Politika

Koprivica: Predvorje Evrope za Crnu Goru pozitivnim IBAR-om dodatno potvrđeno

Novak Koprivica/ Foto: PES

Dobijeni IBAR rezultat je predanog rada i neprekidnog truda 44. Vlade koja je neumorno radila na sprovođenju neophodnih reformi i usklađivanju naših pravnih i institucionalnih okvira sa standardima i načelima Evropske unije, ocijenio je sekretar za medije Mladih Evrope, Novak Koprivica. 

Istovremeno, prema njegovim riječima, Crna Gora danas je dobila direktan “signal da je korak bliža evropskom snu i da je EU budućnost naše države na dohvat ruke”.

“Nesumnjivo se mora odati priznanje ideji da dobijeni IBAR otvara uvide u ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, dobro znajući da su upravo ona u prošlosti bila prepuštena stihiji varljivog vremena bivajući nedovoljno afirmisana i minimalno etablirana. Ohrabruje činjenica i podstiče tvrdnja da je 44. Vlada Crne Gore na čelu sa gospodinom Spajićem i najjačom političkom strukturom u državi neupitno detektovala esencijalne ljudske potrebe, sadržane u programu ,,Evropa sad 2.0”, i u maniru profesionalnosti i znanja izašla u susret brojnim izazovima”, naveo je Koprivica u saopštenju za medije.

IBAR je, kako konstatuje, još jedna indikativna uvertira koja nas približava evropskom progresu i novom poglavlju za našu zemlju.

“Sa ciljem da Crna Gora bude još bolje i pravednije mjesto za život svih svojih građana. Evropa nas čeka”, poručio je Koprivica.

Send this to a friend