Euro 2024 EURO

Spaleti: Španci su prejaki za nas, zasluženo su prvi u grupi

Italija Spaleti
EPA Images

Italija je poražena od Španije, a selektor Lućano Spaleti priznao je da je “furija” u ovom trenutku bila prejaka za njegov tim.

Odlučio je autogol Rikarda Kalafiorija, ali da nije bilo raspoloženog Điđa Donarume na golu, vjerovatno bi Španci slavili mnogo ubjedljivije.

“Razliku je napravila njihova svježina, bili su mnogo brži od nas. Često smo kasnili sa čitanjem njihovih akcija. Ključ problema je uvijek isti: bili smo ispod svakog nivoa u pogledu pravih reakcija. Nismo reagovali na njihove akcije, bili su svježiji i pravili su nam probleme sa njihovom brzinom i izborom pasova i akcija. U drugom poluvremenu uspjeli smo da budemo energičniji i agresivniji, kreirali smo i neke situacije koje su nas mogle odvesti do neriješenog rezultata, ali oni su ipak bili prejaki za nas, kao i za Hrvatsku, i zasluženo su prvi”, rekao je Spaleti.

Meč odluke za plasman dalje Italija će odigrati protiv Hrvatske.

“Azurima” je potreban bod u tom susretu za mjesto u osmini finala.

“Sada moramo da mislimo kako ćemo u osminu finala, a to će zavisiti od našeg izbora igre, taktike, svega: ako izbor nije dobar, ako nema pravih rješenja, onda se stvari komplikuju”, dodao je Spaleti.

Send this to a friend