Politika

Milatović: Crna Gora je uz Ukrajinu od početka ruske agresije

Predsjednik države Jakov Milatović učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se danas i sjutra održava u Burgenštoku.

Samit okuplja brojne svjetske lidere, a pored predsjednika Milatovića na samitu za Ukrajinu učestvuju ukrajinski predsjednik Zelenski, francuski predsjednik Makron, njemački kancelar Šolc i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris.

“Danas je veoma važan dan i u Švajcarskoj se okupilo preko sto svjetskih lidera uključujući potpredsjednicu SAD-a Kamalu Haris, predsjednika Makrona, kancelara Šolca, brojni lideri iz Latinske amerike, Azije, Evropе i Afrike u cilju pronalaženja rješenja za trajni mir u Ukrajini. Važno je da je Crna Gora danas ovdje, znate da od početka rata u Ukrajini, ruske agresije na Ukrajinu, Crna Gora je stala uz Ukrajinu i smatramo da uz to što smo dobar susjed u regionu Zapadnog Balkana, što smo kao NATO članica i najnaprednija zemlja kandidat za članstvo u EU, vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u multilateralnim platformama, pogotovo u onim inicijativama koje se tiču mira i Crna Gora u tom smislu zaista i danas ovdje igra aktivnu i konstruktivnu ulogu”, kazao je predsjednik Milatović.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
Crnogorka 🇲🇪RastkoPrc mnePrc mneDjordje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rastko
Gost
Rastko

Nije mi niko mrzniji bio od njega, ali sad jeste Spajic. Ovaj je izgleda mnogo veci Crnogorac nego Milojko

Prc mne
Gost
Prc mne

Ruši ovu sramnu poltronsku vladu,nisam nikad glasao dps i Mila ali MILO VRATI SE!!!!Vrati se ovi nas brukaju kao niko ,nikad nikoga!!!Ova dva potpuno bezlična čovjeka,bez trunke harizme….Nista muško ni u jednom ni u drugom,sramota me ko nam državu vodi!!!!

Prc mne
Gost
Prc mne

Milatovicu,zajedno sa Spajicem ste prevarili sve do jednog one koji su vas glasali!!!!Nećete milatoviću dobiti više glasa jednoga!!!!

Djordje
Gost
Djordje

Crna Gora je uz Ukrainu zato sto mora,nemojte da lazete. A mora zato sto dobija novac od zapada. Koliko bi to bilo nemoralno odreci se novca a imati svoj stav.

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Većinska CG je uz Ukrajinu!!

Stefan
Gost
Stefan

A ti i tvoja vlada od pocetka ste uz Rusiju.Koji licemeri.Kako koji vjetar duva…

Krieger
Gost
Krieger

Čudna izjava, jer ljudi koji su te birali, crkva u koju ideš, šef ti iz Beograda itd… ne da nijesu uz Ukrajinu, već otvoreno podržavaju Putuna i Rusiju i opravdavaju agresiju. Crna Gora koju ne priznajete, nazivate ekstremistima, Crna Gora pravijeh Crnogoraca, e ona je uz Ukrajinu. Pogledaj Cetinje malo…

Mitar
Gost
Mitar

To je tacno. Crna gora jes. A ti? A premijer? A kompletna vlada?

Send this to a friend