Košarka Kvalifikacije za Olimpijske igre

Crna Gora kreće po vizu za Pariz: Ovdje su najbolji od najboljih, ali tražićemo našu šansu

foto: KSCG

Crnogorski košarkaši započeće danas kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

Prvi rival u Rigi je Brazil, a realno je da pobjednik današnjeg meča sa prvog mjesta u grupi dočeka polufinale i izbjegne domaćina Letoniju.

“Jasno je da su ovdje najbolji od najboljih, u Rigi je jedan od četiri turnira, a od šest timova samo jedan dobija vizu za Pariz, tako da je jasno kakav turnir slijedi. Svaka grupa je zahtjevna, a mislim da je naša prilično teška, tako da moramo biti oprezni sa očekivanjima. Smatram da su Brazil i Letonija iz ove dvije grupe favoriti, dok smo mi sa prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo se dobro spremili, da ćemo izgledati najbolje moguće u ovom momentu, da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca, jer jedino tako možemo sjutra protiv sjajne reprezentacije Brazila doći u poziciju da eventualno stignemo do pobjede”, rekao je selektor Boško Radović.

Optimista pred turnir je i Marko Simonović.

“Sada smo fokusirani na Brazil. Kvalitetna su ekipa, ali ćemo probati da pružimo svoj maksimum. Ponavljam, ovo je jedinstvena prilika da poslije toliko godina, gdje radimo dobre stvari na evropskim i svjetskim šampionatima da se plasiramo na Olimpijske igre. Motivisani smo da radimo najbolje što možemo na treninzima i protiv svih rivala”, naglasio je Simonović.

Važnu ulogu imaće Kendrik Peri, naročito u odsustvu Nikole Ivanovića.

“Velika, uzbudljiva šansa za nas. Radom i rezultatima prethodnih godina smo zaslužili da se nađemo na ovom turniru. Ulog je plasman na Olimpijske igre. Sve selekcije će biti spremne za turnir. Ali, ne moramo da brinemo o formi rivala, već da se potrudimo da mi budemo maksimalno koncentrisani na ono što radimo u napadu i odbrani. I da uživamo što više možemo”, rekao je Peri.

Crna Gora i Brazil igraće danas od 14.30.

Send this to a friend