Košarka

Bogavac: Odigrali smo pametnije nego protiv Grčke

foto: KSCG

Akropolis kup u Atini pokazao je da selektor Boško Radović ima u liku najmlađeg novog aduta – Luku Bogavca.

– Mislim da smo odigrali dosta bolje i pametnije za razliku od meča protiv Grčke na startu turnira. Bahami su, takođe, ozbiljna ekipa sa iskusnim NBA igračima, tako da mislim da je i ovo bila dobra provjera pred turnir u Rigi – kazao je Bogavac.

Član SC Derbija svjestan je bilo oscilacija, ali za razliku od prvog dijela meča, kada je naša selekcija imala 13 poena zaostatka, u nastavku smo uspeli da dođemo do dvocifrene razlike.

-Protiv Bahama smo oscilirali tokom utakmice, u drugom poluvremenu smo imali mali pad, ali smo, isto tako, pokazali neke dobre stvari, a loše ćemo probati da ispravimo kad se vratimo u Crnu Goru – dodao je Bogavac.

Ipak, prve provjere u okviru priprema za kvalifikacioni turnir, bile su jako korisne za našu selekciju, koja nakon mini priprema, već u nedjelju putuje za Rigu, gdje će se od 2. do 7. jula igrati kvalifikacije za Olimpijske igre.

Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, a u drugoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije idu u polufinale, a pobjednik u Pariz.

– U svakom slučaju, turnir u Atini je bio dobar za nas, dosta stvari će nam poslužiti kao priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir u Letoniji. Mislim da su obje provjere bile atipične, a da je meč protiv Bahama bio ono što nas u Rigi čeka u grupnoj fazi – rekao je Bogavac.

Send this to a friend