Fudbal

Zlatko Dalić objavio spisak Hrvatske za Euro 2024

EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Zlatko Dalić je otvorio karte – selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske saopštio je spisak od 35 igrača za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Na spisku se nalaze…

Golmani: Livaković (Fenerbahče), Ivušić (Pafos) Labrović (Rijeka), Kotarski (PAOK)

Odbrana: Juranović (Union Berlin), Stanišić (Bajer Leverkuzen), Erlić (Sasuolo), Šutalo (Ajaks), Vida (AEK), Pongračić (Leče), Gvardiol (Mančester siti), Sosa (Ajaks)

Sredina: Modrić (Real Madrid), Brozović (Al Nasr), Kovačić (Mančester siti), Majer (Volfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Ivanušec (Fejenord), Baturina (Dinamo), L. Sučić (Salcburg), Vlašić (Torino)

Napad: Budimir (Osasuna), Kramarić (Hofenhajm), Petković (Dinamo), Perišić (Hajduk), Pjaca (Rijeka), Marko Pašalić (Rijeka)

Rezervni spisak: Barišić, Ćaleta-Car, Jakić, Kotarski, Fruk, Ljubičić, Matanović, Sigur, P. Sučić.

“Vatreni” će se okupiti 26. maja, kada će imati prijem kod predsednika.

“Znam da puno možemo, ali ponavljam da ima puno velikih reprezentacija na EURO. Pritiska nema jer je Hrvatska napravila jako puno. Digli smo letvicu jako visoko, a to realno nije normalno. To što je Hrvatska napravila… Engleska je u zadnjih 58 godina osvojila samo jednu medalju, a Hrvatska tri, odnosno četiri ukupno. Hrvatska je pokazala da smo najbolji kad je najteže, svjesni podrške stotina hiljada naših navijača u Njemačkoj. Pokušaćemo da ne razočaramo”, rekao je Dalić.

Hrvatska će na EURO igrati protiv Italije, Španije i Albanije.

Send this to a friend