Politika

HGI na Sipmozijumu mladog kadra u Kini

Sa simpozijuma u Kini

Predstavnica Hrvatske građanske inicijative Tanja Grabić učestvovala je na Simpozijumu mladog kadra zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji je održan u Kini od 24. novembra do 5.decembra.

Simpozijum je organizovan u okviru programa saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, tzv. mehanizam “16+1”.

“U okviru programa, Grabić je boravila u Pekingu, Šangaju i drugim velikim centrima, u kojima je posjetila ministarstva i odjeljenja, koji su pokazatelji razvoja Kine, kako u ekonomskom, političkom tako i kulturnom aspektu”, saopšteno je iz HGI.

Tokom posjete predstavnica HGI je imala priliku da obiđe brojna postrojenja i preduzetništva koja doprinose finansijskoj stabilnosti zemlje.

“Pored Pekinga, obišli smo i druge veće centre i prisustvovali Simpozijumu za konstrukciju ‘One Belt and One Road’ inicijative. Boravkom u Kini, zajedno sa kolegama iz drugih političkih partija imala sam priliku da se upoznamo sa funkcionisanjem kineskog društva u raznim oblastima, čiji su rezultati i dostignuća vidljivi i van granica zemlje”, kazala je Grabić.

Na Simpozijumu su pored predstavnika iz Crne Gore učestvovali i predstavnici Makedonije, Srbije, Albanije, kao i Rumunije.

Send this to a friend