Euro 2024

Euro 2024, drugi dan: Švajcarska sigurna, Španci razbili Hrvatsku, Italija se kockala protiv Albanije, Sautgejt šokiran vijestima o Šarkiću

foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Drugog dana prvenstva Evrope pobjede upisale reprezentacije Švajcarske, Španije i Italije. Šampionat se nastavlja sjutra, od 15 sati igraće Poljska i Holandija, za 18 sati zakazan je duel Slovenija-Danska, dok će program od 21 sat zaključiti Srbija i Engleska. Hvala na pažnji, budite i sjutra uz blog uživo CdM-a.

Rezultati
Grupa A
15.00
Mađarska – Švajcarska 1:3
B. Varga 66 – Dua 14, Ebišer 45, Embolo 90+3.
Grupa B
18.00
Španija – Hrvatska 3:0
Morata 29, Ruiz 32, Karvahal 45+2.
21.00
Italija – Albanija 2:1 
Bastoni 11, Barela 16. – Bajrami 1.

Pobjeda Italije rezultatom 2:1 i prvi bodovi na prvenstvu Evrope.

90′- Velika šansa za Manaja, pobjegao je odbrani Italije, ali nije uspio da savlada Donarumu, otišao je malo ukosa i pa je odbranio njegov šut golman Italije.

80′- Solidan pokušaj Dimarka sa oko 20 metara, ali je siguran Strakoša.

73′- I dalje je lopta uglavnom kod Italijana, koji diktiraju tempo, ali ne uspijevaju da riješe utakmicu.

59′- Nešto se mirnije igra u nastavku u Dortmundu. U međuvremenu je iz Njemačke stigla i tužna informacija da je poginuo jedan navijač prethodne večeri. Opširnije pročitajte OVDJE

46′- Nastavljena je utakmica Italija-Albanija. Azuri vode 2:1.

21.55 – U iščekivanju nastavka utakmice između Italije i Albanije, pogledajte kako selektor Srbije Dragan Stojković najavljuje meč protiv Engleske, koji je na programu sjutra od 21 sat. Najavljuje da se njegov tim neće braniti.

Poluvrijeme u Dortmundu. Ekspresno vođstvo Albanije, pa zaslužen preokret Italije, koja je propustila nekoliko šansi da dođe do ubjedljivije prednosti do odmora.

40′- Nova prilika za Italiju. Sada je Đanluka Skamaka pokušao sa šest metara iskosa sa desne strane. Međutim, Strakoša je odlično intervenisao.

33′- Velika šansa za Italiju. Fratezi je bio pred golom Albanije, ali je stativa sačuvala Strakošu.

30′- Italija kontroliše utakmicu, lopta je uglavnom u posjedu izabranika Lućana Spaletija.

16′-GOOOOLL! Preokret Italije, lijep gol sa oko 18 metara daje Nikolo Barela! Odbijenu loptu iz prve je sjajno poklopio i poslao u mrežu Albanije.

15′ – Nedim Bajrami se upisao u istoriju Evropskih prvenstava kao strijelac najbržeg gola. Dosadašnji rekorder bio je Dmitri Kiričenko, koji je dao gol za Rusiju protiv Grčke na EURU 2004. poslije minuta i sedam minuta igre.

11′-GOOOOLLL! Uzvraća Italija. Odličan skok i gol Alesandra Bastonija nakon centaršuta Lorenca Pelegrinija. 1:1 u Dortmundu.

2′- Odmah odlična šansa za Italiju. Akcija Kijeze i Skamake, ali Pelegrini nije bio precizan sa desetak metara.

1′-GOOOOLL! Šok za Italiju. Kiks Dimarka i gol Nedima Bajramija, vodi Albanija! Samo 23 sekunde prošle su od početka meča.

1′- Šampion je krenuo u odbranu titule, počeo je meč Italija-Albanija.

20.44 – Uoči utakmice protiv Srbije, selektor Engleske Garet Sautgejt komentarisao je šokantnu informaciju koja je danas stigla iz Crne Gore, a tiče se iznenadne smrti našeg Matije Šarkića. Opširnije

20.36 – Selektor Albanije Silvinjo pokušaće da u formaciji 4-3-3 iznenadi “azure”. Evo sastava:

20.32 – Lućano Spaleti odredio je startnih 11 za premijerni meč na prvenstvu Evrope.

19.56 – U iščekivanju sastava za posljednji meč današnjeg programa, pogledajte kako se zabavljaju italijanski i albanski navijači u Dortmundu.

Kraj u Berlinu, odličnih 45 minuta bili su dovoljni Špancima da osiguraju ubjedljivu pobjedu 3:0 protiv Hrvatske. Od 21 sat u B grupi igraće Italija i Albanija.

80′- Brani Unaj Simon udarac Bruna Petkovića sa 11 metara! U nastavku akcije Perišić je asistirao za Petkovića koji je zatresao mrežu, ali je krilni fudbaler Hrvatske ušao ranije u kazneni prostor nego što je to dozvoljeno prilikom izvođenja penala, pa ostaje 3:0!

78′- Penal za Hrvatsku! Poigravao se golman Španije Unaj Simon, loptu mu je oduzeo Lovro Majer, da bi potom Rodri srušio Bruna Petkovića i skrivio jedanaesterac.

65′- Šalje Dalić na klupu Modrića i Kovačića. Na terenu su Sučić i Pašalić. Odmor za dvojicu glavnih igrača sredine terena može da znači i da želi da ih odmori pred nastavak prvenstva jer je teško očekivati da “vatreni” nadoknade tri gola minusa u posljednjoj četvrtini utakmice.

52′ – moglo je da bude i 4:0 – Jamal je propustio zicer, odličan je bio Livaković. Potom je na drugoj strani blizu pogotka bio Stanišić.

Počelo je drugo poluvrijeme.


Poluvrijeme u Berlinu, Španija ima velikih 3:0 protiv Hrvatske i na putu je da pobijedi.

45+2′-GOOOOL! 3:0 za Španiju. Centaršut Jamala i realizacija Danija Karvahala. Velika prednost za Španiju.

41′- Šansa za Hrvatsku, Joško Gvardiol nije bio precizan iskosa sa lijeve strane, sa sedam osam metara.

33′- Sjajno se igra u Berlinu sada. Odličan udarac Brozovića sa 16 metara i još bolja odbrana Simona, da bi odbijenu loptu Majer poslao u spoljni dio mreže. Ostaje 2:0.

32′-GOOOOL! Sjajni driblinzi i pogodak Fabijana Ruiza. Španija leti na 2:0, Hrvatska je u problemu.

30′- Hrvati su odmah krenuli po izjednačenje. Solo akcija Matea Kovačića i udarac, koji brani Unai Simon.

29′-GOOOOL! Alvaro Morata za prednost Španije. Pukla je odbrana Hrvatske prilično naivno, a iskusni napadač je pogodio na dodavanje Fabijana Ruiza.

7′- Pokušao je Alvaro Morata sa oko 20 metara. Siguran je Dominik Livaković.

1′- Počela je utakmica između Španije i Hrvatske.

17.27 – Evo i sastava koji je odabrao selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

17.24 – Za nešto više od pola sata počinje derbi dana između Španije i Hrvatske. Karte je prvi otkrio selektor “furije”, Luis de la Fuente.

17.15 – Nagradu za najboljeg igrača prve današnje utakmice dobio je vezista Švajcarske Granit Džaka.

Kraj utakmice: Švajcarska je savladala Mađarsku 3:1 za prvu pobjedu u grupi A.

90+3 – GOOOOL! Švajcarska je pred pobjedom – Embolo je kaznio grešku štopera Mađarske Orbana i lobovao Gulačija – 3:1. Pogodak pogledajte ovdje.

90′ – pet minuta sudijske nadoknade.

80′ – Mađari prijete, nisu daleko od izjednačenja u drugom poluvremenu.

66′ – GOOOOL! Vraćaju se Mađari u igru, pogodak glavom Barnabasa Varge za 1:2. Pogodak pogledajte ovdje.

46′- Nastavljena je utakmica u Kelnu, Švajcarska zasad ima sigurnu prednost.

Poluvrijeme u Kelnu: Švajcarska pogocima Due i Ebišera vodi 2:0 protiv Mađarske.

45 – GOOOOL! Švajcarska ima 2:0 – potpuno zasluženo. Sada je sa 20 metara Gulačija matirao Ebišer.

37′ – Mađarska gotovo da nije zaprijetila za skoro 40 minuta, Švajcarska vodi i kontroliše dešavanja na terenu u Kelnu.

20′ – velika šansa za Švajcarce – Gulači je zaustavio Vargasa. Švajcarska dominira nakon gola Due, sada je moglo da bude velikih 2:0.

14′ – GOOOOL! Vodi Švajcarska protiv Mađarske – Dua je pogodio mrežu Mađara. Prvobitno je dosuđen ofsajd, ali je VAR presudio – Dua je bio u regularnoj poziciji. Pogodak pogledajte ovdje.

10′ – Mađari su probali iz kontranapada, visoko preko gola je šutirao Šalai.

Mirnih pet minuta fudbala u Kelnu.

1′ – Počeo je meč između Mađarske i Švajcarske.

14.43 – Duel Mađarske i Švajcarske je viđen kao borba za drugo mjesto u grupi A, nakon što je Njemačka dominantno opravdala ulogu favorita protiv Škotske.

14.11 – Poznati su sastavi Mađarske i Švajcarske – rivala od 15 sati u Kelnu.

Najava 2. dana:

Danas se igraju tri utakmice – program kreće od 15 sati kada se u Kelnu sastaju Mađarska i Švajcarska, rivali u grupi A.

Kasnije slijede dva meča u grupi B. Derbi je od 18 časova, u Berlinu igraju Španija i Hrvatska, dok aktuelni prvak Evrope Italija od 21 igra sa Albanijom.

Send this to a friend