Politika

Spajić: Crna Gora se obavezala da će osuditi sve zločine počinjene na ovim prostorima

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Crna Gora se obavezala da će osuditi sve zločine počinjene na ovim prostorima, saopštio je premijer Milojko Spajić, na konferenciji za novinare u Briselu, nakon što je Crna Gora dobila pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

<<<Crna Gora i zvanično dobila IBAR; Spajić: Povratili smo davno izgubljeno povjerenje, ovo je praznik politike proširenja<<<

Odgovarajući na pitanje novinara iz Hrvatske, zašto Crna Gora, kada joj se otvara evropski put otvara dijalog o Drugom svjetskom ratu i najavljuje usvajanje rezolucije o Jasenovcu, Spajić je rekao da je Crna Gora multietnička, multikonfesionalna država sa svim predstavnicima različitih naroda u parlamantu koji imaju potrebu da izguraju neke rezolucije koje su bitne za njihov politički korpus i narode ili religije kojima pripadaju.

On je rekao da u proceduri ima preko 40 rezolucija.

“Imamo momentum poslije Rezolucije o Srebrenici. Ušli smo u korpus rezolucija koje nas skreću sa nekih tema – i ekonomije i vladavine prava. Ali glasajući za Rezoluciju o Srebrenici negdje smo se obavezali da osudimo sve zločine počinjene na ovim prostorima. Crna Gora će osuditi zločine u kojima je učestvovala. Treba da osudimo aktivnosti iz 90- ih i sa Hrvatskom treba da imamo najbolje odnose”, naglasio je Spajić.

Na pitanje da li će rezolucija o Jasenovcu biti na dnevnom redu Skupštine u petak, odgovorio je da za to treba pitati parlament, jer on ne učestvuje u radu Skupštine Crne Gore.

A.O.

29

avatar
1000
23
6
0
 
28
MilaRadePrc mneDonji kraj ctLipa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

Cirkus!

Rade
Gost
Rade

Kada ce se usvojiti rezolucija o genocidu nad Crnogorcima nakon Bozicnog ustanka?

Prc mne
Gost
Prc mne

Normalno,treba osuditi sve zlocine pa i zlocine one vlasti koja je bila 90-ih godina u CGi njihove tadašnje čelnike procesuirati!!!

Donji kraj ct
Gost
Donji kraj ct

Premijer koji je otvorio 000 radnih mjesta.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Šta će mo sa 1918 Belvederom Evropejac?

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

Spajiću, pogledaj nesrećo jedna po stotinu puta, besramni pokušaj Srbije da usvoji Reoluciju o Jasenovcu, prije neku godinu. Od 25o poslanika, na sjednici Skupštine bilo je prisutno slovom i brojem 143 poslanika. Od toga, za Rezluciju je glasalo 30, a uzdržano ili protiv ( svejedno je ) 113. I ne prođe Rezolucija. Potom poslušaj izvaju Vučićevu o tom pokušaju! Zar… Više »

Raki
Gost
Raki

Kad ce povecanje plata Spajicu

crni
Gost
crni

Genocid nad srpskim plemenom Kuča od strane vojvode Mirka Petrovića. Tamo i danas stoji spomenik na kome piše, “Ne udri brata Srbina brate Crnogorče”, a stari Kuči znaju ovo predanje, kao i Bratonožići, Piperi i Bjelopavlići. Počinjen je baš pravi genocid, jer su ubijani samo žene, djeca i starci.

marius
Gost
marius

Jesi li za pocetak otisa na Belveder i polozio vijenac na spomen plocu, za poginule goloruke demonstrante koji se pobunise protiv srbijanskog terora, a koje ubise srbijanski zandari. Jesi li obisa spomen kucu, u kojoj zvjerski nastrada kompletna porodica Zvicer, od iste te srbijanske okupatorske ruke, ili se jos uvijek drzis one price , koja je nastala uoci ustolicenja Joanikija… Više »

ajdeee
Gost
ajdeee

Ima bi ti posla oko rezolucija, a nekako su prirodnije i bliže one vezane za naše prostore, jer osuđuju genocide počinjene od strane Srpskih vlasti na prostoru Crne Gore. Bizićni ustanak, Šehovići, dolina Lima itd.

Lipa
Gost
Lipa

Otomansko carstvo na kolac su nas nabijali, Austougari, Velika, nije ni nas niko milovao i to što smo napravili napravili smo iz osvete naravno ni to ne valja ali sada su druga vremena Crna Gora nikad nikoga nije okupirala oteli su nam Skadar, Metohiju, Prevlaku itd .

Petar
Gost
Petar

Bolje ti je bilo Milojko da si napravio kompromis sa SRBIJOM da se braca zbliže da budemo jedno nego da nam znak kakva je Belgija tu ima 100 rasa ljudi i oni da nam komanduju trebao si da se držiš brace nego si ti jedan veliki prevarant u evropu idi ti meni je dovoljna CRNA GORA

marius
Gost
marius

Kad su nam to braca bili srbijanci Petre? Kad su to oni za nas ratovali ? Kako nam vratise za Mojkovacku bitku, dok su ovi nasi ginuli, a oni onako junacki bjezali. Sto nam uradise od drzave 1918-te , i kralju nasem zabranise , u svoju drzavu da se vrne.

Eh, da
Gost
Eh, da

Ako ti je dovoljna Crna Gora, onda ti ni Srbija ne treba.

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Dje je onda rezolucija za genocid na crngorskim narodom 1918-29, od strane Srbije.

Pješivac
Gost
Pješivac

Osudite okupaciju Srbije nad Crnom Gorom i oduzimanje crkve
Ako imate petlju
Milo🥂
nemate vi petlju, poltroni, država je svetinja, a ta tvoja đeca i državljanstvo prodali bi Crnu Goru kada je nije ni bilo njih 95%
Odlično to znaš i dobro si toga svjestan, zato to i oćete ali ?????????

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Kad kaže negdje,uši bi mu iščupao!

Vanja
Gost
Vanja

Istina!
Uh… 🤢

Global
Gost
Global

Kome se to CG obavezala?

Delboj
Gost
Delboj

Oce li i zlocin nad Crnogorcima.od strane Srbije

St.Bartholomeo
Gost
St.Bartholomeo

Misliš Mandić je tebe obavezao!?!?!?

Mitar
Gost
Mitar

U evropu sa ovakvim platama,vama nece niko ostat odje,da radi da vi radnik radi dan noc za 500e .no tebe uvo boli ,pogotovo za radnike u privatni sektor

Podgorica 081
Gost
Podgorica 081

Super daj prvo i nama najvažnije da se glasa rezolucija o genocidu nad Crnogorcima 1918 za vrijeme Srpske okupacije.

Ssa
Gost
Ssa

Dje dje?

Migo
Gost
Migo

I 1918 do 1929

Mila
Gost
Mila

Što radite to? Taj zloćin je osuđen i uči se o tome u školama! Sve ekskuruzije su to mjesto obilazile !
Sad otvarate nove rane koje će poništiti sve što ste uradili na IBARU !
Zašto pristajete na ucjenu?

BBBB
Gost
BBBB

Nisi ti dobro nikako,veze ti nemaš

Miomir
Gost
Miomir

Ko je ovaj?

beharovic sérif
Gost
beharovic sérif

hoce te u evropu a zakon vazi kako za koga za neke vazi za druge ne ? spajicu kako mogu mandic knezevic osudeni za terorizam oni su vuciceve pudlice da Sjede bas u tvojoj vladi ? Znaci oni su iznad zakona a drugi koji ne razmisljaju ko vi ko oni budu sakcionisani ?

Send this to a friend