Politika

DNP-PCG-SCG: Krizu u Podgorici da riješe oni koji su je izazvali ili da se mandat vrati građanima

Sa sastanka

Predstavnici Demokratske narodne partije (DNP), Prave Crne Gore (PCG) i Slobodne Crne Gore (SCG) pozvali su na hitan dijalog i konsenzus o rješavanju krize unutar većine u Podgorici, a ukoliko je to nemoguće smatraju da treba vratiti mandat građanima Podgorice, ocijenjeno je na sastanku povodom aktuelne situacije u Podgorici.

„Imajući u vidu nestabilnost u vršenju vlasti u Podgorici, te obavezu prema građanima koji su nas glasali, želimo da naglasimo da Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora nijesu ničim doprinijele trenutnoj krizi vlasti u Podgorici, te da smo uvijek bili posvećeni odgovornom i konstruktivnom pristupu u vršenju vlasti u Glavnom gradu. Isključiva odgovornost za trenutnu krizu leži na Pokretu Evropa sad, odnosno na dvije frakcije nastale iz nekada jedinstvene partije”, navedeno je u zajedničkom saopštenju tri partije.

U trenutnom političkom kontekstu, navode da je od suštinske važnosti da se kolege iz vladajuće većine fokusiraju na ispunjavanje obećanja datih građanima, te da prevaziđu partijske interese i druge motive koji dovode do opstrukcija u radu.

“Zbog toga apelujemo da zajedno ozbiljnim i odgovornim pristupom doprinesemo napretku grada i rješavanju pitanja od važnosti za građane Podgorice. Budući da su ovih dana učestale najave rušenja vlasti u Podgorici, te da je ovakvo stanje dugoročno neodrživo i da posledice trpe građani Podgorice, želimo da naglasimo da sa Demokratskom Partijom Socijalista nećemo glasati za eventualnu inicijativu o rušenju vlasti u Podgorici, pozivamo na hitan dijalog i konsenzus o rješavanju krize unutar većine, a ukoliko je to nemoguće smatramo da treba vratiti mandat građanima Podgorice”, dodaju oni.

Iako ne pozivaju na nove izbore, jasno poručuju da su “itekako spremni za njih ukoliko do toga dođe”.

“Naša ozbiljnost u pripremi za sve moguće scenarije još jednom potvrđuje našu predanost principima odgovorne politike i konstruktivnog dijaloga”, poručuju onu.

Sastanaku su, kako je navedeno u saopštenju za medije, prisustvovali Predsjednik podgoričkog odbora i član Predsjedništva Demokratske narodne partije Vladimir Bulatović, član Opštinskog odbora Demokratske narodne partije i član odbora direktora „Tržnica i pijaca“ Radovan Mihailović, član Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Vasilije Nišavić, Odbornik u Skupštini Glavnog grada i Predsjednik Gradskog odbora Prave Crne Gore u Podgorici Stefan Vešović, generalna sekretarka te partije Aleksandra Deletić, sekretar Gradskog odbora Prave Crne Gore Ana Dujović, odbornik u Skupštini Glavnog grada i Generalni sekretar Slobodne Crne Gore Boban Radević kao i članovi Predsjedništva Slobodne Crne Gore Marko Darmanović i Jelena Lučić.

Sastanak je upriličen u kancelarijama Demokratske narodne partije.

 

Send this to a friend