Fudbal

Korać vodi ka eliti

Za istorijske momente malezijskog kluba po imenu UiTM zaslužan je Žarko Korać.

Popularne “lavske trupe” nikada nijesu bile bolje plasirane od petog mjesta u Premijer ligi (druga liga), a sada su treće na tabeli. Nikada nijesu razmišljale o plasmanu u eliti (Super liga), a sada je to realnost. Veliki napredak u rezultatima i ambicijama stigao je sa angažovanjem crnogorskog napadača koji golovimanosi ekipu.

Korać je odigrao sedam utakmica i potpisao devet pogodaka, od čega čak dva puta ,,het trik”. Prvi je strijelac prvenstva, a u martu i aprilu je bio najbolji igrač lige. Samim tim, u prošla dva mjeseca zauzeo je mjesto u idealnom timu šampionata.

“Kasnije sam se priključio timu i preskočio prve četiri utakmice. Nakon toga sam se ustalio u startnu postavu i odmah počeo dobro da igram. Postigao sam dva ,,het-trika”, dao devet golova za sada. Krenulo je kako treba, zadovoljan sam, ne samo zbog igara, svojih i ekipe, već i ovdašnjeg života i klime koji prijaju i meni i porodici. Povratak u Maleziju je bio prava stvar”, rekao nam je Korać, koji nastavlja:

“Kada sam došao, klub je imao cilj da bude plasiran na petom-šestom mjestu, ali ciljevi su sada porasli. Trenutno smo treći, ali to je kao da smo drugi jer vodeći Johor, koji je filijala istoimenog kluba, najboljeg u Maleziji, aktuelnog šampiona države, nema pravo da uđe u elitni rang. Šansa postoji, borićemo se. Imamo kvalitet da izborimo plasman u najbolje društvo, što bi bio istorijski uspjeh našeg kluba”, ističe Korać.

Iskusni golgeter je tokom karijere nastupao za Zetu, Grbalj, Vojvodinu, moldavski Šerif, izraleske timove Hapoel Haifu i Beitar Jerusalim, tajlandski Sisaket, a jedno vrijeme bio je i u malezijskoj Manceri Kuantan. Sadašnje iskustvo u toj zemlji je neuporedivo bolje.

“Moj prethodni klub u Maleziji je imao finansijskih problema i nijesam se mnogo zadržao. Sada je sve u najboljem redu. UiTM je stabilan klub, živim u odličnom kompleksu u predgrađu Kuala Lumpura, odlično sam prihvaćen. Znam što se od mene očekuje. Potpisao sam ugovor na godinu i nadam se da ću pomoći ekipi da postane dio elitnog ranga”, zaključio je Korać.

Send this to a friend