Politika

Završen sastanak parlamentarne većine u Podgorici; Čarapić: Ima prostora za dogovor, nema raspuštanja Skupštine

Skupština Glavnog grada/ foto: Gradski portal

Završen je sastanak parlamentarne većine u Glavnom gradu Podgorica. Poslanik PES-a Vasilije Čarapić kazao je za TVCG da većina koalicionih subjekata ne vidi pretjerane izazove koji se ne mogu prevazići, te da mnogi smatraju da do dogovora može doći, ali da je jako teško pronaći zajednički jezik sa Pokretom za Podgoricu, te da sumnja da se radi o nekoj bočnoj političkoj agendi.

“Mislim da većina koalicionih subjekata ne vidi pretjerane izazove koji se ne mogu prevazići, mnogi smatraju da je prostor za dogovor apsolutno prisutan i da do toga može doći, na tom fonu smo i mi, navijamo uvijek za stabilnost ali jako je teško pronaći taj zajednički jezik i dalje sa Pokretom za Podgoricu, sumnjam da se radi o nekoj bočnoj političkoj agendi koja ukoliko bi se eliminisalo u korist građana Podgorice i stabilnosti lokalne vlasti da bi taj dogovor bio napravljen za nekoliko minuta”, kazao je Čarapić za TVCG.

On je istakao da je i dalje nedefinisano šta treba uraditi da bi se stanje stabilizovalo do kraja.

“Mislim da ima dovoljno vremena da se stvari stave na svoje i da se konačna odluka donese u nekom doglednom vremenu. Kada se stvari stave na sto, objektivnom posmatraču je prosto nemoguće da nema još dogovora. Vjerovatno postoji neka bočna politička agenda koja stoji na put dogovoru”, kazao je Čarapić.

Čarapić je kazao da je stav vladajuće većine da nema raspuštanja Skupštine Glavnog grada.

“Niko ne isključuje kao krajnju opciju, ali ne vidim da je to odbornicima Pokreta za Podgoricu primarna opcija barem to nisu deklarisali na ovom sastanku. Konkretnih predloga Pokreta za Podgoricu nije bilo na sastanku”, naglasio je on.

Kriza traje tri mjeseca ali su problemi ipak prevazilaženi i sjednice su održavane, pozivamo PES-a i Pokret za Podgoricu da se dogovore, kazala je funkcionerka GP URA Milena Vuković Sekulović.

„Ako ne bude dogovora, ići će se na izbore“, dodala je ona.

Izbori, kako je kazala, nijesu najbolje rješenje, a prema njenim riječima, “nijesu ni jedino rješenje”.

Ocijenila je da će, obzirom na situaciju, sastanak potrajati, te da vjerovatno neće biti gotov prije 19:30.

Podsjetimo, odbornik Prave Crne Gore u Glavnom gradu Stefan Vešović kazao je u emisiji Pressing na Gradskoj RTV da će danas biti sastanak parlamentarne većine.

Vešović je kazao da trenutno stanje ne odgovora nikome i da se situacija mora riješiti dogovorom ili vanrednim izborima.

„Mislim da je morao da se desi i ranije, a i više puta, kako bismo malo brže došli do rješenja na dobrobit građana Podgorice. Trenutno stanje ne odgovara nikome, pa smo svi manje-više odgovorni da ovu situaciju riješimo na najbolji način. Svi smo na izborima dobili mandat od građana da radimo u njihovom najboljem interesu, a u posljednjem periodu dešavaju se stvari koje nisu na tom fonu. Nadam se da će današnji sastanak da da neke odgovore, kakvi god oni bili – da li u smislu da dođe do dogovora ili prosto ne može da se dođe do dogovora i onda imamo tu drugu opciju, a to su vanredni izbori u Podgorici“, istakao je Vešović.

Razrješenje svega toga u najkraćem roku je, kako kaže, u najboljem interesu.

„Čini mi se da postoji dobra volja da dođe do dogovora, ali konstantno nešto ne štima, a protokom vremena taj jaz je sve veći između njih. Što više vremena prođe to je sve manje šanse da dođe do dogovora“, kazao je on.

Vešović smatra da dogovori nisu stopirali rad i razvoj grada, ali da je ovakvo stanje neodrživo.

„Kad imate opstrukcije onda nemate mogućnost da radite u punom kapacitetu. Odlagali smo sjednicu Skupštine dva puta, pa opet još jednu… sve su to stvari koje utiču na rad preduzeća. Zato i pozivam da se dođe do dogovora u što kraćem roku ili da se ide na izbore. Što više vremena prođe sve će biti gore. Manja je šansa za dogovor, a opet će građani plaćati što ne može da dođe do dogovora“, istakao je Vešović.

24

avatar
1000
22
2
0
 
24
CT MNEMajaMajaRole je kingHomer Simpson
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CT MNE
Gost
CT MNE

Cirkus…

Maja
Gost
Maja

Hoćete li nam sad uvesti tramvaje kako ste obećali? :sprd:

Role je king
Gost
Role je king

Kraj pesa

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Dno dna to je jedini komentar koji zaslužuju…

Bitcoin
Gost
Bitcoin

Ahhahaha..prpa Pesovci..bjezite od novog debakla nakon BD i AN

marius
Gost
marius

Svaku zgradu koju ste okrecili , okrecili ste u iste dvije boje. Ocigledno je nekome od vasih preteklo dosta bjele i oker, pa da se ne baca. U dosta gradova sam Evropskih bio , al nidj nisam vidio ovakve ograde po ulica ka odje. Podgorici sad samo fale divlje zivotinje, jer sa ovim ogradama pretvorena u jedan veliki ZOO vrt.… Više »

Eto tako
Gost
Eto tako

Sve dzabalebarosi

Titogradski
Gost
Titogradski

Carapic – Dragas… kakav tandem za mrkli mrak… odavno grdji politicki par i za vidjet i za cut’ se nije pojavljivao na sceni

Maja
Gost
Maja

Nisu u vinklu ni jedan ni drugi.

Milenko
Gost
Milenko

U necemu ste ipak eksperti, u lazima i manipulacijama, ali na skorasnjim izborima narod vam je pokazao da je to prepoznao

Sandra
Gost
Sandra

A nemojte, brinem za poštenog Dajka..taman zasio u fotelju..🤭

Blok 5
Gost
Blok 5

Aj maktese vise penali jedni

Heroes
Gost
Heroes

Ovi ko da su bili danas izbori pa se jos dogovaraju, cetnicka posla

anonimno
Gost
anonimno

Izbori ocigledno

Predlog
Gost
Predlog

Koalicija ,,Rogovi u vreći” 😂

Dejo Dejo
Gost
Dejo Dejo

Sto ste se prepali izbora junacine

Fotelja
Gost
Fotelja

Skolovani a nesposobni, strasno zalosno.

Milovan
Gost
Milovan

Lupaju oni plate svaki mjesec redovno…glasaci su zalosni

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

IZBORI!

BBBB
Gost
BBBB

Ovo nikad nije bilo,parlamentarne većine,parlamentarne većine uhvatili se toga ko pijan plota….dosadili ste više a i koje većine,kakva ste vi većina…pih

Eto de
Gost
Eto de

Zna ova (ETONJOJ PREZIMENA IZBSVIH IZ ure) da nikad vise na vlast ni u mjesnu zajednicu.

prijatelj
Gost
prijatelj

kultURA je važna. 👀

delboj
Gost
delboj

Da necete kojim slucajem poprskati protiv komaraca pa cete te nebitne stvari kasnije rjesavati.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Imaju li većinu na početku?
Na završetku znamo da je neće biti.

Send this to a friend