Fudbal

SPFSCG: Škrijelj najbolji igrač, Korać prvi strijelac, bez igrača Dečića u timu sezone

foto: Dejan Panić/Dan

Fudbaleri prvoligaških timova izabrali su najbolje u sezoni koja će biti zaključena za dvije večeri, nakon finala Kupa između Budućnosti i Jezera.

Na već tradicionalnoj ceremoniji u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera proglašeni su najbolji igrač, strijelac, kao i tim sezone.

Demir Škrijelj, fudbaler Mornara i novi reprezentativac Crne Gore izabran je za igrača sezone. Bio je lider Barana u istorijskoj sezoni u kojoj je klub sa Topolici osvojio drugo mjesto na tabeli i izborio prvi put plasman na međunarodnu scenu. U godini u kojoj je Mornar proslavio vijek postojanja, barski tim igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Treći put u karijeri Žarko Korać najbolji je strijelac crnogorskog šampionata. Nakon što je još prije 17 godina dao 16 golova u sezoni kada je sa Zetom bio prvak države, pa učinka od 15 pogodaka u sezoni 2012/13. iskusni napadač je ove sezone dao 18 pogodaka i ubjedljivo došao do zvanja prvog golgetera.

U idealnom timu nema nijednog igrača zvaničnog šampiona Dečića, a uslov da neki fudbaler bude u konkurenciji je da sezonu provede u istom timu.

U najboljem timu domaćeg prvenstva nalaze se golman Petrovca Marko Kordić, defanzivci Sutjeske Dragan Grivić i Anto Babić, štoper Mornara Jovan Baošić, bek Budućnosti Ognjen Gašević, vezisti kluba sa stadiona pod Goricom, Vasilije Adžić i Miloš Brnović, zvanično najbolji igrač sezone Demir Škrijelj iz Mornara, dok su mjesta u napadu rezervisana za Žarka Koraća iz Jedinstva, Slobodana Babića ofanzivca Petrovca i Aleksu Maraća, napadača Mladosti iz Donje Gorice.

 

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
DajgleŠampioni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šampioni
Gost
Šampioni

Koji apsurd, u najboljem timu nema niko iš redova šampiona, koja ljubomora.

Dajgle
Gost
Dajgle

Vise, koje namjestanje… Ljubomora na Dečić, jes, igraju prelijep fudbal 😆

Send this to a friend