Euro 2024

Bez golova u evropskom klasiku, Mbape derbi odgledao sa klupe

foto: EPA-EFE

Fudbaleri Francuske i Holandije remizirali su 0:0 u derbiju osmog takmičarskog dana na Evropskom šampionatu u Njemačkoj.

Susret u Lajpcigu biće upamćen kao prvi koji je na ovogodišnjem prvenstvu Starog kontinenta završio bez golova, kao i činjenici da je ubojiti napadač “trikolora” Kilijan Mbape ispratio meč sa klupe, iako je bilo najava da će biti na terenu.

Uprkos tome što su mreže mirovale, bilo je perioda igre kada je bilo jako zanimljivo, naročito u uvodnoj fazi meča. Tada su Francuzi kreirali par odličnih situacija pred golom Ferbrugena, ali ih Grizman nije materijalizovao.

Napadač Francuske imao je sjajnu priliku i u drugom dijelu susreta, kada je čuvar mreže holandske reprezentacije ponovo bio na visini zadatka.

Nedugo potom je Holandija na trenutak obradovala armiju svojih navijača. Ćavi Simons je matirao Majka Menjana, ali je sudija Entoni Tejlor, nakon VAR provjere, svirao ofsajd.

Usporeni snimak je pokazao da je Denzel Damfis bio ispred Menjana i tako uticao na igru, iako nije imao kontakt s loptom.

U posljednjih dvadesetak minuta potpuno je opao ritam, pa je nakon ovog remija prilično izvjesno da će Francuska i Holandija igrati u nokaut fazi, a moguće i Austrija, s obzirom da ima tri boda i povoljnu gol razliku.

U posljednjem kolu, koje će odlučiti pobjednika grupe, Francuska se sastaje sa otpisanom Poljskom, dok će Holandija odmjeriti snage sa Austrijancima.

Send this to a friend