Politika

Injac očekuje uspješnu saradnju sa Albanijom u oblasti odbrane

Injac

Ministarka odbrane Olivera Injac očekuje da će saradnja Crne Gore i Albanije u oblasti odbrane, tokom njenog mandata, biti uspješna i dinamična, pogotovo na projektima u okviru NATO.

Injac je to saopštila na online sastanku sa ministarkom odbrane Republike Albanije Oltom Džačkom.

“Ministarka je izrazila zadovoljstvo sastankom ističući da dosadašnja saradnja Crne Gore i Albanije u svim oblastima predstavlja primjer kontinuiranih prijateljskih odnosa dvije susjedne zemlje. Injac se osvrnula i na sadržajnu saradnju u okviru regionalnih inicijativa što doprinosi daljem jačanju stabilnosti i bezbjednosti Zapadnog Balkana”, saopšteno je nakon sastanka.

Džačka je čestitala ministarki Injac stupanje na dužnost, , uz očekivanje da će i u narednom periodu saradnja Albanije i Crne Gore u sektoru odbrane imati priliku za dodatno unapređivanje i razvijanje, u skladu sa obavezama koje proizilaze iz članstva u NATO.

“Tokom sastanka, ministarke Injac i Džačka su se osvrnule i na pandemiju korona virusa koja trenutno predstavlja najveći izazov na globalnom nivou, i naglasile važnost međusobne solidarnosti i podrške u borbi sa ovim izazovom”, rekli su u Ministarstvu.

 

Send this to a friend