Fudbal

Sutjeska i Rudar s istim ciljem

foto: FK Sutjeska

Realno je bilo da su Nikšićani, bar prije nekolika kola, prebrinuli brige o izlasku na međunarodnu scenu kad ih je već bilo krenulo, ali…

Iskra im je održala lekciju u Danilovgradu i dovela ih u situaciju da sad, ukoliko žele u Evropu, moraju osvojiti Kup. Svako ostalo isčekivnje moglo se pripisati samo ludoj sreći… I, uz to, izabranici Nikole Rakojevića, podrazumijeva se, danas moraju pobijediti Rudar. Možda bi neko rekao da će to biti lako, ali bilo je lako i prošlog vikenda i sedmicu ranije i dvije, pa…

Ipak, jasno je šta je činjeti Nikšićanima moraju dobiti Rudar, a Kup Crne Gore ni pod razno ne bi smjeli ispustiti. I to sve sa desetkovanim timom, jer gotovo je već izvjesno da u ta dva meča neće zaigravati Ivanović ni Bošković, jer su povrijeđeni. Nikola Rakojević svjestan je težine zadatka.

“Sad smo tu gdje smo i treba da danas odigramo najbolje što možemo. Suvišno je podsjećati šta nam znače ova dva napadača, ali… Treba da dobijemo, a onda ćemo se usredsrediti na sami finiš najmasovnijeg takmičenja”, kazao je kratko strateg nikšićkog prvoligaša.

Kapiten Sutjeske Vlado Giljen vjeruje da danas ne mogu kiksati, da su svi do jednog svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj su se našli, prokockavši zicere i zahvaljujući nedostatku sreće.

“S Rudrom je uvijek teško igrati, pa ni danas neće biti drugačije. Eto, šampionat se zakomplikovao u samoj završnici, mnogima narasli apetiti, a zna se koliko ekip izlazi na međunarodnu scenu. Ko zna, možda i u posljednjem meču bude iznenađenja. Kraj Bistrice neće, bez obzira što smo pod pritiskom i što nećemo igrati u najjačem sastavu”, riječi su Giljena.

Izbjeći baraž

Rudar umjesto borbe za trofeje ove sezone vodi bitku za spas. Pljevljaci će danas juriti trijumf, ali zbog ,,mršavog“ učinka moraju da se nadaju da Grbalj neće savladati Petrovac.

“Ovo je utakmica koja može da nam donese dosta. Imamo priliku da poslije svega izbjegnemo baraž i daćemo sve od sebe da u tome uspijemo. Znamo da ne zavisi sve od nas, ali razmišljamo o pobjedi. Ali, isto tako moramo biti svjesni da gostujemo ekipi koja je odigrala odlično proljeće, posebno nakon dolaska trenera Nikole Rakojevića. Dakle, neće biti lako. U svakom slučaju, vjerujem da uz malo sreće možemo izbjeći baraž”, kazao je Draško Božović, ofanzivac Rudara.

Send this to a friend