Fudbal

UEFA potvrdila: Barselona igra u Ligi šampiona

Evropska fudbalska unija potvrdila je u četvrtak da će Barselona ove godine učestvovati u Ligi šampiona.

Iz UEFA su, uz potvrdu da će Barselona učestvovati u takmičenju, naveli i da i pored ove dozvole postoji mogućnost da istraga o „slučaju Negredo“ zbog koga je učešće Barselone u Ligi šampiona i bilo pod znakom pitanja, može ponovo da bude otvorena. UEFA je potvrdila da za nju u ovakvim slučajevima ne postoji zastarjelost.

U slučaju oko plaćanja koja je Barselona imala prema firmi nekadašnjeg sudije Hosea Marije Enrikeza Negreire koji je pokrenut pred sudom u Španiji za sada nema dokaza o nedozvoljenim radnjama.

„Barseloni je privremeno odobreno učešeće u UEFA klupskim takmičenjima za sezonu 2023/24. Barselona je dužna da proaktivno obavještava etičke i disciplinske inspektore o napretku istrage koja je u tiku i da dostavi sve dokumente i informacije koje se od nje traže“, stoji između ostalog u saopštenju UEFA.

Tužilaštvo u Španiji Barselonu tereti za korupciju u sportu, prevaru i falsifikovanje dokumanata, uz ograničenje da su neka dijela iz ovog slučaja zastarjela jer se odnose na period od 2001. do 2018. godine.

Iz UEFA su odmah najavili da za njih zastarjelost ne postoji te da će budno pratiti šta se u ovom slučaju dešava.

Ali, kako stvari stoje ovo pitanje neće biti od bilo kakvog značaja za predstojeću sezonu kada je u pitanju elitno UEFA takmičenje.

Send this to a friend