Fudbal

Gorak ukus zbog neisplaćene plate

Uroš Đuranović novu sezonu dočekaće u novoj sredini, najvjerovatnije u inostranstvu. Dobre igre iz uspješne sezone u Dečiću, najboljoj u istoriji tuškog kluba, ne prolaze nezapaženo. Krilni napadač ima razloga da bude ponosan.

Bivši mladi reprezentativac se ipak, sa ukusom gorčine, osvrće na posljednje dane u Dečiću, nakon kraja prvoligaške sezone.

“Toliko toga smo lijepog uradili ove sezone, ispisali istoriju kluba i postavili klupske rekorde kao što su broj utakmica bez primljenog gola, prva pobjeda protiv Budućnosti pod Goricom, osvojenih 50 bodova što je rekord od kada klub postoji. Nažalost za sve te lijepe stvari nijesmo bili nagrađeni od uprave. Čak na zaprepaštenje, moje i svih igrača, ostali smo kratki za tu posljednju desetu platu. Čak su nam odbili svima i stručnom štabu na devetu platu po 50 eura uz objašnjenje da je falilo novca. Tako da smo na odmor otišli bez eura u džepu”, kazao je Đuranović.

Bivši napadač Iskre ipak po mnogo čemu dobrom pamtiće sezonu u Tuzima. Prije svega zbog onoga što je dijelio sa saigračima i stručnim štabom.

“Cijelu sezonu smo se borili za Evropu i vrh tabele, predvođeni sa trenerom Mulalićem i stručnim štabom pružali smo maksimum na svakom treningu i utakmici. Bila je ovo lijepa godina i zadovoljstvo je bilo dijeliti svlačionicu sa tim momcima”, kazao je Đuranović.

Iza Uroša je sezona u kojoj je postigao četiri gola i dodao šest asistencija na 29 prvoligaških utakmica, uglavnom na poziciji desnog krila ili krilnog napadača. Želi da nastavi da napreduje.

“Sada sam slobodan igrač, u potrazi sam za novim klubom. Poziva ima, sve ponude su van granica Crne Gore tako da se nadam da će u narednih nekoliko dana biti poznat moj novi klub. Ukoliko se ne bih dogovorio, naravno ne isključujem opciju da nastavim karijeru u nekoj drugoj sredini u Crnoj Gori”, zaključio je Uroš Đuranović.

Send this to a friend