Fudbal

Vučić: Sješću sa Džajićem i Stojkovićem, očekujem promjene u fudbalu, ne možemo biti prvi, ali možemo da budemo među osam

Aleksandar Vučić (Foto: Printscreen)
Aleksandar Vučić (Foto: Printscreen)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio o fudbalskoj reprezentaciji Srbije, poručujući da očekuje promjene.

Vučić je gostovao u dnevniku na televiziji “Pink”, a jedna od tema je bio neuspjeh Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Na pitanje novinara da li je Srbija doživjela debakl, Vučić ovako odgovara.

“Možda je to pretjerano, ali svakako je doživjela neuspjeh”, kazao je.

Očekuju se razgovori za sedam do 10 dana, kada će se razgovarati o tome kako da ima rezultate u fudbalu i rukometu.

“Ne bavim se ja time i neću da uđem u klub koji će da pljuju po Džajiću i Stojkoviću, oni su legende srpskog fudbala. Narod je zaslužio više, to mislim. Kao što mislim za naš rukomet. Sad to ne znači da mrzim Milenu Delić ili nešto, naprotiv…Danas sam razgovarao sa njom. Nemamo vremena sad, imamo mnogo posla mi i ljudi u vladi. Za sedam do 10 dana ćemo svi da razgovaramo i kako da u rukometu počnemo da imamo rezultate, kako i u fudbalu da počnemo da imamo bolje rezultate”, rekao je Vučić.

Mora da se, poručuje, prevaziđe gubitnički pristup.

“Posebno ćemo da razgovaramo kako da prevaziđemo gubitnički pristup. Po kojem, sem da primimo pet ili 10 golova, budemo srećni. Ne, mi ćemo biti srećni samo kad pobjeđujemo”, istakao je Vučić.

Nada se boljim rezultatima u nastavku.

“Ne mogu da nadoknadim 300 godina zaostajanja za nekim. Nisam srećan kada smo mi na sredini razvoja po stopi rasta u Evropi. Ja sam srećan kada smo u 5 ili 6, ali ne kada smo 20 ili 35. Ne mogu tad da budem srećan. Dođe i neko vrijeme, ali ne mogu da kažem da sam tada srećan i zavoljan. Naš narod je naučio da po stopi rasta možemo da budemo prvi. Ne možemo možda da budemo prvi u fudbalu, ali možemo da budemo među osam”, uvjeren je.

“Ulažemo veliki novac. Ako pogledate primanja i sve drugo i na Evropskom fudbalskom prvenstvu i u tome smo u vrhu. Tražimo rezultate. Sješću sa jednim i drugim Draganom, Džajićem i Stojkovićem, sješće i važniji ljudi, oni koji odlučuju, ali ja hoću i prijateljski da ih čujem, to su moji drugovi.”

Da li će se razgovarati o ostavci?

“Neću da pričam o ostavkama ili bilo čemu. Ja očekujem promjene u fudbalu i rukometu. Kakve će se desiti ili ne, to ćemo da vidimo. Niko više u Srbiji neće da se zadovoljava 17. mjestom u Evropi ni u čemu. Hoće da budu vrhu, kao kad može Hrvatska do juče, Gruzija danas.”

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Mr.Cinikziki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mr.Cinik
Gost
Mr.Cinik

Sada mislim da se nece Srbija ni plasirati na zavrsnicu prvenstva:)

ziki
Gost
ziki

a ko si ti prijatelju?/??strucnjak za fubal,ti ceca oni glumci i dvorske lude sa estrade. JADNA SRBIJA

Send this to a friend