Politika

Milović: Izgradićemo modernu Luku Budva, šetalište i gradsko pozorište

Nikola Milović

Pobjednička lista “Budva može bolje!” svakodnevno se druži sa građanima Budve i u svim djelovima grada predstavlja svoju viziju unapređenja gradske infrastrukture. Svjesni smo da pred nama nijesu izbori kakvi se ne događaju svake četiri godine, jer 26. maja biramo viziju Budve koja će obilježiti generacije koje dolaze, navodi se u saopštenju te liste, čiji je nosilac Nikola Milović.

“Izbor je od presudne važnosti, ali je suštinski jednostavan: želimo li nastaviti s politikom degradacije svega što ovaj grad jeste ili ćemo promjenom modela upravljanja volju nekoliko ljudi i interes jedne političke skupine zamijeniti voljom i interesom stanovnika naše Budve. Više nikada se neće desiti da građani ne znaju na šta su potrošeni milioni nihovog novca iz gradskog budžeta. Planski i sistemski ćemo ulagati u realizaciju onih projekata koji će Budvu ponvovo pozicionirati prije svega kao grad po mjeri njenih građana, a onda i kao najpoželjniju turističku destinaciju”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Luka Budva, koja je odigrala ključnu ulogu u oblikovanju Budve kroz vjekove, dobiće izgled i funkcionalnost kakvu zaslužuje.

“Budva će dobiti bezbjedniju luku sa jakim lukobranom i 250 novih vezova sa posebnim naglaskom na tradiciju i komunalne vezove kao prepoznatljivost grada. Broj komunalnih vezova ćemo udvostručiti. U okviru marine napraviti posebno privezište za ribarice sa modernim sistemom za jednostavniji transport i prodaju svježe ribe. Napravićemo dva privezišta za bezbjedan linijski taxi prevoz. Plan nam je da izmjestimo operativnu obalu radi zaštite zone Starog grada, na poziciju kod Savičića potoka”, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da Budva mora imati moderno i uređeno šetalište, koje će biti ambijentalno uklopljeno, u cilju očuvanja postojećeg vizuelnog identiteta jednog od najljepših gradova na primorju.

“Izgradnjom šetališta od zone Starog grada sve do Kamenova, sa uređenim trgovima, pjacetama, fontanama, parkovima, biciklističkim stazama, te stvaranjem mogućnosti za organizovanjem različitih kulturno – zabavnih programa i manifestacija duž cijelog Budvanskog zaliva, građanima i turistima ćemo pružiti jedinstvenu priliku da dožive pravi duh Budve. Prirodni završetak tog šetališta će biti nova LUKA RAFAILOVIĆI sa 200 novih vezova, koja će dati potpuno novi sadržaj kada je u pitanju turistička ponuda našeg grada. Na ovaj način, dobićemo uređenu obalu i šetalište”, dodaje se.

Budva je, kako se dalje navodi, pored turizma i grad kulture i bogate kulturne baštine.

“Ovaj dio identiteta Budve ćemo posebno razvijati i njegovati i izdići ga na mjesto koje mu pripada. Izgradićemo potpuno novo gradsko pozorište, čime će i Grad teatar dobiti zimsku pozorišnu scenu. Multifunkcionalno pozorište, uz gradski kulturni centar različitih sadržaja, muzičku školu, koncertnu salu i biblioteku u centru grada, predstavljaće središte kulture”, kaže se u saopštenju.

Ističu da će sve budvanske javne ustanove dobiti komforan i multifunkcionalan prostor, a građani kulturno središte na jednom terenu.

“Ovo nijesu samo vizije ili obećanja, ovo je nužna i jedina prava promjena koja ovaj grad, nakon osam godina sistemskog uništavanja, može usmjeriti k budućnosti koju mi, njegovi građani, zaslužujemo. To je novi temelj na kojem možemo obnoviti Budvu i transformisati je u zelen i održiv, odgovoran i efikasan, pravedan grad za sve svoje građane. Zajedno ćemo dokazati da Budva može bolje”, zaključuje se u saopštenju.

14

avatar
1000
14
0
0
 
13
rassoKritičarBu2🇲🇪UfffZaposleni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rasso
Gost
rasso

Hahahahahahahahahahahahahaaaaa…

Kritičar
Gost
Kritičar

Milović: Izgradićemo modernu Luku Budva, šetalište i gradsko pozorište.Kako se gađaju parama ko da iz svog đžepa daju.Troše naše pare na svoje politikanstvo a nama prazna obećanja do sledećih izbora.

Bu2🇲🇪
Gost
Bu2🇲🇪

Nijeste imali kad do sad…

Ufff
Gost
Ufff

Hoće li Marović da finansira …

Zaposleni
Gost
Zaposleni

Ko god da dođe mora se radit obilaznica od Markovića do Jaza.

Sasa
Gost
Sasa

Uništili ste Budvu devedesetih pa sad i da dođete nije važno.Teško će ko ispravit onu građevinsku bombu.

...
Gost
...

Prvo su se napunili vaši funkcioneri ,pa sada bi mogli nešto uraditi ZA grad

Oskar
Gost
Oskar

Niste imali kad…

Veri
Gost
Veri

Nebih vas glasao taman da će sva Budva u more da sađe.

Nino
Gost
Nino

Srecno

Dex.Bd.
Gost
Dex.Bd.

bravo, svaka čast profesore

Zabrinut
Gost
Zabrinut

Pitanje za ljekare: da li je nekad neko umro od laži? Ako nije, neka ovaj srećo i slični njemu nastave ovako.

Budva
Gost
Budva

Svi za CEP. Broj 5

Danilovgrad
Gost
Danilovgrad

Ajjmo Miloviću.🇲🇪👊

Send this to a friend