Fudbal

Moralni šampioni u posljednjem naletu

Igrali su izuzetno lijep fudbal, na terenu osvojili najviše bodova (zbog dvostrukog ulaska kažnjenog bivšeg predsjednika Radojice Božovića u službene prostorije oduzeto im je pošteno stečenih šest bodova), ali će vrlo vjerovatno morati da se zadovolje samo drugom pozicijom.

Zeta je pred meč sa Bokeljom u poziciji da joj osma uzastopna pobjeda garantuje Evropu. Ne i titulu prvu nakon one istorijske prije ravno deset godina, jer Budućnost ima zicer protiv Jedinstva na najvećoj crnogorskoj areni.

“Uradili smo sve što je do nas, u fantastičnoj smo seriji i hoćemo da završimo sezonu u pobjedničkom ritmu”, kaže Goran Milojko, nezamjenljivi vezista tima sa “Trešnjice”. “Žao mi je što je Bokelj u situaciji da na našem terenu igra za spas, ali iskreno mislim da nemaju šta da traže”.

“Trešnjica” bi mogla ponovo da bude tijesna da primi sve one koji će doći da se poklone izabranicima Dušana Vlaisavljevića. Za sve ono što su uradili u ovoj uzbudljivoj sezoni, posebno u drugoj polovini zaslužili su punu tribinu.

“Imamo veliku želju da se od navijača oprostimo dobrom igrom, novom pobjedom i slavljem zbog plasmana u Evropu. Bila bi to zaista lijepa tačka na našu sezonu”, poručuje Milojko.

Bokelj će od starta utakmice morati da juriša tim iz drevnog grada od dolaska Milorada Malovrazića ne zna za poraz. Kotorani u posljednih sedam mečeva imaju tri pobjede i četiri remija, ali kasno su upalili motore… U posljednjoj rundi potrebno im je čudo kao bi se dokopali baraža i mogućnosti da i naredne sezone igraju elitu. A ne tako davno (prošlog ljeta) predstavljali su našu zemlju u Evropi.

“Nadam se da može sve da nam se poklopi, da slavimo na Trešnjici, a da Grbalj protiv Petrovca odbrani domaći teren. Stižemo u najjačem sastavu, puni motiva, u dobroj formi, i iako ne zavisi sve od nas, potrudićemo se da iskoristimo svaku šansu za opstanak”, jasna je poruka stratega Kotorana, popularnog Đemba.

Zeta protiv Bokelja – meč za fudbalske sladokusce, pred sigurno dobro popunjenom “Trešnjicom”.

Send this to a friend