Politika

Klub poslanika DPS: Spajić ruši evropski put iz koristoljublja i zbog opstanka na funkciji premijera

Klub poslanika DPS/Arhiva

Izjava Milojka Spajića za Politico da je Rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen štetna za Crnu Goru, ali da je uprkos tome glasao za njeno usvajanje u Skupštini Crne Gore, samo je jedan od niza dokaza da su on i njegov PES svjesni šta rade, ali to čine iz koristoljublja, tačnije zbog svojih fotelja, ocijenili su u Klubu poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Spajić je, kako su naveli, spreman da izdrži ponižavajući status političkog taoca Mandića i Kneževića, i da rizikuje da pokvari odnose sa Evropskom unijom i Hrvatskom, samo da ne bude prinuđen da ide na izbore.

“Cijena je zaustavljanje evropskog puta Crne Gore i formiranje antizapadne desničarske vlade. Iako se u kuloarima Brisela i Vašingtona već pravda da je morao da povuče potez za koji je znao da je loš za Crnu Goru, ne bi li sačuvao svoju vladu, Spajić grabi ka tituli potrošenog političara kojeg se za par godina niko neće sjećati. Želimo da vjerujemo da, ipak, i u PES-u ima ljudi koji su svjesni da je cijena njihovog ostanka na vlasti u koaliciji sa nacionalistima previsoka”, dodaju u saopštenju.

Ističu da nema te fotelje koja je vrijedna rušenja evropskog sna 80 odsto građana Crne Gore.

“Ukoliko pak, PES nastavi što je započeo, biće zapamćeni kao stranka sa najkraćim vremenom raspada”, zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
LazarGorčin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lazar
Gost
Lazar

PES je nedefinisana družina, sakupili se na brzaka, prevarili narod i uzeli vlast. Ni sada neznamo ni ko su ni što misle, ni imaju li kakav program niti što drugo. Njima je sada najbitnije da sačuvaju vlast pa trpe ucjene od onih od kojih zavise, prvenstveno od Mande. Zato, neka nam je Bog upomoć.

Gorčin
Gost
Gorčin

Napravite Vladu u sjenci, pravo je vrijeme za takvu stratešku odluku. Ubrzajte raspad PES-a i smijenite Mickeya. Svuda im je promaja u Ministarstvu pravde, u sektoru bezbjednosti u Ministarstvu vanjskih poslova, pogotovu. Ništa nije bolje ni kod Joka ad koh.

Send this to a friend