Politika

Vuksanović: Podrška Rezoluciji o genocidu u Srebrenici prevršila svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade

Srpska kuća u Podgorici

Podrška Rezoluciji o genocidu u Srebrenici prevršila je svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore, poručuju iz Srpskog nacionalnog savjeta.

Oni navode da približava se trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i “poslednji promil časti i dostojanstva Crne Gore”.

“Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primjerima naših predaka. Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju namjerava u ime građana da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podrži Vlada Crne Gore predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dijela srpskog naroda koji je vjekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima”, navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta koje potpisuje predsjednik Momčilo Vuksanović.

Dodaje da “ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda” sručio se na državne institucije Crne Gore.

“U kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja. Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći. Promovisanje novih nacionalnih simbola, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namjera prihvatanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, gdje se srpski narod želi prikazati genocidnim i drugi, primjeri su koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa”, kazao je Vuksanović.

Nažalost i srpska opozicija, prema njegovim riječima, birajući manje zlo, prihvatila je, “na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori”.

“Podrška Rezoluciji o genecidu u Srebrenici prevršila je svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore”, jasan je Vuksanović.

Srpski nacionalni savjet, kako je naveo, zajedno sa srpskim narodom u Crnoj Gori podržava Srbiju i Republiku Srpsku u nastojanjima da, kako kaže, “odbrane teritorijalni integritet, čast i dostojanstvo srpskog naroda uz čvrstu opredijeljenost da uvijek budemo zajedno u jedinstvu i slozi”.

“Srpski nacionalni savjet, sa svojim sestrinskim organizacijama, učestvovaće na protestima zakazanim za 22. maj 2024. godine u Podgorici, ali i organizovano na Svesrpskom saboru 8. juna 2024. godine”, poručio je Vuksanović.

 

6

avatar
1000
6
0
0
 
5
BožidarEto takoAnonimousPrimusTaxistaMILO iz BERANA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Božidar
Gost
Božidar

Njemci su napravili genocid u Pivi,a Crna Gora nije ništa uradila po tom pitanju.

Božidar
Gost
Božidar

U Pivi su Njemci izvršili pravi genocid,a Crna Gora nije ništa učinila.

Eto tako
Gost
Eto tako

Jadni ugrozeni Srbi

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Čojstvo je priznati grešku. Biti čovjek, priznati, i ne ponoviti grešku. A ko ne prizna grešku, ostavlja prostor sebi i drugima da to ponovo uradi. Njemci su to još davno uradili. Samim tim svi su sigurni da se to neće ponoviti među njima. Oni imaju puno pravo da to prepoznaju kod drugih i upozore. Čak i Ruanda. Ali ko ne… Više »

Taxista
Gost
Taxista

Kad god izadju da da nesto kazu ovi iz srpskog sveta ispada kao da je neko od devedesetih pa ovamo upadao tenkovima u srbiju , pljackao im kuce , ubijao parodice i slagao na gomile (Srebrnica). Poklopite se s usima i glasajte za genocid i vjerujte vise ce vas Evropa i svijet vise postovati. I dalje samo mutite.

MILO iz BERANA
Gost
MILO iz BERANA

Plači moli tu pomoći nema, Crna Gora glasa za rezoluciju o Srebrenici. Da je vječna 🇲🇪🇲🇪🇲🇪 ,da je vječna BiH🇧🇦🇧🇦🇧🇦.

Send this to a friend