Fudbal 1.CFL

Jezeru odgovara bod, Iskri tri

Da bi Jezero sačuvalo prvoligaški status bez baraža dovoljno je da ne izgubi od Iskre u posljednjem kolu šampionata.

Plavljanima igraju dva rezultata, dok Danilovgrađanima na putu do istog cilja odgovara pobjeda kako ne bi zavisili od epiloga utakmice pod Golubinjom, gdje Rudar čeka Podgoricu.

“Kada smo bili u rizičnoj zoni, razmišljali smo o ovakvoj situaciji da u posljednjem duelu rješavamo status u eliti. Imali smo odličnu seriju koja nas je izdigla na tabeli i možda smo mogli sve da završimo do sada. Ipak, zavisimo od sebe, a to je najvažnije”, rekao je trener Milija Savović, koji nastavlja:

“Nama je dovoljan bod, ali nećemo igrati na remi. Ulazimo u utakmicu sa planom da damo gol, da u krajnjem pobijedimo, a ako u tome ne uspijemo, nego bude neriješeno bićemo prezadovoljni. Kada smo se ljetos vratili u Telekom 1. CFL, ambicije su bile da tu i ostanemo. Blizu smo”, ističe kormilar Plavljana.

Jezero je tokom sezone svakog rivala savladalo makar jednom, osim Budućnost i Iskru.

“Biće teško i danas. I Iskra ima svoja razmišljanja, treba da pobijede da bi sigurno izbjegli baraž. Dobra su ekipa, ali mi gledamo sebe. Pokazali smo da možemo kvalitetno da izgledamo na terenu, a nadam se da ćemo imati jedan trijumf protiv Iskre”, kaže Savović.

Više nema popravnog

Iako postoji dosta matematičkih opcija kako će nakon poslednjeg kola izgledati konačan poredak na začelju tabelu, ,,crveno-bijeli” će nastojati da u direktnom okršaju sa Jezerom riješe dilemu ostanka u društvu najboljih bez baraža.

“Nema više popravnog i zato moramo biti na visini zadatka i potpuno koncentrisani do posljednjeg minuta kako bismo se uzdignuta čela vratili sa odlučujućeg megdana. Domaćin ima odličnu ekipu i svoj sistem igre za bilo kog protivnika tako da moramo biti oprezni u odbrani i efikasni u napadu. Znam da neće biti nimalo lako, ali vjerujem u mladiće koji su iznijeli teret ovog šampionata i koji će ostaviti srce na terenu. Imamo kvalitet i snagu da se i u naredne sezone takmičimo u Prvoj ligi, tako da i u ovom okršaju učinićemo sve da osvojimo tri boda i sačuvamo prvoligaški status”, rekao je trener Srđan Nikić i dodao da će u Beranama biti uskraćen za odsustvo Petrovića, Đorića, Rogošića i Kumburovića, koji već duže vrijeme kubure sa povredama.

Za razliku od njih, na teren se vraća pouzdani kapiten Miloš Drinčić.

Send this to a friend