Fudbal Boris kopitović već osvojio trofej

Bjelorusija slavi Borisov BATE, korona je u drugom planu

Boris Kopitović

Kovid-19 je zaustavio loptu praktično u svakom kutku naše planete, život je stao tokom prethodna dva mjeseca svuda osim u Bj elorusij i. Za mnoge možda nerazumljiv potez, ali dok je ostatak svijeta bio opsjednut opasnim virusom, Bjelorusi su prkosili i igrali fudbal.

Igraju ga i ovih dana, a u nedjelju su se rješavale i važne stvari u toj zemlji BATE Borisov, našeg Borisa Kopitovića, preko aktuelnog šampiona Dinama iz Bresta “zagrlio” je Kup. I to nakon “ludnice” u 121. minutu velikog finala (1:0).

“Ovaj osjećaj je nevjerovatan osvojiti Kup sa timom kakav je BATE zaista je predivan osjećaj i jedan od najljepših u mojoj karijeri”, poručio je iz Bjelorusije za Dnevne novine Kopitović.

A sada juriš na duplu krunu

Trijumf u Kupu još je draži igračima i navijačima BATE Borisova, kada je poznato da je upravo Dinamo Brest prošle sezone prekinuo trinaestogodišnju dominaciju “žuto-plavih” u domaćem šampionatu. Boris i BATE sada su spremni da i ovaj (važniji) pehar vrate u svoju trofejnu salu.

“Naravno, cilj je osvajanje lige, a samim tim uzimanje duple krune to je nešto o čemu maštamo”, jasan je Kopitović.

Uz sve to, Dinamo Brest je jedan od najvećih rivala tima sa “Borisov arene” “Da, oni uz Šahtjor iz Saligorska”

Crnogorski štoper finale Kupa igrao je od finiša prvog poluvremena, kod pogotka u 121. minutu nije imao sreće da upravo on riješi meč, a tokom “regularnih” 90 minuta imao je i atraktivan pokušaj “makazicama”.

“Kako da ne žalim za tim ‘makazicama” to da je ušlo ne bih spavao danima (smijeh), ali svakako bio je to lijep potez. Zbog takvih momenata publika i dolazi na stadione”, objasnio je Kopitović.

Miran život i miris Evrope

Osim napada na domaću krunu BATE će tokom ljeta juriti i plasman u Ligu Evrope, što i ne bi trebalo da bude prevelika prepreka za klub koji je posljednjih godina često igrao i Ligu šampiona.

“BATE je slobodno mogu da kažem redovan učesnik evropskih takmičenja, tako da se nadamo i ove godine plasmanu u Ligu Evrope” istakao je reprezentativac Crne Gore.

Na kraju, kakav je život u Bjelorusiji dok svijet stoji zbog pandemije?

“Miran, nema mnogo gužve na ulicama i ne priča se toliko o koroni kao u drugim zemljama tako da nismo mnogo osjetili pandemiju” zaključio je Kopitović.

Send this to a friend