Politika

SNS-u milioni eura od neprijateljske države

Vuksanović

Srpski nacionalni savjet, na čijem je čelu Momčilo Vuksanović, a u koji su početkom ove godine izabrani i funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kliković i Bojan Strunjaš, dobio je od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u 2017. godini 43.000 eura za projekte vezane za srpski identitet, dok je organizacijama koje je osnovao SNS ili koje su bliske Vuksanovićevom Savjetu isplaćeno za projekte još 100 hiljada eura. To stoji u izvještaju Fonda za manjine iz 2017. godine o kojem bi trebalo da se izjasni Skupština Crne Gore na nekom od narednih zasijedanja.

Sredstva Fonda za manjine, koja su za prošlu godinu iznosila 972.000 eura, dijele se nevladinim organizacijama za projekte koji se bave problematikom manjinskih zajednica već godinama i s vremena na vrijeme, dospijevaju u fokus pažnje javnosti zbog konflikta interesa i neregularnog trošenja novca.

Politički savjet Nove aktivno učestvuje u radu Srpskog nacionalnog savjeta, koji je posljednjih godina bio najveći korisnik novca od projekata. Tako je kroz dva projekta u 2017, jedan koji se odnosi na srpski jezik i ćirilicu i osnove srpskog identiteta dobio 18.000 eura, a za drugi, vezan za izdavačku djelatnost, kako piše u odluci Fonda 14.400 eura.

Predsjednik Političkog savjeta Nove Budimir Aleksić, čiji predstavnici aktivno participiraju u radu SNS-a, kazao je nedavno da je Crna Gora neprijateljska država za Srbe.

“Zvaničnici Crne Gore uporno obmanjuju javnost o dobrim i prijateljskim odnosima sa Srbijom. Posjeta Markovića na Dan državnosti Srbije pokazuje da je to najobičnija laž i da je Crna Gora neprijateljska država Srbiji i srpskom narodu”, rekao je nedavno Aleksić u izjavi za Pobjedu.

Međutim, “neprijateljstvo između Srbije i Crne Gore ipak nije prepreka da novac iz države koristi za finansiranje srpskih projekata u Crnoj Gori.

Tako je Srpskoj televiziji, koju je osnovao SNS i čije osnivanje je plaćeno novcem poreskih obveznika Crne Gore, prošle godine isplaćeno 27 hiljada eura, dok je radijski serijal Srpski identitet u Crnoj Gori dobio 18 hiljada eura iz budžeta.

Informativnoj produkciji Srpskog kul radija isplaćeno je 26 hiljada eura.

Za televizijski serijal “Srpska kultura u Cmoj Gori i regionu iz budžeta je izdvojena 21 hiljada eura, dok je Društvo srpskih domaćina Crne Gore dobilo 18 hiljada za projekat Srpski vjerski i nacionalni praznici.

Fond je sa 17 hiljada pomogao Srpske elektronske novine, a sa 23 hiljade Srpske novine, koje je takođe osnovao Vuksanović. Cifra koju su dobile organizacije bliske SNS-u je još veća imajući u vidu da je još dvadesetak organizacija dobilo novac za realizaciju projekata u iznosu od 1.500 do 5.000 eura.

Od kada postoji Srpski nacionalni savjet od 2008. godine za projekte osnivanja Srpske televizije, radija, novina, kao i raznih udruženja koja baštine srpsku kulturu, identitet i jezik je iz državnih fondova isplaćeno oko pet miliona eura.

“Vuksanovićevom SNS-u je od osnivanja, pa do danas, od države na ime projekata isplaćeno oko pet miliona eura. To je novac koji je isplaćen za realizaciju brojnih projekata”, saopštio je izvor Pobjede koji je učestvovao u osnivanju prvog Srpskog nacionalnog savjeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
i jos..
Gost
i jos..

i dok je ovakvih organizacija i “stranaka” i laprdanja o ugrozenost srba, hrvata, muslimana, i dok se narod bude “palio” na ovakve gluposti, eto nama drpsa jos 100 godina, a ovim “borcima” po koja parica da se brane. jedni druge dopunjuju ! A, ugrozeni smo svi, medjedi jedni, svi smo ugrozeni sa platama od 300-400 e, sa ovolikim kriminalom i… Više »

Mali budo
Gost
Mali budo

Vele da je bog izjašnjavao ka srbin

Kum
Gost
Kum

Koji su ovo autogol po redu primili aman zaman.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Protiv su suverene crne gore a primaju pare od
nje.

Građanin
Gost
Građanin

… trag im se zatro .

Onako samo
Gost
Onako samo

Samo vi sipajte u one koji misle sve najgore o Crno Gori i koji bi voljeli da je vide na koljenima i pod srpskom čizmom.

gmt
Gost
gmt

Veće je pitanje ko im ih i zašto daje.

MONAKO
Gost
MONAKO

AJD NE SVIRAJTE…NIJESSM ZA NI JEDNU PARTIJU ALI SVI REDOM KOLIKO IH JE * DRPAJU * IZ NASEG DZEPA ..

SVIII BEZ RAZLIKE…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Nema veze …ovi vuksanovici su okalapili kap momirovi drugovi….za ove pare su priznali da su manjina i da je srpski jezik strani u cg…
Pametno se radi naotreznjenju ovog naroda

Srpko
Gost
Srpko

Pametno se radi na otreznjavanju ovog naroda.
Znaci li to da postoji plan za resavanje srpskog pitanja.
Stop fasizmu. Stop genocidu.
Mada istorija pokazuje da su svi narodi nad kojima su vrsene fasisticke metode, izlazile jos jace, a fasiste su i ponizili i porazili.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Fasizam je otreznjenje svog naroda ..genocid …pricanje istine o istoriji budjenje svijesti o grbu zastavi himni drzavi jeziku crkvi ti nazivas fasizam i genocid..

z d
Gost
z d

Mora da su i euri srpskoga porijekla.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Tuga ko je sve na drzavnim jaslama

Crnogorac
Gost
Crnogorac

U prvom redu ti. To je najveca tuga.

Send this to a friend