Politika

Raičević – Gandel: Veliki potencijal za saradnju Opštine Bar sa gradovima iz Slovačke

Raičević - Gandel/ Foto: Opština Bar

Postoji veliki potencijal za saradnju Opštine Bar sa gradovima iz Slovačke, zaključak je današnjeg susreta slovačkog ambasadora Borisa Gandela sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem.

Raičević, kako je saopšteno iz te gradske uprave, primio je ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Bar.

U saopštenju za medije navodi se da je Raičević iskoristio priliku da Gandelu predstavi rad lokalne uprave u prethodnom periodu, zatim ga upozna sa veoma važnim infrastrukturnim projektima u tom gradu te o značajnom investicionom zamahu u oblasti turizma i izgradnje hotelskih kapaciteta visoke kategorije u cilju valorizacije bogatih prirodnih i turističkih potencijala našeg grada.

“Sastanak je takođe bio prilika da se ukaže na izazove sa kojima se Opština Bar suočava a tiču se centralizacije administrativnih procedura, neophodnosti strateškog promišljanja u cilju valorizacije potencijala Luke Bar kao mogućeg generatora razvoja Crne Gore te važnosti realizacije kapitalnih projekata čime bi se ubrzao ukupan razvoj grada ali i cijele države”, navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Navodi se da na sastanku je zaključeno da ohrabruje napredak Crne Gore u pregovaračkom procesu sa EU te da raduje ogromna podrška javnosti tom procesu.

Ambasador Gandel je naglasio bliskost Crne Gore i Slovačke te iskazao punu podršku Crnoj Gori na evropskom putu.

Istakao je, dodaju, da postoji veliki potencijal za saradnju Opštine Bar sa gradovima iz Slovačke.

 

Send this to a friend