Euro 2024

Spaletijev šou na presu: Osjećam otrov sa svih stana, nemojte sa oproštenjem pi**ti po nama

foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Nakon drame i boda koji je Italiji donio osminu finala Evropskog prvenstva, selektor Lućano Spaleti imao je raspravu sa novinarima na konferenciji za medije poslije utakmice.

Bio je nezadovoljan načinom izvještavanja sa prvenstva Evrope.

“Prirodno je da osjećaš pritisak i odgovornost, ali nemaš se čega bojati. Izgubio sam toliko utakmica u karijeri… Čuj to, šta je moglo da se dogodi? Hrvatska je mogla da pobijedi i oni su dobra ekipa. Sve su ekipe dobre na ovom turniru. Vi analizirate utakmice i kažete da ja nisam dobar trener zbog toga i toga. I OK, to je vaš posao, ali nemojte, sa oproštenjem, pišati po nama ako izgubimo”, rekao je Spaleti.

Iznerviralo ga je pitanje šta bi bilo, u slučaju da je njegov tim ispao.

“Igrali smo protiv Albanije, protiv Španije i protiv Hrvatske, ej, protiv Hrvatske. Nije baš bio lagan žrijeb. Kakvo je pitanje što ako smo ispali? Bojim li se? Ma čega se bojim? Ako se bojim, onda bih se bavio nekim drugim poslom. Gledao bih utakmice”, istakao je Spaleti i dodao:

“Ja dajem sve za ovu zemlju, volim ljude. Ne bih mogao biti novinar. Ne znam da pišem tekstove, trebalo bi mi mjesec dana da napišem jedan članak. Ali nisam zavidan i nikad ne bih stavljao dodatan pritisak na leđa ljudima koji već imaju veliki pritisak. Osjećam otrov sa svih strana i taj otrov me čak i hrani da bih mogao reagovati na ovom nivou.”

Italija će u osmini finala igrati protiv Švajcarske.

 

Send this to a friend