Fudbal

Fokus na prvenstvo poslije plasmana u polufinale Kupa

foto: FK Sutjeska

Pošto su stavili tačku i na revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Crne Gore, Nikšićani su odahnuli što se tiče tog takmičenja.

Ali, svjesni su da sebi ne smiju dozvoliti bilo kakvo opuštanje, bar još dvije sedmice.

I dalje su prvi na tabeli, ali zahvaljujući remiju koji su izborili minulog vikenda protiv direktnog konkurenta na “Trešnjici”, a to znači da im je sad preokupacija Grbalj, posljednja jesenja utakmica koju će igrati kraj Bistrice.

“Igalo smo na svom terenu dobili 2:0, pa se ta druga utakmica, koja je odlagana zbog nevremena, doživljavala kao čista formalnost. Ipak, nijesmo je tako mi kao glavni akteri doživljavali i ispostavilo se, s razlogom. Jak je vjetar duvao, njima je pripalo prvo, a nama drugo poluvrijeme. Nije iskorišćeno mnogo prilika, nama se i mreža jednom zatresla, mada se to, bar kad pričamo o Kupu, ove sezone nije često dešavalo. Imali sjajnu realizaciju od meča sa Crvenom stijenom, pa preko Iskre, do Igala”, rekao je fudbaler Sutjeske Marko Vučić.

Vjeruje da će i u šampionatu odigrati na nivou do kraja prvog dijela sezone.

“Sad samo razmišljamo o Grblju, on je nama uvijek nezgodan protivnik, a svjesni smo i da su našim pratiocima na tabeli narasli apetiti. Ne bi valjalo da lidersku poziciju prepustimo nekom u završnici polusezone. Nije ostalo još mnogo. O derbiju i Budućnosti ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme, sad su nam prioritet ,,trikolori”, kazao je prvotimac šampionskog sastava.

Send this to a friend