Politika

Milatović: Kao vrhovni komandant poručujem da partijskoj politici u Vojsci Crne Gore nema mjesta

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je obilježavanju Dana vojske Crne Gore u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu i kao vrhovni komandant poručio da partijskoj politici u Vojsci Crne Gore nema mjesta.

“Veliko mi je zadovoljstvo što kao vrhovni komandant prisustvujem obilježavanju Dana naše Vojske. Veliki datumi iz naše istorije prilika su da se podsjetimo na njihovu neprolaznost, svjesni naše uloge da ih čuvamo od zaborava i da obezbijedimo da uvijek žive među nama”, kazao je on.

Milatović jenaglasio da datumi svjedoče o podvizima naših predaka kojima se svijet oduvijek divio, koje neprijatelj nije mogao da predvidi, oko kojih su istoričari i vojni teoretičari potpuno složni da su bili herojski.

“I te daleke 1042. na Tuđemilu, kao i kroz vjekove kasnije, heroji su se rađali i stasavali na ovim prostorima, ostavljajući za sobom djela koja su generacije sljedbenika činile ponosnim. Često su ti heroji golim životima branili dom, porodicu, državu, slobodu, ideju, čast… pretvarajući svoja djela ih u neprolazne ideale i vrijednosti koje su bile podstrek i ponos mnogim generacijama”, rekao je on.

Pretpostavlja, dodao je, da su očekivali da iza sebe ostavljaju nasljeđe sa životom pravednijim i boljim od onog u kojem su oni vojevali.

“Međutim, očekivanja im se nisu u potpunosti ispunjavala. Čak i danas kada živimo u savremenom dobu, shvatamo da svijet ne može biti toliko savršen da bi bio lišen ratova i sukoba. Teško je razumjeti šta je to u ljudskoj prirodi da narode gura u takve okršaje koji za posljedicu i danas imaju gubitke na desetine hiljada ljudskih života, da nestaju čitava naselja i gradovi, da izbjeglice i raseljena lica brojimo na milione, da se slobodi prijeti sukobom. Zato danas oružane snage, pored obaveze da budu spremne da brane slobodu svog naroda, imaju još veću obavezu – da čuvaju mir u svijetu kao jednu od najvećih vrijednosti”, istakao je on.

Prema njegovim riječima kako je istorija zapamtila prošla vremena, tako će i ovo koje mi živimo ostati zapisano kao doba u kome smo dali doprinos miru u svijetu.

“To radimo svojim državničkim odlukama koje crnogorski vojnici već dugi niz godina sprovode u djela. Iako to ne spada u red herojskih podviga onog vremena, nije ništa manje vrijedno, ništa manje čestito, niti manje odgovorno. Stoga vam, poštovani pripadnici Vojske Crne Gore, odajem priznanje i od vas tražim da nastavite da posvećeno i odgovorno učestvujete u mirovnim misijama i doprinosite da sreću i spokoj ima što više građana na našoj planeti i u našoj Crnoj Gori”, istakao je Milatović.

On kaže da zna da to nije jednostavan zadatak, i zna da bi ga ispunili moraju vjerovati u ostvarenje konačnog cilja.

“Neka profesionalizam, čestit i odan odnos uvijek bude osnov vašeg postupanja u čuvanju mira, zaštiti vrijednosti i sigurnosti svih dobrih ljudi na ovom svijetu. I da svi mi ne dozvolimo da se politika ikada više umiješa u redove Vojske Crne Gore. Danas kao vrhovni komandant poručujem da partijskoj politici u vojsci Crne Gore nema mjesta. Ali, na tome treba još da radimo. Ja sam naučen da prema pripadnicima Vojske imam poštovanje i da Vojsku doživljavam kao hijerarhijsku organizaciju, u kojoj vladaju red i disciplina, i gdje je bespogovorno izvršavanje zadataka postulat koji se poštuje”, rekao je on.

Istakao je da se uvjerio da su pripadnici Vojske, u zajednici sa našim partnerima i prijateljima, razvili vrijedne sposobnosti koje im omogućavaju da djelujete kada se nametne potreba, ali i kada drugi nisu u stanju da pruže potreban i pouzdan odgovor.

“Vi ste oni koji stižete da prvi pružite ruku pomoći u poplavama, kada treba obuzdati plamene stihije, često ste prvi na mjestu nesreća i nezgoda, prvi u sniježnim smetovima, prvi koji pružaju pomoć iz vazduha, sa kopna i na moru”, kazao je Milatović.

On je uručio ukaze 11 novoproizvedenih oficira koji su ove godine završili obrazovanje na vojnim akademijama u Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji i Sjevernoj Makedoniji.

“Poštovani mladi oficiri i vojnici koji danas stupate u vojnu službu, prije svega hoću da vam se zahvalim što ste izabrali vojničko zanimanje, vjerovatno svjesni svih benefita ali i teškoća koje nošenje uniforme samo po sebi podrazumijeva. To što ste se u mnoštvu ponuda i tražnje na tržištu rada opredijelili da služite Crnoj Gori ima moje puno poštovanje”, rekao je on.

Milarović im je poželio uspješnu vojnu karijeru, da službu obavljaju krećući se sigurno putevima velikih predaka, i neka impritom ne manjka ljubavi prema Crnoj Gori, jer ljubav prema državi je zajednički imenitelj svih nas.

“Poštovani pripadnici Vojske Crne Gore, očekujem da nastavite da ostvarujete zavidne rezultate, da nikada ne zaboravite prošlost, a da sigurno koračate u budućnost, svjesni vrijednosti i značaja tradicije koju slijedite, ali i vrijednosti sopstvenih zadataka koje izvršavate. Budite vojnici kojim se ponosimo i budite starješine koje poštujemo. Živjela Crna Gora i živjela Vojska Crne Gore”, zaključio je Milatović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
burzanoviccc69
Gost
burzanoviccc69

Kakakv ljaksa,nemas ti ni v od vrhovnog komadanta,general Lazaravic je institucija i covjek potpuno normalan,a dosao ovaj plavi cirkusant,da pravi vjerovatno neke kolace jer nije ni za hotelijera a ne za funkciju koju jos koju nedjelju pokriva a onda ga objerucke cekamo na cetinje,nas je pa kakav god…dobio je on je vec inforimacije,kao sto dritan torte sprema,kako se torte speramju… Više »

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Ovaj bi da bude Milo . Malo morgen. Ne umije progovoriti,smetenjak. Živio Milo !!!!

Mika
Gost
Mika

Jednom je karleuša izjavila za jednu pjevačicu u pokušaju “ima ka-harizmu mrtve mačke”, to je perfektan opis našeg “presjednika” koji sad ubacuje ove floskule koje se pominju u regionu poput “vrhovni komandant” !!! Ne znam jeli smješnije ili tragičnije to čuti od ovakvog tipa političara.. jadno izgledaš moj milatoviću, i nikad ne možeš biti pravi presjednik a još manje vrhovni… Više »

Dejan
Gost
Dejan

Kompleksaš!!!

Sava
Gost
Sava

Kakav kompleksas

učo
Gost
učo

Živio drug Tito .
E to bijaše i komadant i vrhovni i kome se zapad divio.
Oselo, NO COMMENT

Tajfun
Gost
Tajfun

Lazni Car Scepan nali je bio zlatan,kakav nam ja Predsjednik.

Sembegar
Gost
Sembegar

“Danas, kada postajem pionir…. “

Pušti me više
Gost
Pušti me više

Gre’ote što se blamira.

Mickey
Gost
Mickey

😂😂😂Vrhovni komandant, ko je u ovoj sapunici Vulin?

Japajapajapaja
Gost
Japajapajapaja

Kakvo poniženje za uniformu!

JOVAN NK
Gost
JOVAN NK

Providna priča. Čisto da se NATO-u ispriča pričica da DF se neće miješati.
Zaključak :DF će u jadu.

Otac Duško
Gost
Otac Duško

A ne no Maršal

Nenad CG
Gost
Nenad CG

El komandante🤣🤣🤣 i ovaj dječak počeo da ispunjava svoje snove.

Zabjelo1965
Gost
Zabjelo1965

Zalosno koga je Crna Gora izabrala da joj bude predsjdnik. Mali iskompleksirani nikogovic.

Milos
Gost
Milos

Samo reci vrhovni komandante i lececemo kao meci 🤣
Svaki politicar kod nas bi da bude Tito al malo teze ide kad nemaju pokrice ko sto ga je imao on.

Tata
Gost
Tata

Kao vrhovni moj nijesi,možda samo zenin!

Istina
Gost
Istina

Ja kao predsjednik, ja kao vrhovni…
Ja kao slucajni predsjednik !

Vanja
Gost
Vanja

Ti si komandant svetosavcima ne i meni.

Simo
Gost
Simo

Eee propalo se 🤮

Tivcanka
Gost
Tivcanka

Hhahahahhahahahhahaahhahahahahahhahah hahhahahahahahhahahah

Tajfun
Gost
Tajfun

Scepan mali je bio zlatan kakav nam je Predsjednik.

amo
Gost
amo

Hahaha,mali Vučić,pokušava izigravati silu.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

na sta je spala Crna Gora,pakao. Sprdaju se odje kao djeca . Zastidje😔

Pablo
Gost
Pablo

hahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahaha 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ovo me podsjeca kad se lijepo nasmijem svome djetetu kad izvali neku salu ili slicno 🤣🤣🤣

Gaga
Gost
Gaga

Vucko 2

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Zamislite rat i vrhovnog komadanta vcg ….laku noc monyenegro

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Hahahahahaha vrati se Nušiću, imaš materijala za još gđi ministarki….

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Ovaj je potpuno puka od kompleksa,,,, ja kao predsjednik, ja kao vrhovni komandant, ja kao gospodar života vaših…, gori od Vučića,,,, puče nama pogibija zadovijek kako izgleda.

Plavonebo
Gost
Plavonebo

Potpuno iskompleksiran. Boluje od sindroma ja pa ja. Bolje rečeno japaja. Uzas. Na nivou pubertet nije. Piiiiiiiiiiiiii

Genije
Gost
Genije

E ako ga danas nisu isprepadali,ovako postrojeni,grom me ubio.
Samo da ne umisli da upravlja sa NATO -m.Kakav ego ima,podice avione i halihoptere ,protiv najezde ptica i skakavaca na Skadarskom jezeru.
Plači vojsko !!!

jowoglowo
Gost
jowoglowo

ovaj nije sluzio vojsku taman ko ni tetkin vulin

Nikola 1
Gost
Nikola 1

Da je umjesto Vojvode Marka na Fundini bio neko kao “ovo” nikad ne bi turci pošli iz Podgorice.Da je na vučjem Dolu bio konobar umjesto Peka Pavlovića i Jola Piletića turci bi pili kafu na Balšića Pazar

Striko
Gost
Striko

Ja, ja , ja, pa ja i samo ja

Matija
Gost
Matija

Nista mu se nije primilo od zivota vani!

Trile
Gost
Trile

Je li ovo služio vojsku?

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Jes, uz igricu Call of Duty.

Miso
Gost
Miso

Slucajni tebi je bolje da ne progovaras

Ahahaha
Gost
Ahahaha

On vrhovni komadant

propalo se
Gost
propalo se

Propala se i vojska i država ka što su

Nikola 1
Gost
Nikola 1

“Vrhovni komandant” kako to zvuči.
Ko ga bi on poveo u rat ko bi primio zapovjed od ovoga.gospode što dočeka slavna crnogorska vojska i njeno svijetlo oružje

Eto tako
Gost
Eto tako

Kakvi smo ne bilo nas …

🥪🥪🥪
Gost
🥪🥪🥪

😂😂😂😂😂Miiiirno!

enee bogoti
Gost
enee bogoti

😂Slučajni ima ozbiljan problem sa poimanjem sebe.

Milija
Gost
Milija

Ti vrhovni komandant

Carlin
Gost
Carlin

kakav vrhovni komandant? Blago nama.

E cuda
Gost
E cuda

Jel ovo bio oficir na vezi, kad je sluzio ” vojsku”.
Komandant.😂😂😂😂
Vučić paste.😂😂😂

vanja
Gost
vanja

oce li ovaj jednom odrzati govor iz svoje glave ili ce titati sto mu drugi napisu

Profesorr
Gost
Profesorr

On Vrhovni Komadant😂

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Komandant rođeni, kao Vulin.

VukO
Gost
VukO

E našto smo spali on Vrhovni komandant.mrčila se CRNA GORO

Planeta majmuna
Gost
Planeta majmuna

Sto velis? Vrhovni komandant?😫😫😫😫😫😫😫👍👍👍👍👍🥳🥳🥳🤣🤣🤣🤣🤣🤣😀😀😀😀😀😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🥳🥳🥳🥳🥳😫😫😫😫😫😫😫😫🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳☕

marius
Gost
marius

Ljudi koji dođu u neko zrelije doba, kad imaju porodice, moraju imat svoju originalnost, a ne oponašat druge,jer oponašanje drugih,i imanje idola, svojstveno je djeci, tibejdzerima, mlađoj populaciji. Ovo,kako ovaj oponaša svoga idola iz okruženja, ovo je blam . Uvijek mi je tragikomicno bilo,kolko je bilo ovih iz DPS koji su oponašali Mila, ono kad Milo uzme nešto da diskutuje,… Više »

Miki
Gost
Miki

Slucajni se malo zanio 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Optimus _Prime
Gost
Optimus _Prime

kakav je mali Vučić,ja pa ja i opet ja

Dušan
Gost
Dušan

Nas čuvaju Grci i Italijani
Ovi prvi nas bombardovali a ovi drugi okupirali.
Što reći za Vojsku crnogorsku a ne zaplakati .Sreća za ove što oće da nam unište i omrznu jednu od najljepših Država na Planeti.
Imamo sve ali od primitivaca smo zaboravili koliko smo srećan narod.

Komentator
Gost
Komentator

Kakav komandant sto pricas to

Vaso
Gost
Vaso

Predsjednik drzave je inace i vrhovni komandant,bili su i Vujanovic i Đukanovic sad i Milatovic,i neko sledeci posle Milatovica itd.

TiTo
Gost
TiTo

Komandante, prije neki dan su tvoji vojnici objavili sliku sa popovima kao ‘90
Najavili neke signale i to dan poslije nemira na Kosovu

Патриота
Gost
Патриота

Jadna je Crna Gora kad si joj ti “vrhovni komandant”! Imitiraš AV, glumiš nekakvog “lidera”, “vođu”, a pun si kompleksa, što je najgore ne radiš ništa za dobro Crne Gore. Zbog brata i njegovog milionskog biznisa u Srbiji, prodaješ Crnu Goru i služiš, znamo svi kome! Ti si nesrećni, slučajni predsednik, nikakav vrhovni komandant, čovek koji je u Podgorici partokratski… Više »

BBBB
Gost
BBBB

A dje si komandante,ne poznadoh te….

Titogradski
Gost
Titogradski

Vrhovni komadant hahahahahahaha

MNE
Gost
MNE

Ja , ja , ja . Ja predsjednik , ja vrhovni komandant , ja ovo , ja ono. Nema ispunio djecacke snove da vlada , ovako tunjav i nesposoban

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

😂😂😂🤣🤣, greote, zao mi nesto Milatovica. Zalutao covjek i samo tone sve dublje i dublje.

Marooo
Gost
Marooo

Nas Ustav ne poznaje poziciju “vrhovnog komandanta”. Predsjednik si Savjeta odbrane koji je kolektivno tijelo. Edukuj se.

Rebus
Gost
Rebus

A da li tamo piše ko potpisuje kapitulaciju? Brat Abaz je potpisao već jednu. Bojim se da će ovaj “vrhovni” drugu.

Red bull 😇
Gost
Red bull 😇

Bla bla blaa….bla…rece klinja i mi sve povjerovali!

Send this to a friend