Fudbal

Da ovo bude lijepa avantura

Kreće crnogorska evropska priča. Kao i svakog ljeta, mečevi koji se prate sa velikom pažnjom (iako obično ne potraju dugo), a prvi će na scenu OFK Titograd. Sa željom da prije svega popravi utisak nakon prošlogodišnjeg košmara, iako je rival sada mnogo, mnogo jači.

Ivan Novović je sa OFK Titogradom prošao naljepše, ali i najtraumatičnije evropske avanture. Bio je dio tima koji je stizao do Sevilje (preko Videotona i Senice), koji je bio bolji od Nefčija, glatko izbacio Gandžasar, pa koji je ispadao od moćnog Ludogoreca, ali i parirao jakom Šturmu. Ali i ekipe koja je prošlog ljeta ispala od totalnih amatera ekipe B36 sa Farskih ostrva.

“Nemojte me podsjećati na to”, počinje priču za Dnevne novine, univerzalac Titograda i nastavlja u dahu: “Senzacionalna eliminacija svima u klubu je teško pala, nijesmo smjeli to sebi da dozvolimo”.

Upravo je ovo šansa, i pored snage protivnika, da se na neki način iskupite pred simpatizerima, ali i pred cjelokupnokm domaćom javnošću…

“Imamo obavezu da popravimo utisak, da svi zajedno zaboravimo Farane. Cijelu sezonu igramo, borimo se na našim terenima, da bismo stigli do evropskih mečeva. Sada smo tu, želimo da pokažemo da imamo kvalitete. Da se ponove naprimjer Nefči ili Videoton, da nas po tome ljudi pamte”.

A tim novog trenera Dragoljuba Đuretića u mečeve sa bugarskim velikanom ulazi kao apsolutni autsajder. Što zbog činjenice da je pola tima napustilo Stari aerodrom tokom ljetnje pauze, što zbog protivnika koji u svojima redovima ima 10 stranaca, bugarske reprezentativce, iskusnog Ljupka Petrovića na klupi u ulozi savjetnika…

“Po svim parametrima su bolji od nas, ali u fudbalu se to mora dokazati na terenu. Gledali smo njihove mečeve, imaju izuzetno kvalitetan tim. Do samog kraja prvenstva su se sa Ludogorecom borili za titulu (prim.aut. samo boda zaostaka na kraju trke), imaju u svojim redovima Brazilce, Portugalce, zaista su moćan tim..

Kakav Titograd možemo očekivati u utorak od 19.30h na stadionu Bugarske armije u Sofiji?

“Prije svega, motivisan. Tim je pretrpio velike promjene, ali smo u pripremnim mečevima djelovali dosta dobro. Svjesni smo, međutim, da će dosta toga zavisiti od CSKA. Pretpostavljam da ce diktirati tempo, a mi ćemo pokušati da ih ugrozimo iz kontri i polukontri”, objašnjava Novović, uz napomenu da bi činjenica da Bugari već razmišljaju o Osijeku, protivniku u narednoj kvalifikacionoj rundi, mogla da bude prednost za romantičare:

“Rasterećeni smo apsolutno i vjerujem da uz pravi pristup možemo da napravimo iznenađenje”, kaže nam tridesetogodišnji Novović, nakon Mirka Raičevića (37 godina), Radomira Đalovića (36) i golmana Saše Ivanovića (35) najstariji igrač romantičara.

Đalović nam mnogo znači

Radomir Đalović je uz nigerijskog štopera Ajanu Činedua jedino pojačanje romantičara u ljetnjem prelaznom roku. A iskustvo i znanje nekadašnjeg reprezentativca mnogo znači ekipi Titograda to će sigurno biti vidljivo u domaćem prvenstvu, ali bi moglo da bude prevaga i u evromečevima…

“Ekstra pojačanje, svakom timu bi tako dobar napadač značio. Moraćemo, međutim, da mu pomognemo, da budemo jaki kao tim. Prošli smo zajedno svi ove mini pripreme pred Evropu i nadam se da možemo da budemo dobri”, ističe Novović.

OFK Titograd će u Sofiji vjerovatno nastupiti u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Ivanović, Roganović, Ajana, Banović, Živković Raičević, Nikolić, Pavlović, Mendi, Novović, Đalović.

Send this to a friend