Politika

Premijerski sat nije održan, DPS blokirao govornicu da Spajić ne može da odgovara na pitanja, Mandić zaključio sjednicu

Iako je trebalo da premijer Milojko Spajić odgovara na pitanja poslanika, Premijerski sat danas nije održan. DPS je blokirao govornicu i onemogućio da Spajić govori, uz obrazloženje da to čine u znak protesta jer Spajić ne poštuje ni parlament ni građane Crne Gore. Poručili su da će Spajić kad ga oni pozovu, a ne kad on hoće. Šef parlamenta Andrija Mandić je prekinuo sjednicu i najavio da će novi Premijerski sat biti održan 19. jula.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

<<<Spajić: I dalje imamo after posjete Briselu<<<

Poslanik GP URA Miloš Konatar danas je kazao da se nada da će ovo biti posljednji put da se ovako organizuje Premijerski sat.

Šef Poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić poručio je da je premijer pokazao nepoštovanje stotina hiljada građana koji su učestvovali na parlamentarnim izborima.

“Premijer je  u petak veče iz Podgorice rekao da neće biti slu subotu  na premijerskom satu jer je u Briselu. Dan je proveo na plaži. To je sramota. Zbog ponižavanja svih ljudi u Crnoj Gori i ugrožavanja evropskog puta, mi protestujemo zbog obmana i laganja građana Crne Gore. Danas što se DPS-a tiče vi nećete odgovarati na pitanja poslanika”, kazao je Nikolić.

Blokada

Poslanici Demokratske partije socijalista blokirali su govornicu u Skupštini kako bi onemogućili da premijer odgovara na pitanja poslanika.

Šef parlamenta je kazao da su u julu dogovorili dva Premijerska sata.

Poslanik DPS-a Oskar Huter kaže Mandiću: “Vi znate da je ovo neozbiljno”.

Aleksandra Vuković Kuč je rekla Mandiću da ponižavaju građane Crne Gore.

Mandić je istakao da je najjači opozicioni klub zatražio da se odgodi Premijerski sat jer smatraju premijer ne poštuje Skupštinu, a ni građane Crne Gore.

Abazović: Idealan dan za plažu

Poslanik GP URA Dritan Abazović je poručio da razumije da je idelan dan za plažu.

“Mislim da je ovo odgovor koji je zaslužio Spajić. On ne vodi privatnu firmu. Dajte kratku pauzu da vidimo kako ćemo nastaviti rad”, poručio je Abazović.

Pejović: Poslanici PES-a dozvoljavaju ponižavanje

Poslanica Jevrosima Pejović je poručila da nažalost znamo da u Crnoj Gori da samopoštovanje i političko dostojanstvo ima cijenu.

“Za 1700 eura poslanici PES-a dozvoljavaju ponižavanje parlamenta i da svi građani budu danas poniženi. Nadam se da kolege osječaju stid”, poručila je ona.

Branislav Nenezić iz SD-a je kazao da je sve odgovornost Mandićeva.

“Trebalo je da javno kritikujete Spajića zbog njegovog odnosa. Ukoliko ne uputite javnu kritiku i ne pozovete Spajića da se izvini građanima i poslnicima, podržavam gest DPS-a”, istakao je on.

Mandić je zaključio sjednicu.

“Nastavićemo sa novim Premijerskim satom”, naveo je Mandić.

Pitanja na koja je Spajić danas trebalo da odgovara

Poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković pitao bi premijera o najavljenim izmjenama Zakona o državljanstvu i Ustavu.

“Predsjedniče vlade, izašli ste sa prijedlogom o izmjeni Zakona o državljanstvu i izmjeni Ustava u dijelu državljanstva. Da li je izmjena ovog zakona pokrenuta od strane nadležnog ministarstva unutrašnjih poslova, da li se o tome već raspravljalo na Vladi, da li je urađena odgovarajuća stručna analiza prije nego što ste najavili intervencije u tako značajnoj oblasti, i da li imate bilo kakav pisani dokument u formi nacrta izmjene zakona, zapisnika ili dokumenta koji potvrdjuje da se na nivou resora, vlade ili nekog vladinog tijela na ovu temu raspravljalo”, glasi pitanje Vukovića.

Šef Poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić pitao bi Spajića kako ocjenjuje pregovarački proces do sada i činjenicu da poslije 12 godina dolazimo u situaciju da možemo da dobijemo završna mjerila za poglavlja 23 i 24, ali i da zatvaramo ostala pregovaračka poglavlja i kakva je strategija Vlade Crne Gore za nastavak integracionih procesa, budući da je put od IBAR-a do članstva i dalje izazovan a da najveći dio posla tek predstoji?

U ime Posebnog kluba poslanika pitanje Spajiću postavila bi poslanica Radinka Ćinćur.

“Zanima nas, koji su to mehanizmi pomoću kojih planirate doći do minimalne zarade u iznosu od 700 eura za svakog zaposlenog u Crnoj Gori, odnosno kako ćete izvesti tu “magiju” da imamo prosječne neto plate u iznosu od 1000 eura, a da nam bruto plate ostanu nepromijenjene, odnosno najniže u regionu i kako će se to reflektovati na penzioni fond? Konkretnije, da li ste u mogućnosti da nam objasnite reformu penzionog sistema koju namjeravate da sprovedete u djelo”, glasi njeno pitanje.

Pitanje za Spajića ima poslanik DNP-a Milun Zogović.

“Da li ste zadovoljni dosadašnjom dinamikom sprovođenja programa “Evropa sad 2”, koji je krajnji rok za implementaciju svih mjera iz programa i da li su neosnovane medijske najave da je ukidanje penzijskih doprinosa i reforma Fonda penzijsko invalidskog osiguranja neophodan preduslov za punu realizaciju programa “Evropa sad 2””, pitaće Zogović.

Poslanik Nikola Zirojević pitaće Spajića: “Da li Vas brine činjenica da ste, uprkos priči o pomirenju i Crnoj Gori kao faktoru stabilnosti u regionu, uspjeli da narušite odnose sa Republikom Hrvatskom (protestna nota), Bosnom i Hercegovinom (protestna nota) i Republikom Srbijom (reakcije njihovih predstavnika vlasti)?”

“Šta Vlada Crne Gore u narednom periodu planira da uradi kako bi region Plava i Gusinja dobio neophodne pretpostavke za razvoj i valorizaciju potencijala sa kojim raspolaze”, pitaće polsanik Bošnjačke strane Damir Gutić.

Predsjednik GP URA Dritan Abazović je takođe spremio pitanje za Spajića.

“Da li Vi stojite iza organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kako to implicira Vaš ministar pravde Andrej Milović?”, pitanje je Abazovića.

Pitanje predsjednika Hrvatske građanske inicijative HGI Adrijan Vuksanović za Spajića glasi: “Kako ocjenjujete odnose Crne Gore i Republike Hrvatske za vrijeme Vašeg mandata?”

Šefa poslaničkog kluba Demokrata Borisa Bogdanovića interesuje premijerov stav o tome da je prilikom posljednih hapšenja prisutan revanšizam.

“U javnosti, posebno nakon hapsenja Veselina Veljovića, Zorana Lazovića, Milivoja Katnića, 50 članova drugih kriminalnih organizacija, te pretresa objekata u vlasništvu Bemaxa, pojedini mediji, organizacije i grupe pokušavaju nametnuti narativ da Specijaino državno tužilaštvo, sektor bezbjednosti i Vlada Crne Gore postupaju selektivno i revanšistički, prema svojim političkim neistomišljenicima. Da li je, prema Vašem mišljenju, hapšenje i procesuiranje, osumnjičenih i optuženih za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije revanšizam prema izabranim, imenovanim ili na druge nažine angazovanim licima u sistemu javne uprave? Da li je nekom iz javne administracije, prijećeno da će ostati bez posla zbog njihove političke opredijeljenosti ili neopredijeljnosti?”

Slaven Radunović iz Nove srpske demokratije pitaće premijera: “Da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta “Sunčani grad” u Nikšiću?”

Miraš Dušević

87

avatar
1000
67
20
0
 
80
RajkaMrdaloMUMIJEVI007Vesko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrdalo
Gost
Mrdalo

kakvo pozoriste

MUMIJEVI
Gost
MUMIJEVI

PRVO: PREMIJERSKI SAT NIJE NI TREBALO ZAKAZATI U SUBOTU….
DRUGO: “Poslanik GP URA Miloš Konatar danas je kazao da se nada da će ovo biti posljednji put da se ovako organizuje Premijerski sat.”—OPOZICIJA JE BLOKIRALA,ALI NIJE LOMILA KOMPJUTERE KAO…..

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Joanikijevi sledbenici

Vesko
Gost
Vesko

Avetnu ih Mandic, on opusteno prekide i put kuce svi aj polako.

Zozo
Gost
Zozo

A što ne blokiraše donjšene sramne rezolucije?

VESELASRBADIJA
Gost
VESELASRBADIJA

Ne tako trebaliste lomit Laptopove inventar u skupstuinu Ustav cjepat 4godine platu ptimat u skupstunu ne ulazit po ulica sator sirit blokirat saobracaj onda bi botovi bili dobri armija vucica

DjUDOMIRANO🇲🇪
Gost
DjUDOMIRANO🇲🇪

Eo odma poceli botovi 🇷🇸djaba vam Vesela srbadijo

Danilo
Gost
Danilo

Neka Bosanac vidi ti se adresa.

Rajka
Gost
Rajka

Sto je htio rec bot?

Rajka
Gost
Rajka

Koje bosanac?

Vjera
Gost
Vjera

Svaka čast DPS u tog kllovna od premijera treba potpuno ignorisati

Titograd
Gost
Titograd

E moj DPS ovo danas je za svaku osudu sta radite. Blokirate evropski put Crne Gore.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Opozicijo pozovite narod u proteste kad dodje okupator 12 jula,nemojte mislit ka za temeljni da iskulirate i da ocekujete crnogorske glasove na izbore

Vesko
Gost
Vesko

A na veceru ce ga povesti njima odgovara Vucic.

Eto tako
Gost
Eto tako

Ovoga Milojka treba za uši izvuc

Katarina
Gost
Katarina

Suverenisti moraju pozvati gradjane na ulice za 12jul kad okupator pokusava da ponizi Cg i zgazi ustav ove zemlje

Vesko
Gost
Vesko

Tehnicki kako je.

marius
Gost
marius

A što ne blokiraste skupštinu 28-og, kad he Mandić u dijelo sprovodio naredbe iz BG, pa pošaljete despotu iz srbije poruku, da se mane CRNE GORE.

Ciao Bella
Gost
Ciao Bella

Treba da blokiraju premijera argumentima,ne nekakvim fizickim barijerama!

Tivat
Gost
Tivat

Prvo traže da odloži, on odloži, oni sa bune što je odloženo, on dodje oni ne daju, smješno, tako su državu vodili 30g

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Ne mlati.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Konačno nešto dobro.

Zvonko
Gost
Zvonko

A predobro spasili su nas.

Montenegro 🇲🇪
Gost
Montenegro 🇲🇪

Jevrosima,jevrosima sra reci za tebe ….

Mariooo
Gost
Mariooo

Poceli ste ka DF ovci, dje je ona stalozenost i demokratija svi ste isti .

Lob
Gost
Lob

Sad je Mandic staložen,pa ga glasaj

Mariooo
Gost
Mariooo

Pa i ocu da znas .

Nema srece u CG
Gost
Nema srece u CG

Hahaha kakav cirkus odavno pricam da nas je DPS prosuo svojin necinjenjem i pomaganjem ovima sadasnjijima. Umjesto danas da ga ibuse pitanjima ka kantu tema i.a milion oni u dogovoru sa njim i mandicem ga spase blamaze. Aferim licemjeri!!

Planeta Majmuna
Gost
Planeta Majmuna

Cetnicki vojvoda od koljenice, kome je Crna Gora Dijaspora, kesi svima u facu i veli “ja postujem”.

Danica
Gost
Danica

Ovo što radi dps je dno dna….

Hilun
Gost
Hilun

Znaci neradnici poslanici koji izreda preskacu skupstine su se nameracili da sprijece premijera da odgovara na pitanja jer je jednom preskocio? Premijera koji nesto realno radi u CG, jedan od rijetkih politicara koji zasluzi i dio svoje plate? Pa za ovo je trebalo da uleti obezbjedjenje sa pendrecima i izbaci sve ‘protestante’. Manite se vise vi politicarcici koji cio svoj… Više »

Drpljanin
Gost
Drpljanin

Čarapiću,ti li si,bree??

Pablo
Gost
Pablo

e tako treba,vrijeme je. Dosta vise ugrozenih SrbA,Ovo je CRNA GORA 💪🏻🇲🇪 ako im se ne svidja odje pod nasu kapu mogu da sele dje im je ljepse!!!

007
Gost
007

Može, mi vama proteramo vaše, vi nama naše, i kineski zid između. Eto vam Albanaca, Hrvata i Bosnjaka, vi i jeste jedni za druge.

21 maj
Gost
21 maj

I tako građani cg ovi poslanici sad na salter svaki po par hiljada od drzave i vidimo se opet tamo 19 jula.2 dana mjesecno rade zato ste ih i glasali naravno

Nevena
Gost
Nevena

Je li vam bila danas plata? Meni nije još.

Kapo
Gost
Kapo

DPS je destruktivni i nazadni element koji treba zabraniti. Uporno pokušavaju da ovu zemlju odvuku u blato i mulj, đe su je držali zaglavljenu 30 godina.

anonimno
Gost
anonimno

Sve rade planski i Spajic i Mandic ,sad pokusavaju da uruse i Ustavni sud,pitajte sto se tamo desava vajna opozicijo.Kad zavrse i posalju ljude kuci bit ce kasno nijedan se zakon nece moci preispitat pa ni dvojno drzavljanstvo

Primorac
Gost
Primorac

Kakva sprdnja od parlamenta kao i clanova. Ove je pravi cirkus.

navijač
Gost
navijač

koprcuo se malo Dps

Luka
Gost
Luka

Bravo DPS! Konačno da mrdnete!

Kokot
Gost
Kokot

Kakvi divljaci i primitivci.Blokirati rad skupštine.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vazda sam glasao za Dps, ali zbog ovoga ne skedeće izbore glasam Mandića

Planeta Majmuna
Gost
Planeta Majmuna

Oces oces botu – nijesi ni drzavlhanin CG niti ovo pises iz iste😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ovo je napad na državu! Trebalo ih je sve pohapsiti

Miljan
Gost
Miljan

Ada mandić vam je desna ruka!!od uvijek bio dpsovac u srcu i duši!!!

Yoll
Gost
Yoll

E vala DPSovci, zbog ega u promaje u glavama nam sve koči. I sad umjesto da dobijemo odgovore na pitanja danas, vi ste blokirali i sada se čeka druga polovina mjeseca. Je li to pomoglo nečemu? Jeste dobili poene kod vaših glasača? Da li je ovaj vaš čin napravio nešto dobro danas? Ako jeste, povlačim sve što sam napisao. Ne… Više »

Lscg
Gost
Lscg

E jadne drzave sa ovakvim ljudima u skupstini nezna se ko je grdji!

Planeta Majmuna
Gost
Planeta Majmuna

Zna se srbine zna se – od vas nema gorih dje se prosirite.

Mila
Gost
Mila

I sad neko još ima dilemu da postoji razlika između Fronta i Dps-a…

Ludak
Gost
Ludak

Građani su poniženi kada se skupština održi. Ovaj visoki Dom.

Micko
Gost
Micko

Spajicu , svaka vam cast. Vodite CG ka EU i boljem standardu gradjana. Izvinjavam se u ime mojih dzabelebarosa iz DPS koji ne umiju da rade svoj posao…

Petar
Gost
Petar

Svaka mu čast što je bio na plaži umjesto u tom cirkusu
I treba tako …

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Pod hitno smijeniti ovog sarlatana!Ponizava Skupstinu i sve gradjane!Dps je bio potpuno u pravu.Krajnje neodgovoran i neozbiljan covjek!
Mandic nije trebao da prekine sjednicu vec da da pauzu i sazove kolegijum.

Miljan
Gost
Miljan

Tacno,al mu je milija fotelja no sve!!!

Luka
Gost
Luka

Ovo je sve u redu u CG,već smo gledali i gore stvari mjesecima,a nije reagovao ni MUP,ni tužilaštvo.DPS još ima fore da kao što je uradila vlast u Andrijevici,uvede nepoznate ljude u parlament i prekine sjednicu .I to ne jednom ,nego deset puta, i ko je reagovao u ovoj državi?Znači da može tako.

Simo
Gost
Simo

Na ulice na ulice za našu djecu, za djecu svih nas u CG. Neću da mi djeca žive kao gradjani Srbuje i Republike Srpske sludjeni. Nece ni preko 70% gradjana CG jer se u svim anketama izjašnjavaju da su za EU. Dakle tu nas u tih 70% ima i Srba i svih ostalih. Oćemo da naša djeca žive kao djeca… Više »

Mila
Gost
Mila

Strašno ste ga nagrdili !
Niste morali zagrađivati govornicu. On je to vaše riješenje jedva dočekao!
Na žalost, Premjer na to ne gleda iz vašeg ugla.
Samo ste mu dali prostora za manevar !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

DPS počeo kao nekad DF

Paleta
Gost
Paleta

Vidiiii, DPF poslanici zadiru u ekstremizam.

Ivana
Gost
Ivana

“Ja neću da zovem obezbjeđenje kao što je to nekada DPS radio dok smo mi iz DF-a ovakve stvari radili…” Legendo, vi nijeste stojali ispred govornice, vi ste lomili kompjutere, monitore, miševe, pozivali drugove iz rata da budu spremni, nazivali druge poslanike ustašama… Nijesmo senilni postali.

Dusko ko
Gost
Dusko ko

Kako je Dps puka ka osigurač,nemoćni ste kad ovo radite,što ga niste ponizili pitanjima i argumentima nego ka DF što je činio,nema ništa id vas

Hogar
Gost
Hogar

Blokiranje govornice je dobro za početak ali i dalje dječja igra.Opozicija mora biti spremna na mnogo,mnogo više.

Srdjan
Gost
Srdjan

Treba ove sve s noge na nogu

dzonatan
Gost
dzonatan

jedini spajic od ovoga ima koristi sto je odlozeno

BNNK
Gost
BNNK

Neka ste! Jer Bevanda ne treba nista da prica!

Lepa Kata
Gost
Lepa Kata

Ima megafon na rate da kupi pa s plaže neka odgovara.

Ivan
Gost
Ivan

Dobro je Medo rekao, ovaj DPS treba zakonom zabraniti

Luka
Gost
Luka

Ja se samo nadam da je ovo pokazna vježba kako da se suprotstavimo promjeni zakona o državljanstvu

Srećko
Gost
Srećko

Kakvo je ovo pozorište u kući.

dzonatan
Gost
dzonatan

DPS ovim stiti Spajića, jer bi danas dobuo veoma neugodna pitanja zbog Jasenovca i misela. Ovako ste mu pomogli samo

Slavica
Gost
Slavica

Bravo DPS treba postovat skupstinu

Suzana
Gost
Suzana

Kakav crni suncani grad na Zeljezaru, najgrdje naselje u Niksicu. Umjesto da su ga ka Slanom zapoceli, gdje jeste najvise sunca u opstini, i sirili konacno grad ka moru, maniti ista planirali!!!

Danica
Gost
Danica

Grad koji ima višak stambenog prostora i prazne kuće i stanove i tu ste pravi još stanova a sve manje stanovništva đe je tu logika… Osim ako nije pranje para…

gost9376
Gost
gost9376

ovaj vam ni danas nece dolazit

neregistrovani
Gost
neregistrovani

Pobjet ce on u Singapur

Dragan
Gost
Dragan

Imali ko da pita kako stojimo ekonomski kao drzava crno gora treba da se razvija nezanima me okruzenja

Tata
Gost
Tata

Sto pitaš kad si isti glasao za njih!Zato sjedi i uzivaj u cirkusu,koji ste nam priredili!

Radosav
Gost
Radosav

Radosav Vrbica ih je obradio za vikend, dok se on banjao

Nindza
Gost
Nindza

Ja bih ukinuo to da on zna pitanja unaprijed, tako se “Šcepan mali” pripremi sta ce da nas….

Hogar
Gost
Hogar

Uopšte njima nije problem,mogu lagati i bez priprema..nije im bitno ni oće li laž zvučat uvjerljivo.Stida nemaju a odgovarati za izrečeno neće.

ads
Gost
ads

ti bi ukinuo… a što nisi ukidao kad su milo i duško odgovarali, junače, no si se sad uskokotio? i kako misliš da iko, pa i ovaj lažov, odgovari na 20, 30 ili 40 pitanja precizno, ako ih nema unaprijed?

Gotova Priča
Gost
Gotova Priča

Sto ce on u vladu kad je pod kapom, mandica cetnickog vojvode i pipuna.Sad su braca, a prije toga su se pljuvali ovo je balavac obican.Krade od naroda Cg zaduzio Cg 2, 7 Mili i sto?
Cime misli da sprovede evropa nikad 2 tako sto ce, da kradu narod Cg podizu cjene itd.
Nikad vise pss, zavrsio je misiju.😂😂😂

ziki
Gost
ziki

sto se mene tice ne treba vise ni odgovarati ,nego samo da preda kljuceve modernom Gebelsu-vucicu i svi mirni.Crnogorci ne pruzaju otpor cojstvo i junastvo ne zivi vise ovdje

Goga
Gost
Goga

Tacno tako

Pomorac
Gost
Pomorac

Paf paf

Tivat
Gost
Tivat

Eto nije, bio u subotu i odložen je čak za ponedeljak

Send this to a friend