Košarka Prva liga za košarkašice, 1. kolo

Budućnost Bemax i Podgorica sezonu otvorili ubjedljivim pobjedama

Košarkašice Budućnost Bemaxa očekivanom i ubjedljivom pobjedom otvorile su novu sezonu na domaćoj sceni. Podgoričanke su bez strankinja, kao i reprezentativki Violete Lazarević i Milene Jakšić u laganom ritmu stigle do pobjede protiv BKM-a na premijeri i pokazale da ih na domaćoj sceni čeka još jedna sezona totalne dominacije.

BKM nije mogao da ratim ritam ,,plavih“ – Maja Bigović dominirala je u reketu, za 25 minuta stigla do dabl dabl učinka (19 poena, 11 skokova), a identičan učinak imala je i Anđela Bigović. Indeks 35 ostvarila je Marija Leković, koja je za 28 minuta na parketu bila na ivici tripl dabl učinka (21 poen, 12 asistencija i sedam skokova), a zapaženu rolu imala je Dragana Živković, koja je u trećoj dionici vezala tri trojke, kao i Zorana Radonjić, koja je uz 14 poena, imala i šest skokova.

U posljednjoj dionici petorku šampionki činile su igračice iz kadetske i juniore ekipe, a mlada Begović pokazala je da je veliki potencijal.

Budućnost Bemax 104 – BKM 43

Dvorana: ,,Bemax Arena“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Karolina Radinović, Milutin Gligorović, Nikola Patković. Rezultat po četvrtinama: 25:9, 29:9, 30:10, 20:15.

BUDUĆNOST BEMAX: Radonjić 14, M. Bigović 19, A. Bigović 19, Savković 2, N. Vukčević 2, L. Vukčević 2, Vučinić 1, Živković 11, Leković 21, Marinković 3, Drobnjak 2, Begović 8.

BKM: Ž. Tatar 6, Ličina 3, Bajčeta, A. Radević 10, Lašić, I. Radević, T. Tatar 11, Stjepčević 9, Dožić, Vujošević 4, Sekulović, Rakočević.

Podgorica 105 – Nikšić 26

Podgorica je u prvom meču od osnivanja tima deklasirala Nikšić. Novi klub je na premijeri prikazao sjajnu partiju – Teodora Pavićević, pokazala je da postaje ozbiljan plej, a uz 22 poena (četiri trojke), imala je vrhunske asistencije. Veliku ulogu dala je Milena Vujačić, koja je pored 20 poena imala i sedam skokova i pet ukradenih lopti. Petar Stojanović, mladi stručnjak na klupi Podgorice, očigledno je da radi odličan posao, sjajnim akcijama domaće su često imale otvorene šuteve, a fizički mnogo bolje od gošći Podgorica je često dolazila i do lakih poena iz tranzicije, tako da nije bilo ni grama neizvjesnosti.

Dvorana: ,,Bemax Arena“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Stefan Kumburović, Tatjana Ćetković i Danilo Vuković. Rezultat po četvrtinama: 30:3, 31:5, 27:5, 17:13.

PODGORICA: Bigović 18, Čanović 8, Vujačić 20, Kuzmanović 3, Pavićević 22, Baošić, Ilić 12, K. Šćepanović 11, Vujović 2, H. Šćepanović 4, Radulović 5.

NIKŠIĆ: Đikanović, Milić, Gavrić 10, Tat. Radosavljević 1, Tam. Radosavljević 2, Raičević, Rondović 2, Blagojević, Mirković 1, Delibašić, Dačević 8, Marković 2.

Send this to a friend