Politika

Eskobar ove sedmice u Podgorici i Prištini 

Gabrijel Eskobar

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Gabriel Ekobar posjetiće ove sedmice Kosovo i Crnu Goru, izvijestio je Stejt Department.

U saopštenju se navodi da će Eskobar u Prištini održati sastanke na temu uticaja nove uredbe Centralne banke Kosova u vezi sa gotovinskim poslovanjem, a očekuje se da će pozvati na postupke kojima bi se osiguralo da se potrebe stanovništva na Kosovu u potpunosti ispune.

Eskobar će se sastati sa predstavnicima vlasti u Prištini, civilnog društva i lokalnih Srba, a očekuje se da naglasi podršku Sjedinjenih Država dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredstvo Evropske unije.

Očekuje se da Eskobar tokom posjete Podgorici “naglasi podršku koju Sjedinjene Države pružaju demokratskoj Crnoj Gori ukorijenjenoj u euroatlantskoj zajednici”.

On će se u Crnoj Gori sastati sa predstavnicima vlasti i civilnog društva, te sa poslovnim liderima.

Prema navodima Stejt Departmenta, posjeta Eskobara će “potvrditi privrženost zemljama Zapadnog Balkana na putu euroatlantskih integracija i dublje regionalne saradnje”.

Eskobar će do ponedjeljka, 18. marta, posjetiti i Belgiju i Austriju.

On će se u Belgiji sastati sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i drugim zvaničnicima Unije i NATO-a, kako bi razgovarali o naporima u polju provođenja reformi koje će donijeti mir, stabilnost i napredak regionu.

Tokom posjete Austriji, Eskobar će se sastati sa predstavnicima Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), sa kojima će razgovarati o izborima u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

12

avatar
1000
12
0
0
 
10
BerlingoNjegošPredlogIusMira
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Berlingo
Gost
Berlingo

Svi u kancelariju kod Eskobara …Koljenica i Pipun i cuje se Pljas pljas nemoj opet da dolazim

Njegoš
Gost
Njegoš

,,Da je brata iđe u svijetu,
Da sažali kada bi pomoga’ ”.

Niđe nikoga, ka’ ni onda…

Predlog
Gost
Predlog

Dobro ste nas pomogli i ti i Rajka. Ajte sad pomozite Srbiji kao nama.

Ius
Gost
Ius

S Mandicem na koljenice da proslavite razvoj Srpskog sveta…pokazao si svoje prijateljstvo prema Crnoj Gori…sad uzvaj sa DF pulenima

Mira
Gost
Mira

Oće li sastati s Koljenicom…🤔🤔🤔🤭

Zamolnica
Gost
Zamolnica

Ne pomaži nam više, glave nam pukoše od vašega pomaganja.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Prijatelju Esko vodi nas u Evropsku Uniju tako ti Amerike, države velike. 🇺🇸👀

Struhar
Gost
Struhar

Srpski zet. Nijesi dobrodošao

Mrak😂 za to
Gost
Mrak😂 za to

Nama uvijek dobro dosao pablo

neka de
Gost
neka de

Možemo ti želju nositi.

Anika
Gost
Anika

Dođi samo ako ćeš da vučeš uši, da poslije tebe Mandić, Pipun, Šubara (i ostali povampireni četnici) pjevaju u glas: “Mi smo Crnogorci!!!”

Kao u onom vicu u Africi kad su poslali Muja da ulovi žirafu a on doveo slona….i kažu mu: bolan Mujo, nismo rekli slona. A slon će na to: Ja sam žirafa! Ja sam žirafa!

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

A,djebsi vise,odavno te nije bilo. Dovede Ti ove Vuciceve marionete u Crnu Goru i odleprsa nedje. Koje te “dobro” sad dovodi ovamo ,hvala Bogu !!! Uzeljeli smo te se !!!!!

Send this to a friend