Politika

Marković: Mi imamo naš, a DPS sa novim rukovodstvom svoj put

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Nijesam se razišao sa DPS-om nego sam sa snažnim osjećanjem izašao iz partije kojoj sam pripadao 30 godina. Mi imamo naš, a DPS sa novim rukovodstvom svoj put, poručio je predsjednik nove partije Stranke evropskog puta SEP Duško Marković.

<<<FOTO: Marković predstavio stranku: Nismo ničiji projekat, ni nasljednik, ni politički izdanak – naš pogled je pogled u budućnost<<<

“Prisjećam se dana kada smo u Crnoj Gori obezbijedili mir i stabilnost kada se u našem okruženju ratovalo i ginulo. Obezbijedili smo tada i sigurnost i smještaj za sve koji su našli utočište u našoj zemlji. Crnu Goru smo okrenuli putem obnove nezavisnosti i taj san ostvarili 2006. U tom procesu sam aktivno učestvovao. Okrenuli smo kasnije Crnu Goru ka EU”, kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja SEP-a.

On je rekao da je kao član DPS-a, funkcioner i nosilac najodgovornijih državnih poslova učestvovao u tom procesu.

“Postali smo članica NATO-a. Ova moja odluka nije odgovor na ono što je DPS danas većnasa vizija Rne Gore u budućnosti. Ovo je nova politička priča. Želimo Crnoj Gori da damo priliku da se ona oporavi u svakom smislu. Želimo konkretnu i odgovornu politiku. Mi imamo svoj, a DPS sa novim rukovodstvom svoj put”, naglasio je on.

Dodao je da će ako im građani budu vjerovali biti parlamentarna stranka.

“Ako to budemo sarađivaćemo sa svima koji Crnu Goru vide kao zemlju stabilnosti i sigurnosti, a razlike nas vode ka napretku. Zvog toga sam danas ovdje a ne u DPS-u”, rekao je Marković.

O odnosima sa Đukanovićem: Neko vrijeme se nijesmo vidjeli, nijesu postojali razlozi za to

Govoreći o odnosima sa bivšim predsjednikom Crne Gore i DPS-a Milom Đukanovićem je kazao da je sa njim sarađivao 40 godina i da su bili veoma bliski i dijelili bliske političke i lične odnose.

“Držim do tih odnosa i kad to nije možda baš cjelishodno. Neko vrijeme se nijesmo vidjeli, nijesu postojali razlozi za to, ali drugačije gledamo kako Crna Gora treba da ide u budućnosti”, istakao je on.

Marković kaže da 2019. bila godina velikih državnih uspjeha.

“Vjerujem da građanima možemo ponuditi dobar ekonomski program fokusiran na rast plata i penzija, ali naša politika neće biti smanjenje doprinosa za povećanje plata. Kvalitet života građana mora biti naš prioritet. Stabilnst i sigutnost su ključni za razvoj zemlje”, napomenuo je Marković

On je dodao da je ove četiri godine bio po strani i posmatrao šta se događa.

“Danas u Crnoj Gori nemate nijednog ozbiljnog investitora. Nema kapitalnog razvoja kao kad smo mi to pokrenuli. Danas Crna Gora dobija svako malo po neku protestnu notu. Crna Gora iz faze promotera regionalne stabilnosti je postala regionalni izazov. Crna Gora se mora vratiti sebi i otvoriti se ka zapadnim investitorima. Povjerenje, regionalna saradnja, člnastvo u EU nas dovodi na teren uspjeha”, smatra Marković.

DPS imao istorijska ostvarenja ali pravio i greške i propuste

Na novinarska pitanja šta je loše DPS radio do avgusta 2020. godine, a šta poslije te godine Marković je rekao da je DPS imao istorijska ostvarenja ali pravio i greške i propuste.

“Mislim da su u jednom periodu te greške bile češće i više ponavljale i zbog toga je DPS otišao u opozicju. Pripadnost DPS-u je veliko iskustvo da se treba okrenuti svom okruženju i vidjeti kako to okruženje živi. Sagledavanje i dobrih i loših stvari unutar DPS će mi pomoći da radeći u ovoj stranci zaustavim loše prakse koje su me pratile dok sam bio u DPS-u uz ponos za velika ostvarenja na period dok sam bio u DPS-u”, istakao je Marković.

On je kazao i da nikada nije pominjao progon ni traktore, već da je govorio o ilegalnim boravcima osoba u Crnoj Gori.

“To je bio moj poziv da poštujemo zakon i da nećemo dozvoliti da onima koji ilegalno borave u Crnoj Gori rade protiv Crne Gore. Svjestan sam da je manipulativno tumačenje te izjave dovele do povređivanja jednog dijela građana. Ja se tim ljudima zbog neistina i spekulacija izvinjavam, ali ja to tako nisam rekao”, zaključio je Marković.

Miraš Dušević

29

avatar
1000
20
9
0
 
26
barskiUnaPatriotArsenijeArso
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
barski
Gost
barski

Taman kao SD i SDP. Sve ono što ne valja i što se nakralo neka ide kod Duška…srećno bilo i vazda ispod cenzusa…

Patriot
Gost
Patriot

Super Dule,pokupi sve ovo sto ne valja u Dps.To je zadnje cistiliste.Nije moglo pametnije i korisnije da se desi za Dps od ovoga.

Arsenije
Gost
Arsenije

Prosipas glasove alooooo, neka tako i treba.

Arso
Gost
Arso

Ma ovo je Mandiceva partija da se samo raspu glasovi DPS a, providno.

Cenzus
Gost
Cenzus

Ne vjerujem da će da prebaci cenzus

Mami 9 mil DD
Gost
Mami 9 mil DD

Imas moj glas.

Zoran
Gost
Zoran

Ljut na 30 godina vladavine. DPS 👍

LepotaCg
Gost
LepotaCg

Nijedna stranka nema sta da kaze osim da se bavi DPSom. Sta to znaci? Da nemaju znanja i ideja i da pokusavaju da dignu rejting sebi opanjkavajuci druge. Kad pogledam kakvi ljudi su sad na politickoj sceni – nepismeni, neobrazovani, bez znanja i kompetenci. Respekt za novi sastav DPSa. Vjerujemo u vase iskrene namjere

Lipa
Gost
Lipa

Ej 300 eur plate I 125 eur penzije dok su nam milioneri nepismeni nicali kao pečurke za šta respekt i ti znaš da je tako bilo ovo ne piše neki Srbin ili neko drugi nego crnogorac koji živi od poštenog rada.

Sandra
Gost
Sandra

Putuj igumane…srećan ti put..kamo srece da si ranije otisao..

Srdjan
Gost
Srdjan

Odlično . Svi skupa u kanal, i dps i markovic , i sd i sdp. Svi zajedni ni 20%.

Blok 5
Gost
Blok 5

A kako da ne.bice ovi tvoji svi na gomilu 20-25%

Pafpaf
Gost
Pafpaf

Misis da vladau popovi apostoli srdjani i skaljarani e pa nece moci bidne bez kod sina Dudika ko stigne sve s milojko!

Mile
Gost
Mile

Svi iz inicijatuvnog odbora su bili u samom vrhu dps-a i svima vam je dps valjao i te kako! Sad vam je sramota što lajete za njima

dobra fora
Gost
dobra fora

aj dule ne lupaj, znamo da ćete zajedno 😀

Sandra
Gost
Sandra

Nijesam sigurna..koliko sam čula u zadnje vrijeme mu je PES blizak..

Pravnik
Gost
Pravnik

Po ovoj priči bi ispalo:Nikad više sa DPS-om u koalixiju!

Ljiljana
Gost
Ljiljana

I ovaj ce da se ogrebe o DPS. Mucno je ovo vise i gledati i slusati.

MARKO
Gost
MARKO

A da počneš.Gledaj da otkrijem ko je ubio Duska Jovanovića.Ti si vedrio i oblacio u vrijeme ubistva.Sto bi pao neki dogovor da probaš ponovo pošto je Milas ubrzo bostanOzbiljno mislim treba obnoviti GOLI OTOK radi dps boranije.

Makso
Gost
Makso

Pola govora DPS pa DPS, nijesi vise u DPS sto ih pominjes daj nesto novo pokusavas da na njihovim poenima uzmes ti nesto, ako 2% budete imali uspjeh veliki. Zasto uvlacis DPS sad u pricu to ti reci, oces glasove e malo sjutra.

Tuzi
Gost
Tuzi

Prava stvar dobila je CG lidera srećno Duško

CG Crnogorcima
Gost
CG Crnogorcima

Mozes po lajkovima vidjet kakav je lider..

Danilo
Gost
Danilo

Dobra vijest za DPS da se očisti od ovakvijeh oportunista

Byorn
Gost
Byorn

Rasipanje glasova procrnogorskog bloka

CG Crnogorcima
Gost
CG Crnogorcima

To mu je cilj..

MN.🇲🇪🖇
Gost
MN.🇲🇪🖇

Dule nema u DPS vise, zato i to radis imaces glasova kolko abazovic.😂😂😂
Ako i to budes imao, ni si ti DPS do kopjena a da Mila ne spominjem…

Mirsi
Gost
Mirsi

a neće…pa svi ste ga do skoro dizali u nebo

Sandra
Gost
Sandra

Nikad…sjecam se 2016. bila je neka debata pred izbore..Ranko Krivokapić i on, i jos ne znam ko je bio tada u emisiji..Ranko po intelektu i vokabularu sto svjetlosnih godina ispred Duska, tada sam pomislila đe nađoše ovoga..a i znam za par situacija đe se nije pokazao bas kao čovjek..tako da sto se mene tice nikad mi se nije sviđao..

Una
Gost
Una

Svaka cast na svemu recenu istina od A do Š

Send this to a friend