Politika

Srpski nacionalni savjet: Prikupljeno 40.000 potpisa za poništenje priznanja Kosova

Predsjednik srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, na sastanku ovog savjeta, saopštio je da je u akciji prikupljanja potpisa za iniciranje državnog referenduma o ukidanju odluke Vlade Crne Gore o priznanju Kosova do sada sakupljeno oko 40.000 potpisa podrške građana.

Kako je saopšteno iz Savjeta, Vuksanović je tokom sastanka informisao prisutne da je utvrđen i raspored održavanja prigodnih manifestacija posvećenih stogodišnjici Dana ujedinjenja.

“Uz blagoslov episkopa mileševskog Atanasija, prva svečanost održati 26.oktobra u Pljevljima na kojoj će besjediti akademik Ljubomir Zuković. Svečanost u Herceg Novom održaće se 6. novembra, uz prigodnu besjedu dr Goran Komar, dok će 8. novembra manifestacija posvećena danu oslobođenja i ujedinjenja biti održana u Budvi. Po blagoslovu episkopa budmiljansko-nikšićkog Joanikija, svečana akademija u Beranama biće održana 24. novembra 2018. godine”, kazao je Vuksanović.

Kako je dodao, manifestacija povodom promovisanja zahtjeva za poništenje odluke o priznanju Kosova, održaće se 25. novembra u Podgorici.

“U kulturnom dijelu programa predviđeno je održavanje velikog prigodnog koncerta. Naučni skup pod nazivom „Ujedinjenje Crne Gore i Srbije“ organizovan je za 30. novembar i 1. decembar u Podgorici. Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima, održaće se, po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, 1. decembra u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a besjediće akademik Matija Bećković#”, istakao je on.

Slične manifestacije pripremljene su i biće održane u Baru, Nikšiću, Kotoru, Bijelom Polju i Danilovgradu.

“Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim organizacijama i parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori. Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana”, navode iz Srpskog savjeta.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednika Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i intelektualci.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade Hn
Gost
Rade Hn

@CiNick

A sto je sa Bokom?

Mileva
Gost
Mileva

TUŽNI SKUPE: DANAS SMO SE OKUPILI DA SE ISPLAČEMO ZA NAMA .

Budvanin
Gost
Budvanin

Slavite Srbi,vama je u krvi da slavite izgubljeno 🙂

Zoran
Gost
Zoran

Velikosrbi bi i dalje da huskaju po crnoj gori.

razocarani
Gost
razocarani

Vrijeme je vise da se Srbi PROBUDE .Dozvolili smo grupi Montenegrini,da uz pomoc Crnogorskih Bosanaca i Albanaca preuzmu potpunu vlast,Negirajuci AUTOHTONOM Srpskom narodu ,inace TVORCU i CUVARU Crnogorske DRZAVE,da nam ODUZMU sve Simbole koje cine jednu maciju. Jezik,Azbuku,Himnu,Kosovo..Izdali su nas i sa prijateljstvom sa zlicincima NATOa,ne pitajuci NAROD,vec sa cuvanjem SVJE ……ne hajuci na ipljackani narod. Ne SMIJE se ici… Više »

CroatiaRediviva
Gost
CroatiaRediviva

Vratite istočni Srijem i Bačku, pa možemo pričat o oduzimanju simbola nacije, budalo jedna licemjerna…

razocarani
Gost
razocarani

Croatia.
Nemoj nikada zaboravit ,ENGLESKO– Francusku granicu,izmedju Stare Evropske Drzave Srbije i Dijela Austrougarske,Provinciju Hrvatsku ( Nikada u istoriji samostalna,vazdaPrirepak )Karlobag, KARLOVAC,Virovitica.
REKOH nemoj ZABORAVITI ,MI NECEMO.

CiNick
Gost
CiNick

Autohtoni srbski narod!? Toga nema ni u Srbiju. Srbi su izumrli za turskoga vakta. Ovi današnji potomci su imigranata raznijeh fela iz okolnijeh zemalja. Oni su “iz mrtvijeh” (Njegoš) oživjeli srbsko ime, ali i staru srbsku žeđ za tuđijem. U Crnu Goru nigda nije bilo Srba liše okupatora. Sve je kao i vazda zamutila Crkva, srbska.

z d
Gost
z d

Kakvog tužnog skupa, braćo mila. jesu li ovo došli na pokajanje?

Ćotek
Gost
Ćotek

Pitanje Kosova je problem br. 1 u CG. Ajmote, Milovi proleteri, kupite prnje idite nazad u 1389tu 😻😻😽

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ćotek…tebi treba ćoteka po rtenici..vi ste jos u 1389 ..kad ste porazeni i jos to dandanas slavite

Lazar
Gost
Lazar

Da smo pametni ka sto nismo,pa da uzmemo toljage pa sve po vama ,
ne samo po vama no po svima politicarima ,po Crnoj Gori da nam se skinete sa grbace jednom
Nesoji jedni

Anonimus
Gost
Anonimus

Ma pusti bagru, izdajice, pa se još i ponose time… Najgore je što će pokušati djecu da zatruju svojim predrasudama. To se ne smije dozvoliti….

Miloš
Gost
Miloš

Izdajica je Milo Đukanović.

Micko
Gost
Micko

Ti bi malo toljagom nekog da dokusuris-mozda kao sto su ustase narod nad jamama dokusurivali?

BogdanS
Gost
BogdanS

Kakav savjet takva i publika,slika govori vise od rijeci…
U pamet se braco Crnogorci,pitanje Kosova je zavrsena stvar!

Send this to a friend