Politika Ministar Dukaj u posjeti Izraelu

Jačanje saradnje u oblasti javne uprave i digitalizacije

Dukaj sa poslanikom Gilad Karivom/ Foto: MJU

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, razgovarao je danas, u Jerusalimu, sa poslanikom i predsjednikom Odbora za ustavna pitanja i pravosuđe Skupštine  Izraela Gilad Karivom. Sagovornici su istakli prijateljske odnose Crne Gore i Izraela i neophodnost daljeg jačanja saradnje u oblasti javne uprave, digitalizacije i cyber bezbjednosti.

Kariv je, kako se navodi, upoznao Dukaja o aktuelnim političkim prilikama u Izraelu i naglasio da je “Izrael orijentisana na unapređenje regionalnog političkog konteksta u skladu sa demokratskim principima i mirnim rješavanjem konflikata”.

Takođe, Kariv je podržao evropsku i evroatlantsku perspektivu Crne Gore.

Dukaj se zahvalio za podršku koju je Izrael pružio tokom borbe protiv korona virusa.

“Ministar je upoznao Kariva sa aktuelnim političkim i društvenim prilikama u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na položaj Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i njenu saradnju sa Vladom Crne Gore”, dodaju iz resora.

Foto: MJU

Na sastanku je naglašena važnost saradnje kroz mehanizam parlamentarnih grupa prijateljstva.

Tokom zvanične posjete Izraelu, dodaju, Dukaj razgovarao je sa ministarkom prosvjete u Vladi Države Izrael, Jifat Šaša – Biton.

Iz ministarstva navode da su teme razgovora bile dostignuća u digitalizaciji servisa u oblasti obrazovanja, inkluzije, te sličnosti i razlike zakonske regulative u oblasti obrazovanja

“Sagovornici su razmijenili iskustva i naučene lekcije o obrazovanju na daljinu i upotrebi digitalnih tehnologija u nastavnom procesu, sa akcentom na djelovanje u kriznim situacijama”, zaključuju iz resora.

Send this to a friend