Fudbal

Kom se sprema za baraž

foto: Iva Mandić

Kom Eurozox pokušaće preko baraža da izbori opstanak u prvoligaškom društvu.

Ostala je, doduše, teoretska šansa da Zlatičani uplove u luku spasa uslov je da pobijede Petrovac, te da Iskra u Tuzima izgubi od otpisanog Dečića.

U takav epilog posljednjeg kola gotovo da ne vjeruju ni fudbaleri Dušana Vlaisavljevića koji već razmišljaju o potencijalnom protivniku u doigravanju.

“Teško je očekivati da Iskra izgubi od Dečića i spremni smo da kroz baraž tražimo opstanak u eliti. Vidjećemo hoće li to biti Mladost Lješkopolje ili Lovćen. Nama je svejedno, iz razloga što nas svakako čeka težak dvomeč. Ipak, vjerujemo u sebe i kvalitet koji imamo. Moramo da odigramo najbolje što možemo jer je to uslov da ispunimo primarni cilj”, rekao je napadač Boris Kopitović.

Zlatičani su prošlog vikenda nakon poraza od Budućnosti izgubili posljednju realnu mogućnost da opstanak riješe u regularnom dijelu prvenstva.

“Podbacili smo prošlog vikenda na svom terenu, ali i pored toga imali smo šut za remi u sudijskoj nadoknadi. Budućnost je bila bolja, da je tako igrala cijele sezone vjerujem da bi osvojila titulu. Protivnik je bio mnogo motivisan da nas pobijedi. Uspio je u tome i tako osigurao drugo mjesto, dok smo mi ostali u opasnoj zoni. Nadam se da ćemo se na kraju i mi radovati. Zelja svih nas je da Kom Eurozox i naredne sezone bude dio prvoligaške scene”, ističe korpulentni golgeter. Podgoričani u subotu dočekuju Petrovac, još jednu ekipu koja će igrati u baražu.

“Imamo kadrovskih problema, ali to ne mijenja naše ambicije. Uradićemo sve da u pobjedničkom raspoloženju dočekamo utakmice baraža”, zaključio je Kopitović.

Tags
Send this to a friend