Fudbal Titula i tri poraza u aprilu: Budućnost izgubila od Zete na trešnjici (2:1) u prvom meču polufinala Kupa

Babić: Revanš će pokazati da nijesmo u krizi

foto: fk-buducnost.me

Budućnost je u aprilu superiorno osvojila titulu, ali je u ovom mjesecu doživjela nešto neuobičajeno – čak tri puta je teren napustila kao poražena ekipa.

Dva negativna epiloga u prvenstvu bila su manje/više bezbolna zbog ogromne prednosti na vrhu tabele, ali izgubljeni meč u polufinalu Kupa na ,,Trešnjici“ trebalo bi da zamisli ,,plave“ uoči revanša pod Goricom, 5. maja.

Mjeru šampionu u nešto manje od dvadesetak dana dva puta je uzela Zeta – kao gost je slavila u ligi 1:0, a sada kao domaćin sa 2:1 u prvom duelu masovnijeg takmičenja.

Jesu li to znaci krize nedodirljivog sastava na crnogorskoj sceni?

– Nije prijatno poslije poraza, a pogotovo poslije izgubljenog duela u Golubovcima. Nije to ono što smo željeli pred revanš, ali ne bih rekao da smo u krizi. Više mi se čini da je nakon titule došlo do blagog opuštanja, po malo smo bili i nonšalatni u pojedinim trenucima, a to se odrazilo na rezultate u posljednje vrijeme. Poraz od Zete u Kupu treba da bude opomena. Vjerujem da ćemo izvući pouke i vratiti fudbal koji znamo da igramo – rekao je defanzivac Anto Babić.

Budućnost je pred utakmicu u Golubovcima najavljivala pobjedu, a u krajnjem bi bila zadovoljna i remijem sa golovima.

Nije ostvarila ni jedno ni drugo. Sada u revanšu mora da juri trijumf da bi izborila plasman u finale Kupa.

– I da je epilog bio bolji po nas, ništa se ne bi promijenilo za revanš. Mi smo tim koji uvijek ide na pobjedu. Gol zaostatka nije preveliki minus i uvjeren sam da ćemo to nadoknaditi. Ide nam na ruku činjenica da se igraju dvije utakmice. Daćemo sve od sebe da pod Goricom izborimo finale, a nakon toga i da osvojimo trofej. Ova ekipa može do duple krune – ističe mlad štoper.

,,Plavi“ su poveli brzim pogotkom Lazara Mijovića, ali su do poluvremena dozvolili protivniku da okrene rezultat.

U nastavku je Zeta bila opasnija – bliža trećem golu nego Podgoričani izjednačenju.

Ostalo je, ipak, 2:1 iz prvog dijela…

– Počeli smo odlično utakmicu, poveli u petom minutu, ali je onda došlo do pada. Primili smo gol iz prekida, a to nam se rijetko dešava. U finišu poluvremena Zeta nam je i drugi put zatresla mrežu poslije naše nepažnje. U nastavku su oni ,,parkirali autobus“ ispred svog golmana, a čekali su prilike iz kontre. Zaprijetili su nam u par navrata, ali dobro smo pozadi zatvorili. Jasno je da možemo i moramo bolje. Potrudićemo se da se već u neđelju vratimo na pobjednički put, te da napravimo pozitivnu uvertiru uoči revanša u Kupu. Zeta će biti silno motivisana, juri Evropu, ali i mi imamo ogromnu želju da prvi put u klupskoj istoriji osvojimo duplu krunu – naglašava dvadeset jednogodišnji Nikšićanin.

Budućnost u narednom kolu Telekom 1. CFL igra gradski derbi sa Titogradom.

– Titograd se grčevito bori za opstanak, ali mi gledamo sebe. Vrijeme je da pokažemo reakciju i upišemo pobjedu – zaključio je Babić.

Ivanović pozitivan na korona virus

Krilni napadač Budućnosti Igor Ivanović pozitivan je na korona virus.

Reprezentativac ,,plavih“ trebalo je da počne meč na ,,Trešnjici“, ali je u posljednjem trenutku otpao nakon što je dobio rezultat testa na kovid-19.

Brzonogi ofanzivac provešće 14 dana u samoizolaciji…

– Odsustvo Ivanovića za nas je veliki hendikep. Vijest da ne može da igra zbog korone poremetila nas je pred meč sa Zetom. Najvažnije je da Igor što lakše i brže prebrodi koronu. Ne znam hoće li biti spreman za revanš, ali vjerujem da će igrati finale – rekao je Anto Babić, defanzivac crnogorskog prvaka.

Send this to a friend