Politika

Laković odgovorila Muratoviću: Nemojte vi Crnu Goru braniti od mene

Ranka Laković/ Foto: RTNK

Direktorica OŠ „Jagoš Kontič“ Nikšić Ranka Laković reagovala je na saopštenje predsjednika nikšićkog DPS-a Borisa Muratovića koji ju je optužio da je danas na proslavi dana škole zabranila izvođenje pjesme o Crnoj Gori.

Reagovanje Laković dostavljeno portalu RTNK prenosimo u cjelosti: 

„Ne znam šta ste po struci ali dozvoljavate sebi za pravo da se putem politike miješate i u oblast prosvjete za koju nisam sigurna da ste znaveni. Imam utisak da ste ovo napisali tek tako vođeni tuđim izmišljotinama, kako bi imali malo prostora u medijima.

Ne znam vjerovatno ste plaćeni za to ali ja se u vaš posao ne miješam, stoga mislim da ni vama ne bi trebao da bude zadatak da izvrćete istinu i pišete koje kakve gluposti. Loši su Vam izvori Muratoviću. Ne radi se ovdje o pjesmi kako vi to želite prestaviti već što neko politički zadojen hoće da se miješa u nadležnost i ingerencije moga posla.

Ta vremena kad ste mogli to da radite su iza nas i drago mi je što ovako nastupate, jer time pokazujete veliku dozu mržnje prema svakome ko ne misli kao vi. Počeću od četništva pošto to pominjete. Od sada ima da se sa dužnim poštovanjem odnosite prema meni i mojoj porodici. Naši preci su ginuli u bici na Pljevljima i strijeljani su na Cetinju od strane okupatora. Inače su svi nosioci spomenice. Medicinska škola na Cetinju je nosila ime istaknutog revolucionara Bogdana Lakovića. Ako sumnjate u ove moje navode pođite do stadiona FK Lovćen koji se nalazi na Obilića Poljani i pročitajte.

Ali da pređemo na konkretnu temu. Ja sam samostalna u donošenju svojih odluka i nećete ni vi ni bilo ko iz političkih partija odlučivati šta i kako ću ja da radim. Valjda vam podatak da sam u prosvjeti provela bez malo 39 godina dosta govori o tome da ne napominjem da sam od toga 36 godina putovala na relaciji Nikšić-Podgorica-Nikšić. Nastojim i trudim se da svoj posao obavljam u skladu sa zakonom i da politiku i razna spletkarenja izmjestim iz škole što se za vas ne može reći. Što se tiče gradonačelnika Marka Kovačevića pozvan je kao i pojedini prestavnici lokalne samouprave, kao što bi i vi bili pozvani da ste na nekoj funkciji, ali niste. I na kraju nemojte vi braniti Crnu Goru od mene.“

19

avatar
1000
17
2
0
 
19
BelvederVucedolskaVolim te zelenoMrki PG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vucedolska
Gost
Vucedolska

Ova treba ponovo u osnovnu.Bruka.Bahatost i neznanje. Otkaz odmah.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Je li ovo moguće?! Žena, prije svega, ne posjeduje elementarnu pismenost!

Belveder
Gost
Belveder

toje ona sto kupi diplomu u Berane

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Danas je kul da mrziš domovinu.

Nepoznati
Gost
Nepoznati

“koje kakve”, “bez malo”, “prestavnici”…. I, velite direktorica, je li ??! Direktorica skole, je li ?…
eee, greVote, sto bi rekla moja komsinica (a, nije direktor, radnica na traku bila)

Mila
Gost
Mila

Gospodjo vi ste funkcionalno nepismena osoba.Duzni ste poraditi na sebi za dobro Crne Gore.

Tara
Gost
Tara

gospodjo,vi morate da postujete zakone drzave CG..nije to vasa privatna skola..niti privatna djeca..vi ste gospodjo izvsili tesko krivicno djelo..a ujedno zloupotrebe drzave..a drzava vas placa..da radite zakonski–i da postujete zakone CG..Capito!Nju treba odmah ostraniti..a ujedno kazniti!

Profesor
Gost
Profesor

Pismena li je, blago školi!

Trile
Gost
Trile

Nekad partizanka sad četnikuša e prelijepo i još direktorka ,bruka CG.

Baka
Gost
Baka

39 godina u prosvjeti, a ovako temeljno nepismena?
Smijenio bih je ja koliko je nocas… Ne zbog ove tupave price ovog dps-ovca, no zbog đece, kukala jok kuka nepismena. I ne samo nju svi bi mi u školama nanovo Pravopis polagali. Viđeli bi jada, ne bi ko imo časove držat….a većinu zaposlio DPS.

marius
Gost
marius

To sto ste u prosveti 40 godina ne daje vam za pravo da vi branite djeci , da pjevaju o svojoj zemlji. Pokusavate da se opravdate, ali postenije bi bilo da se niste oglasavali.

Goki 1
Gost
Goki 1

Neka čoče..sjedi 1

Spirit
Gost
Spirit

Čitam njeno, poslušam direktoricu one škole te se zapali danas, tuga.

Nakamura10
Gost
Nakamura10

PreTci u biTci, sta reći ?!?
39 godina “učila” đecu !?!
Prestavnica …
Za nevjerovati !!!

amo
Gost
amo

Ali gospođo Laković niste objasnili ZAŠTO ste zabranili pjesmu,a to đe ste i koliko ste radili nema veze sa ovim Vašim istupom i vaše koleginice

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Nepismeno skretanje priče u politiku. Argumenata ima tačno nula. Osim priče o ‘pretcima’ kojima je pljunula na grob pridruživši se etnofiletističkim neofašistima.

Istina
Gost
Istina

Ali tako ne kažu roditelji i nastavnica

Cheese
Gost
Cheese

Svaka cast!!

marius
Gost
marius

A na česa, svaka čast? Na ” pretci “, “bitci “, I nepismenosti, mržnji, revanšizmu, ili si možda mislio svaka čast Veki ,koja je po CG škola postavila ovakve direktore. Onoj je izgorela škola, jer tradicionalna se bakljada otela kontroli.

Send this to a friend