu automatski nakon naše reakcije ukinut. To samo pokazuje o kakvoj vrsti diletantizma se radi, i podgrijava naše sumnje da nešto u tom smislu nije kako treba”, istakao je Ćulafić.

On tvrdi da su lični podaci građana Podgorice i Zete bili dostupni svima, odnosno, kako kaže, ustupljeni privatnoj kompaniji sa sjedištem u drugoj državi, uz sumnju da se odgovornost za ovaj propust može brzo utvrditi.

,,Pozivamo nadležno tužilaštvo da reaguje i raduje brza reakcija Agencije za za zaštitu ličnih podataka koja je najavila nadzor nad organima Glavnog grada,” – naglasio je Ćulafić.

Privatna kompanija kojoj su ustupljeni podaci građana Podgorice i Zete je JDI Solutions, sa sjedištem u Srbiji, kazao je Ćulafić, dodajući da odbornici opozicije, koji su uočili ovaj ozbiljan propust, nijesu nikoga, kroz svoju današnju reakciju, targetirali. Tražili su samo, kako navodi, utvrđivanje odgovornosti.

Ćulafić je objasnio da Geografski informacioni sistem omogućava pristup katastarskim podacima građana. Između ostalog dostupni su podaci o teretima i hipotekama ubilježenim na imovinu građana ovih opština, kazao je Ćulafić za 24 sata Televizije E.

 

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
VjernikDam ti daš migmazoviMirkomarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjernik
Gost
Vjernik

Niko nece odgovarati .Kod SDT ce doci na razmatranje za koju godinu.

Dam ti daš mi
Gost
Dam ti daš mi

Nije to amaterizam nego smisljeno.SDT da ispita .

gmazovi
Gost
gmazovi

Ko je smio da “ustupi” lične podatke građana stranoj firmi? Alo?

Mirko
Gost
Mirko

E da vidimo ko ce odgovarati zbog ovoga?

marius
Gost
marius

Ništa ovo nije ni slučajno, nit iz neznanja. Sve se ovo rasi s nekom namjerom, I treba odgovorne za ovo imenovat i procesuirat.

Boris
Gost
Boris

Trebali Vucicu za izbore.🤮🤮🤮🤮
A i on je njima pomogao da pobijede 2020g.

Polis
Gost
Polis

Bravo

Send this to a friend