Fudbal 1.CFL

Sutjeska čeka pauzu: Mislima u Evropi

foto: FSCG

Još jedna goleada Sutjeske i Budućnosti, očekivana, budući da su igrali najveći rivali crnogorskog fudbala, a meč je i suštinski bio revijalni, pošto je tim Milije Savovića prije dva kola obezbijedio titulu.

Iako Nikšićani nijesu igrali u pretjerano podmlađenom sastavu, Budućnost je vodila 3:0, gosti su se u nastavku prenuli, smanjili na 3:2, a kada je Savović u finišu odlučio da „izmiješa karte“, Mijović je postavio konačan rezultat (4:2).

Do kraja sezone Sutjeska će igrati još sa Petrovcem i Mornarom i jasno je da te utakmice nemaju značaj kakav je imao derbi, pa je za očekivati i da Savović pruži šansu najmlađima jer među njima mora tražiti čvrst oslonac za narednu sezonu.

Kapiten Sutjeske Vladan Giljen je golman koji je ove sezone primio ubjedljivo najmanje golova i teško su mu pala četiri pogotka pod Goricom, ali vjeruje da je toliko opuštenijoj igri njegovog tima doprinijela i činjenica da je odavno već poznato kome ide trofej.

“Nijesmo dobro ušli u meč i to je više nego jasno. Drugo poluvrijeme je bilo sasvim drugačija priča iako se bilo kojoj ekipi teško vratiti nakon tako ubjedljivog vođstva protivnika. Da smo igrali od početka kao u nastavku sigurno ne bismo izgubili”, priča Giljen, koji je kod 1:0 odbranio penal Petroviću.

“Što je bilo, bilo je. Zasluženo je slavila Budućnost i očigledno je da nam ne odgovaraju u finišu šampionata. Želimo im da osvoje Kup i što bi drugo, a na nama je da se već pripremamo za evropske mečeve, naprije kroz preostala dva meča, a onda i prijateljske utakmice. Valjalo bi ovog ljeta da napravimo iskorak na međunarodnoj sceni”, riječi su najboljeg čuvara mreže na crnogorskoj fudbalskoj sceni Vladana Giljena.

Send this to a friend