Politika

Milatović nakon sastanka sa Mišelom: Političari da se uozbilje, reakcije Zagreba moramo ozbiljno shvatiti

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da politički akteri moraju da se odgovornije ponašaju, te da reakcije zvaničnog Zagreba u vezi sa usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu moramo ozbiljno da shvatimo.

Na pitanje da li nedavno usvojena Rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu može uticati na to da put Crne Gore ka Europskoj uniji bude usporen, Milatović je odgovorio da je svima jasno zbog čega je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel odložio svoju posjetu Crnoj Gori.

“Ona je trebalo da dođe kao kruna velikog napora Crne Gore koji je u prethodnih više godina Crna Gora uradila i koji je naša administracija uradila kako bismo dobili pozitivan IBAR. Mislim da se moramo u narednom odgovornije ponašati kad su u pitanju državni interesi Crne Gore. Par excellence državni interes u Crnoj Gori je punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i povratak na agendu: Crna Gora u EU do 2028. godine“, rekao je Milatović u odgovoru na pitanja novinara nakon sastanka sa Mišelom u Briselu.

Kako je dodao, i politički akteri moraju da se odgovornije ponašaju.

„Moramo da se uozbiljimo. Naši politički akteri moraju da se uozbilje i moraju da se odgovornije ponašaju. Ne smijemo da relativizujemo poruke koje stižu iz Brisela i istinski moramo da radimo na učlanjenju Crne Gore u EU. I to su vrlo jasne poruke, ukoliko to želimo, a ja u ime građane Crne Gore, smatram da je to ono što građani žele. Veća odgovornost, veća ozbiljnost u narednom periodu je nešto što se očekuje od Crne Gore“, naveo je Milatović.

Poručio je i da u narednom periodu akcenat treba staviti na dobrosusjedske odnose i na vladavinu prava.

Upitan da li očekuje da bi Rezolucija o genocidu u Jasenovcu mogla negativno uticati na odnose Hrvatske i Crne Gore, Milatović je odgovorio da reakcije Zagreba treba shvatiti ozbiljno.

„Vidjeli ste reakcije zvaničnog Zagreba. Mislim da te reakcije moramo ozbiljno da shvatimo. Dobrosusjedski odnosi su važna karika vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore i s pozicije predsjednika uradiću sve da zadržimo dobrosusjedske odnose koje smo imali u prethodnom periodu sa svim našim susjedima, ali isto tako da istinski intenziviramo put Crne Gore ka Evropskoj uniji, bez ovih izleta kakve smo u prethodnom periodu mogli da vidimo. Pozivam sve političke aktere na odgovornost i ozbiljnost“, naveo je Milatović.

Milatović je rekao da su poruke sastanka sa Mišelom jasne i misli da ih ne smijemo relativizovati i umanjivati.

“Došao sam ovdje da pošaljem jasnu poruku u ime građana Crne Gore, da Crna Gora ne smije da propusti ovu priliku koja nam se ukazala i da moramo sve da uradimo kako bismo u narednom periodu što prije postali punopravna članica Evropske unije zbog boljeg života svih građana u Crnoj Gori. Prenio sam i predsjedniku Mišelu uvjerenje, da su građani u Crnoj Gori oni koji su zainteresovani da Crna Gora što prije postane članica Evropske unije i da nikakvi mali partijski interesi ili partijske trgovine ne smiju tome da stanu na put”, rekao je Milatović.

Kako je istakao, Evropska unija je naš strateški partner i prijatelj.

“Zahvalio sam se gospodinu Mišelu na svemu štu su Evropski savjet sa svih 27 lidera, ali i Evropska komisija u prethodnom periodu uradili, kako bi Crna Gora prethodne sedmice dobila pozitivan IBAR i ovu priliku ne smijemo prokockati. To su zajedničke poruke oko kojih smo se složili predsjednik Mišel i ja”, zaključio je Milatović.

 

36

avatar
1000
25
11
0
 
36
Ћира.Талични ТомMONTENEGRINAHitchmarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Талични Том
Gost
Талични Том

Европска Унија је лијепа само док се чека, док од себе само наговјештај да.

Da Ili Ne
Gost
Da Ili Ne

Priznati Kosovo, glasati za reziluciju o Srebrenici, i jos mnogo toga je ucinjeno protiv Srbije,gdje je CG dobijala aplauz za to ucinjeno iz EU i okruzenja, red je bio i da se malo oduzimo Srbiji ako cemo realno. A sjetite se izjave Markovica koji je rekao da su Kosovo priznali i ako su znali da 80% naroda CG je protiv,… Više »

Hitch
Gost
Hitch

Druze, to sto je priznato Kosovo i to sto je izglasana rezolucija o Srebrenici nije protiv Srbije. Naprotiv. Ali ocigledno ti i ekipa ili ne razumijete ili namjerno ne razumijete i to zloupotrebljavate. A sto se tice referenduma, mislis na onaj “preposteni” 1992. godine?

MONTENEGRINA
Gost
MONTENEGRINA

KOSOVO JE OD STRANE AV PRIZNATO DAAAAAAVNIH GODINA PRIJE NO JE TO CRNA GORA URADILA….
A ŠTO g-din presjednik Srbije ne uradi ono što su Srbi iz crne gore uradili…naravno po njegovim instrukcijama

I NE BRIŠITE MI KOMENTARE…NE PSUJEM I NE VRIJEĐAM

mne10
Gost
mne10

sad izigravas evropejca,dje si bio prije glasanja,pa ti si pritiskao da se Vojvoda ustolici

Kio
Gost
Kio

Samo je jedna dilema: ocemo li sa EU ili cemo Veliku Srbiju. S obzirom da Srbija ni u sadasnjem obimu ne funkcionise, ne zna dje udara, a strane partnere moze dva puta nabrojati na prstima jedne ruke… predlazem da ipak uhvatimo voz sa EU. Moramo malo glave ohladiti, trenutno unutrasnje stanje je neodrzivo, trose se pare koje se ne zaradjuju.… Više »

gost9376
Gost
gost9376

,,moramo se u narednom periodu odgovornije ponasati,,? kako mu to dodje? aj da ne lazemo vise i da se pretvaramo da nismo retrogradni i anticrnogorski,antiEU i antiNATO nastrojeni? glumicemo i svako ce nam povjerovati? Jakove,samo treba ti,milojko i ostali ,,apostoli,, da nestanete sa politicke scene i bice crnoj gori super

Don
Gost
Don

Politicari se sigurno nece uozbiljiti nego ce stalno blokirati evropski put kad god nam dobro krene. Oni zive od toga, nego g. Milatovicu vi se malo uozbiljite jer ste na funkciji koja moze enormno doprinijeti da udjemo sto prije u EU. Momenat je pogodan, imamo pogodan vjetar u ledja. Shvatite da mnogo toga zavisi i od vas licno.

Predro
Gost
Predro

Ja ovu osobu ne mogu da shvatim ozbiljno kad mu vidim gestikulaciju, dikciju, retoriku. Pakao !

Luka
Gost
Luka

Ovaj ko da nije odavle

Rhshe
Gost
Rhshe

Evo ti krapovic veli da nije bolje on zna sigurno

Tivat
Gost
Tivat

Za koga Jasenovac, Dahao, Mahsuzen, genociduži, akav nam ne treba…

Hurem
Gost
Hurem

S ko dovede zlo od DF u vlast no ti

Hurem
Gost
Hurem

Kako su glasali tvoji poslanici??????

*****
Gost
*****

A, Ćirkooo, ti nijesi mogao bez mandica , ćirkooo. Ne foliraj…

Ћира.
Gost
Ћира.

E, što je je. Ne foliram rade ljudi mnogo se nakupilo toga u proteklom periodu. Polako vreme će pokazati sve.

BMX
Gost
BMX

Nista sad. “Malo” si zakasnio.
Sad cete putovati u EU preko orbanove madjarske. Molite boga da vam jos neke drzave ne zabrane ulaz i tranzit.
Srbija, dodik i Bjelorusija sigurno nece. Za bolje i niste.

VEna
Gost
VEna

gde su te zabrane o kojima mlatiš ?

Cuca
Gost
Cuca

Maida Gorčević reče sinoć da to nihe tačno . Kome da vjerujemo Predśedniče?
Ovo su ozbiljne stvari!

San
Gost
San

Majdi se puno vjeruje🤣

marius
Gost
marius

G- dine Milatovicu, ako se ne plašite reakcije iz BG, ovu situaciju vrlo lagano možete da riješite. Sa vašim poslanicima u skupštinu i sa opozicijom izglasajte nepoverenje vladi, I iniciraju smjenu predsjednika skupštine, jer oni nas posvadjase sa svima u regionu, i gurnuse nas pod srbijansku šapu. Ako se iskreno,a ne samo deklarativno zalazete za CG onda je ovo jedino… Više »

Lipa
Gost
Lipa

A nej gledat Mila više ja ti jemac i da sruše DPS nikad više.

marius
Gost
marius

Što je bate nervoza ? Milo je bio predsjednik,sad je predsjednik Jakov za koga ste vi srbi glasali, sad vas malo nervira nekim izjavama, možda su iskrene,ozda nisu,ali definitivno uvukla se u vas neka nervoza zbog njega. Još ” strecate” od Mila ,a Jakov vas počeo nervirat. Nije vama lako ,ne ,ne .

9bojna
Gost
9bojna

Jao jao nisam znao

Reminder
Gost
Reminder

A dje si da se oglasis prije glasanja Milatovicu? Late Valder Fray

marius
Gost
marius

Ako ćemo pošteno, prije skupštine, na kojoj se izglasala rezolucija o Jasenovcu, reka je da nije za izglasavanje te rezolucije.

Milica
Gost
Milica

Dok ti je Vuksic savjetnik desna ruka srpskog nacionalizma niko ti ne vjeruje..

Alo Požega
Gost
Alo Požega

I do skora, ne zaboraviti, presveti Danilovic, četa par exelans…

Planeta Majmuna
Gost
Planeta Majmuna

Evo sav sam ozbiljan dok tebe gledam I slusam😂😂😂😂😂

Iznogud
Gost
Iznogud

Sram da te bude, pa ti si doveo DF u vlast – te ljude zbog kojih imamo problem. I ti da kažeš da se neko uozbilji? Sram te bilo

Vjernik
Gost
Vjernik

Tacno tako Iznogude.Svima je jasno da sadašnja vlast na celu sa predsjednikom drzave i vlade jedno zbore u Evropi a drugo u Crnoj Gori i zbore i rade.

Justitio
Gost
Justitio

Mislim da je upravo suprotno, da je bivši DF podržao i tako doveo na vlast Milatovića, ali to je nebitno, ne valja ni on a po najmanje DF. Ova njegova priča sad, kao velikog evropejca je zapravo u njegovoj glavi zamišljena predizborna kampanja

S.S.
Gost
S.S.

Svima su u svijet lazi Vucka jasne, ali sad se te lazi prenose kod nas preko Mande i Pipuna…
Mislim da je s ima to jasno ali samozaljubljenost i fanaticna ljubav prema kripto lazovu je pri kraju

Hezbolah
Gost
Hezbolah

Zalažeš se za EU, a savjetnik ti je Ruski agent 👎👎👎👎

cccccccv
Gost
cccccccv

Ne sekiraj se, naučio je narod crnogorski da dobro trpi i prašta izdajnicima svih vrsta……do jednoga vakta!

Arsenije
Gost
Arsenije

Razgovori su bili korisni i neophodni,ali se.moraju stvoriti uslovi za realizaciju.Mnoge stvari se moraju učiniti prihvatljivim kod kuće. Šta.sve.treba da uradi Milatovic I Vlada,naime odustajanje o proširenju Vlade,distancirati se od tzv.srpskog sveta I od Mandica I njegovog društva.Manipulisati se nemoze
više.

Send this to a friend