Politika

Đeljošaj: Istorijska šansa da ovaj saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom EU

Nik Đeljošaj
Nik Đeljošaj

Ovo je jedinstvena prilika da 28. saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom Evropske unije, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj povodom današnje sjednice parlamenta  na kojoj se diskutuje o IBAR zakonima.

Došao je dan, prema riječima Đeljošaj, da se vidi koliko je onih jakih “na riječima jako i na djelima”.

“Za samo pola godine 44. Vlada isporučila je Parlamentu istorijsku šansu da donese toliko željeni napredak evropskoj integraciji Crne Gore. To je i uostalom i posao Vlade. Koliko je bilo zahtjevno i kako se u Vladi radilo poslednjih mjeseci svjedočiće vrijeme. Ali neka baš svako u Crnoj Gori zna da je Vlada ispunila sve što je do nje da Crna Gora dobije IBAR”, naveo je Đeljošaj u saopštenju za medije.

Sada je sve, kaže, u rukama 81 poslanika koji dobro znaju da je ovo “biti ili ne biti”’za evropski put Crne Gore.

“Pozivam ih da o ovom pitanju odlučuju lišeni potrebe za sitnim političkim razmiricama. Predlaganje novih amandmana na predloge zakona koji imaju pozitivno mišljenje Evropske komisije u ovom trenutku nije i ne može biti korak u pravcu zajedničkog cilja. Ovo je jedinstvena prilika da 28. saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom Evropske unije. Nemamo pravo na izgovore. Zato neka ovo bude naš zajednički uspjeh – Gradimo mostove za evropsku budućnost naše zemlje”, poručio je Đeljošaj.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Neko iz maseCikotic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Osramotio si albanski narod šurovanjem sa fasistima

Cikotic
Gost
Cikotic

Ja znam da tebe nema u sledeću Vladu 1000% jer si izdao tradiocalni Albanski narod i pošao sa Vojvodom Četničkim,ali nisi i nikad biti prestavnik jedne vjerske zajednice Ðeljošaj

Send this to a friend