Politika

GI “21. maj”: Izborni fijasko PES-a u Budvi jasna poruka Spajićevoj partiji

Budva

Izborni fijasko Pokreta Evropa sad (PES) u Budvi jasna je poruka Spajićevoj partiji, saopštili su iz Građanske inicijative (GI) “21. maj”.

“Stranka bez ideologije i unutrašnje politike, koja je umislila da je ekonomska demagogija formula za sve društvene probleme i razlike, ne može imati perspektivu. Iako budvansko biračko tijelo ne odražava raspoloženje ukupne crnogorske javnosti nema dileme da bi PES u ovom trenutku doživio sunovrat i na državnim izborima”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Spajić mora da shvati da je u problemu.

“Kao što ne može voditi proevropsku politiku sa Vučićevim političkim agentima, tako mora razumjeti da ne može podržati niti jednu prosvijećenu i pravičnu odluku a da se ne zamjeri velikosrpskom šovinizmu. Jer, voditi prozapadnu politiku znači biti protiv Vučićeve autokratije i nacionalističke patologije”, dodaju u saopštenju.

Baš kao što, kako navode, “podrška Rezoluciji o genocidu u Srebrenici znači suprostavljanje neofašizmu i revizionizmu i konfrontaciju sa Bulovićevom SPC”.

“S druge strane, prihvatiti politikansku Rezoluciju o Jasenovcu znaci povlađivati politici koja je Spajića već otpisala i koja samo želi vidjeti Crnu Goru kao stupidnu državu posvađanu sa Hrvatskom. Pritom, kada je PES već ponešen za istorijskim rezolucijama i teži suočavanju sa daljom zločinačkom prošlošću onda bi savjesno bilo da crnogorska državna politika ne izlazi uz svog “dvorišta”. Mogli bi se podsjetiti na masovne zločine srpske okupacione vlasti nakon aneksije Crne Gore 1918, ili na masakr u Šahovićima 1924 ili na genocidnu politiku prema muslimanima koju su tokom II svjetskog rata sprovodili četnici pod komandom Pavla Đurišića. Tako da Spajić i njegovi neuki saradnici, kada već ništa ne znaju o sopstvenoj prošlosti, treba da prestanu sa nanošenjem štete državi tako što stalno “gutaju žabe” servirane iz Beograda. Jer u Evropu se ne ide sa šibicarskom politikom, niti zavlačenjem u zemunice”, zaključuju u GI “21. maj”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
mujo džegerMarinaD.Commentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mujo džeger
Gost
mujo džeger

tu se ne radi o nikakvom fijasku, već jednostavno srbi pokazali na djelu ko su većinski glasači za pes, samo opomena i ništa drugo

MarinaD.
Gost
MarinaD.

Spajic ako se ne okrene crnogorskoj prici pojesce ga srpski svet i ispljunuti kao u Budvi.

Commentator
Gost
Commentator

Odlična lekcija za PES, ako su u stanju da je razumiju.

Send this to a friend