Politika

GI MI možemo: Bez obzira na naša nacionalna, vjerska, politička i druga ubjeđenja i osjećanja..

Foto: Mi možemo
Foto: Mi možemo

Iz GI Mi možemo navode da žele da daju doprinos normalizaciji političkih tokova u Crnoj Gori.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

Ma dajte ljudi, ovo stvarno više nema smisla. Zasićenost javnog prostora raznoraznim deklaracijama, rezolucijama, peticijama, ne znači da smo naprasno postali aktivni građani, već totalno suprotno-počeli smo se miriti sa idejom da ova rečenica sa početka teksta nema više nikakvu težinu ni za koga. Učešće u promociji usko interesnih ciljeva koji štete Crnoj Gori nastavlja se sa mnogih adresa. Bez ideje i uz nacionalistički populizam doprinosi se samo održavanju statusa quo, pri čemu čak i “banana država” izgleda kao napredna i uređena demokratija sa zapada o kojoj neprestano maštamo.

Busanje u patriotska prsa je opet u modi. Samo što ovog puta podsjeća na onaj vic o mostarskom mostu, kada kažu da prave stariji. Ne bi čudilo da ubrzo opozicija(ili pozicija, svejedno je više) potegne neku rezoluciju ili deklaraciju o tome kako su ove prostore poharali Babilonci ili Rimljani pa da pokvarimo odnose sa još 50-tak država koje danas obitavaju na prostorima nekadašnjih carstava.

Afirmativni govori o potezima drugih ovdje ne postoje. Možda bi bilo vrijeme da počnemo sa novom praksom. Valjda je to prvi korak ka pomirenju nakon uspostavljenog dijaloga. Suočavanje sa realnošću, prihvatanje i priznavanje postojanja problema je najteži korak. Istinu je uvijek teško reći.

Evo, Mi možemo da počnemo, vjerujući da ćemo zajedno uspjeti da uspostavimo bolji i transparentniji način bavljenja politikom.

Bravo što ste nam podigli plate, taman sad od tih para možemo uredno platiti račune i ovo malo hrane skoro za cijeli mjesec.
Bravo za sve partije koje su zadovoljne svojim rejtingom.
Bravo za one koji su zadovoljni jer su sproveli svoje agende.

Bravo Predsjedniče, nakon onog somelijerskog blama, u posljednjih par mjeseci ste počeli profesionalnije da radite svoj posao.
Bravo predstavnici manjina i vas uspijevaju da podijele na građane manjina i manjinske građane.

Bravo novim subjektima što će nam predložiti nešto dobro, novo i konkretno..
Bravo za inje mešetare koji se trude da mnoge građanske aktere i organizacije učine jeftinom robom.
Bravo za sve one koji podržavaju nazadne politike i političare, uspjeli ste, sad smo svi jednaki.
Bravo za sve one koji su se snašli u svemu ovome i koji misle da je to normalan život.

Bravo za sve koji (ne) prihvataju prethodno navedeno.
Bravo i za sve nas iz civilnog sektora, javnog života i sve ostale koji se prepoznaju, veliko bravo jer smo dozvolili da drugi donose loše odluke u naše ime pa smo sad tu đe smo, i bravo za sve one koji se istinski bore da ovo bude bolje mjesto za život i država svih njenih građana.

Možemo li da stvorimo novi put?

Send this to a friend